دیابت و افسردگی : آیا دیابت باعث افسردگی می شود؟

در ارتباط با دیابت و افسردگی هنوز متخصصان و پزشکان نیز از این مسئله اطمینان پیدا نکرده اند که آیا دیابت باعث افسردگی می شود یا افسردگی بر دیابت تاثیرگذار است؟ اما آنچه مشاهده شده است، حاکی از این می باشد که در حقیقت 30 درصد از افرادی که به دیابت مبتلا هستند، از افسردگی نیز رنج می برند. آیا مایلید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست آورید؟ پس با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید.

بیشتر بدانید : عوارض طولانی مدت دیابت را جدی بگیرید! چگونگی کنترل قند خون در دیابت نوع دو

اما آمار به دست آمده نشان می دهد که از میان  افراد دیابتی آن ها که نتوانستند قند خون خود را کنترل کنند و این مشکل بر بینائی آن ها تاثیر گذاشته است و یا به دیگر عوارض مربوط به دیابت دچار شده اند، بیشتر دچار افسردگی شده اند.عده ای بر این باورند که شاید به این دلیل که افراد دیابتی مجبورند که مدام در رژیم غذایی باشند و مرتبا قند خون خود را کنترل کنند و این باعث می شود که روحیه ی خود را از دست بدهند.

دیابت و افسردگی

دیابت و افسردگی چه ارتباطی با یکدیگر دارند و چرا افسردگی بر دیابت تاثیر می گذارد؟

ارتباط بین دیابت و افسردگی پیچیده است. به گفته پاتریک لوستمن ، روانپزشک دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس ، دیابت بسیاری از هورمون ها و مواد شیمیایی مغز را از حالت تعادل خارج می کند و این تغییرات ممکن است باعث شود فرد برای ابتلا به افسردگی آمادگی پیدا کند. لوستمن و سایر دانشمندان بر این باورند که تغییرات هورمونی ناشی از افسردگی می تواند بر سطح کورتیزول در بدن تأثیر بگذارد و مقاومت در برابر انسولین را بدتر کند.

به این ترتیب بیماران دیابتی که با افسردگی مقابله می کنند ، گاهی اوقات انرژی لازم برای انجام همه کارهای کوچک برای کنترل دیابت را ندارند. همچنین آنها ممکن است رژیم غذایی سالم نداشته باشند ، داروها را به موقع مصرف نکنند یا فعالیت بدنی کافی نداشته باشند. این مسئله به تنهایی می تواند بیان کننده ی این مسئله باشد که چرا افراد دیابتی به افسردگی مبتلا می شوند.

آیا درمان افسردگی به مبارزه با دیابت کمک می کند؟

پزشکان مدتهاست که نمی دانند که آیا درمان های ضد افسردگی می توانند سطح قند خون دیابتی ها و همچنین نگرش آنها به زندگی را بهبود ببخشند؟

لوستمن اخیرا چندین مطالعه در زمینه دیابت و افسردگی انجام داده است که برای افرادی که از هر دو بیماری، یعنی دیابت و افسردگی رنج می برند، امیدبخش است.

وی در یک مطالعه ، دریافت که یک برنامه 10 هفته ای از رفتار درمانی شناختی (که مهارت های حل مسئله را آموزش می دهد و به پاک کردن الگوهای تفکر منفی کمک می کند) هم افسردگی بیماران را کاهش داده و هم کنترل قند خونشان را برای آنها راحت تر کرده است. لوستمن و همكارانش همچنین كشف كرده اند كه مهاركننده های انتخابی بازگشت مجدد سروتونین یا SSRI ها ، مانند فلوكستین (پروزاك) توانایی مشابهی در کنترل قند خون دارند.

دیابت و افسردگی

در حقیقت ، لوستمن و همکارانش یک بررسی از مطالعات منتشر شده در مورد افسردگی و دیابت را بین سالهای 1980 و 2002 انجام دادند و نتیجه گرفتند که درمان شناختی رفتاری و SSRI به کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 کمک می کند که ممکن است به این دلیل باشد که بیماران در هنگام کنترل افسردگی در مدیریت دیابت خود بهتر عمل می کنند.

سخن آخر

لوستمن در ارتباط با دیابت و افسردگی معتقد است که : افراد مبتلا به دیابت و افسردگی برای هر دو بیماری به درمان نیاز دارند. در صورتی که درک صحیحی از روابط درست بین افسردگی و دیابت به دست آید، بیماران و پزشکان آنها اقدامات لازم را آسانتر انجام خواهند داد.

از توجه و همراهی شما عزیزان تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم.

با آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما عزیزان

تگ :
افسردگی,دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.