آیا افراد دیابتی میتوانند روزه بگیرند؟| دیابت و روزه داری

در مورد اینکه آیا روزه داری برای بیماران دیابتی خطرناک است یا خیر صحبت های بسیاری شده است. اگر مبتلا به دیابت هستید آیا روزه داری کار درستی است و میتواند به کاهش وزن، کنترل فشار خون و کاهش نیاز به مصرف داروها کمک کند؟ برخی مطالعات نشان میدهد که روزه گرفتن میتواند برای افراد دیابتی مفید باشد. اما این یک درمان اصلی برای دیابت نیست و به هیچ عنوان به عنوان یک تکنیک برای کنترل دیابت توصیه نمیشود. در این مقاله ما به نکاتی مربوط به دیابت و روزه داری میپردازیم با کلینیک کوروش همراه باشید. بیشتر بخوانید: توصیه هایی برای مراقبت از پا در بیماران دیابتی دیابت و روزه داری

دیابت و روزه داری

اگر شما فردی مبتلا به دیابت هستید و تمایل به گرفتن روزه دارید باید در ابتدا ریسک های روزه گرفتن در این شرایط، نحوه کنترل این ریسک ها و اهمیت تماس با پزشک معالج خود را بدانید.

مزایای روزه

روزه داری به طور کلی ممکن است مزایایی داشته باشد. برای مثال، میتواند باعث کاهش التهاب، کاهش وزن و کاهش کلسترول شود. همچنین روزه داری ممکن است به بدن شما در کنترل گلوکز (قند خون) و کاهش مقاومت به انسولین کمک کند. یک مطالعه بر روی سه مرد که به مدت 10-25 سال مبتلا به دیابت نوع 2 بودند، انجام گرفته است. با نظارت پزشکی، مردان هر روز یا 3 روز در هفته روزه می گرفتند. طی یک ماه، همه مردان توانستند مصرف انسولین را متوقف کنند. و در کمتر از یک سال، آنها توانستند سایر داروهای دیابت را کاهش داده یا متوقف کنند. اما باید گفت که مطالعات بیشتری برای تأیید این یافته ها و دیدن نتایج طولانی مدت مورد نیاز است. انجمن دیابت آمریكا خاطرنشان می كند كه اگر دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، كاهش وزن می تواند به پایین آمدن سطح A1c شما (قند خون شما طی 2-3 ماه گذشته) كمك كند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را كاهش دهد. برای کاهش وزن شما لزوما احتیاج به گرفتن روزه ندارید. دیابت و روزه داری روزه داری ممکن است بر میزان داروی انسولین مورد نیاز شما نیز تأثیر بگذارد. در یک مطالعه دیگر، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که روزه گرفته بودند، توانستند میزان انسولین خود را کاهش دهند. برخی از ارگان هایی که در دیابت نقش دارند ممکن است از روزه گرفتن برای کنترل قند خون بهره مند شوند. بدن شما گلوکز اضافی را به شکلی بنام گلیکوژن در کبد شما ذخیره می کند. استفاده از این گلیکوژن توسط بدن شما حدود 12 ساعت به طول میانجامد. اگر غذا نخورید، بدن شما به جای گلیکوژن برای انرژی، چربی سوزی می کند که سبب کاهش وزن میشود. همچنین به کبد و لوزالمعده شما (که انسولین، هورمون کنترل قند خون، را تولید میکند) استراحت می دهد.

خطرات دیابت و روزه داری

هنگام روزه گرفتن ، احتمالاً گرسنه خواهید بود (حداقل در ابتدا). همچنین ممکن است احساس خواب آلودگی و کج خلقی کنید. غذا نخوردن ممکن است باعث سردرد شود و اگر بیش از یک روز یا بیشتر روزه بگیرید، ممکن است بدن شما به میزان کافی از مواد مغذی مورد نیاز خود را بدون مکمل ها دریافت نکند. اما بزرگترین خطر روزه داری در افراد مبتلا به دیابت این است که سطح قند خون آنها می تواند به شدت خطرناک پایین برود (به این هیپوگلیسمی گفته می شود). این امر به ویژه اگر شما داروهایی مانند انسولین برای کنترل دیابت مصرف می کنید صدق میکند. اگر غذا نخورید، قند خون شما پایین است و داروها ممکن است بازهم آن را پایینتر بیاورند، که می تواند منجر به هیپوگلیسمی شود. هیپوگلیسمی می تواند باعث احساس لرز ، بیهوشی ناگهانی یا حتی در رفتن به کما شود. علاوه براین زمانی که شما روزه خود را باز میکنید، احتمال افزایش بیش از حد قند خون وجود دارد. پزشکان این حالت را ازدیاد قند خون (hyperglycemia) مینامند. در ضمن اگر روزه داری باعث میشود مصرف غذاهای غنی از کربوهیدرات را افزایش دهید، اصلا برای شما مناسب نیست.

صحبت با دکتر درمورد دیابت و روزه داری

اگر مبتلا به دیابت نوع 1، سایر مشکلات سلامتی به دلیل دیابت یا هیپوگلیسمی هستید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند روزه نگیرید. و اگر بزشک شما تشخیص داد که روزه گرفتن برای شما ممانعتی ندارد از او بپرسید که آیا باید بیشتر قند خون را چک کنید یا داروی دیابت و نحوه مصرف آن را چگونه تغییر دهید. توصیه ما به شما این است که اگر پزشک معالج شما روزه را برای شما ممنوع کرده است به هیچ عنوان بر آن اصرار نورزید. امیدواریم این مقاله دیابت و روزه داری برای شما مفید بوده باشد. تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.        
تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.