واحد درمان زخم

واحد ترمیم زخم

در افراد دیابتی به علت اختلال عروقی و اعصاب محیطی زخم پا ایجاد می شود که اغلب به سادگی به انواع درمان ها پاسخ مناسب نمی دهد. این زخم ها که اغلب از یک تاول یا خراش جزئی شروع می شود، بعلت عدم پاسخ دهی به درمان به مرور بزرگ شده و گاه به علت عفونی شدن و سرایت عفونت به استخوان چاره ای به جز قطع عضو باقی نمی ماند.

نحوه عملکرد لیزرتراپی در تسریع بهبود زخم

از جمله درمان های نوین و مطرح در این زمینه لیزرهای درمانی می باشد.

درمان زخم به روش PRP

روش PRP یکی از روش های درمان نوین زخم است، برای درمان زخم های دیابتی از نوع نوروپاتی. در این نوع رخم ها روش PRP می تواند بسیار موثر واقع شود. در این روش زخم مقاوم بیمار که ممکن است مدت ها فرد با آن درگیر باشد، مجدد فعال سازی می شود تا بتوان فرایند ترمیم زخم را آغاز نمود. در روش PRP فاکتورهای رشد به داخل و اطراف زخم تزریق می شود و بهبود زخم را تسریع می بخشد. در کلینیک سلامت و دیابت کوروش ، بهترین کلینیک زخم در اصفهان، از انواع روش های نوین درمان زخم برای کمک به بیماران دیابتی که دچار آسیب های نوروپاتیک شده اند، استفاده می شود. انواع دیگر روش های نوین درمان زخم پای دیابتی عبارتست از : اوزون تراپی، وکیوم تراپی و … . همچنین لارو درمانی یکی از روش های موثر برای درمان زخم های مزمن می باشد.

کتاب مدیریت زخم و استومی

زخم ها و جراحات به دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود. افراد ممکن است بر اثر ضربه شدید، بر اثر فشار و تروما، یا حتی برخی از بیماری ها مانند دیابت و عوامل دیگر در برخی از نواحی بدن خود دچار آسیب شدید پوستی یا انواع زخم و یا حتی زخم بستر بشوند؛ حتی بیماری دیابت می تواند منجر به ایجاد عفونت های مخمری در فرد شود. با توجه به نوع زخم و شدت آن، فرایند درمان آن و مدت زمان بهبود زخم می تواند متفاوت باشد. در صورت عدم توجه کافی به زخم ها و آسیب های جدی زخم ها می تواند عفونی شود و عوارض طولانی مدت و جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. پس لازم است که افراد اطلاعات لازم را در ارتباط با انواع زخم و روش درمان آن ها داشته باشند. در کتاب “مدیریت زخم و استومی” نوشته خانم صدیقه آقایی ، هر آنچه لازم در این زمینه بدانید آورده شده است.

دبریدمان زخم پای دیابتی

از جمله عوارض دیابت می توان به زخم پای دیابتی اشاره کرد. بیماران دیابتی زمانی که دچار زخم پای دیابتی می شوند، این زخم می تواند به صورت بافت نکروز و مرده در پای او ظاهر شود. در نکروز زخم پای دیابتی گردش خون صورت نمی گیرد، شرایط برای رشد باکتری ها فراهم شده و به ایجاد عفونت و ترشحات زخم منجر می شود و این باعث می شود که فرایند بهبود زخم اتفاق نیفتد. در چنین شرایطی پزشک متخصص زخم، بافت مرده را برداشته یا به اصطلاح دبریدمان زخم دیابتی انجام می شود.

وکیوم تراپی

در صورتی که کنترل دیابت به درستی انجام نشود و فرد دچار عوارض این بیماری شده و زخم مزمن در پای فرد دیابتی ایجاد شود، اگر درمان زخم به موقع صورت نگیرید، عفونت زخم می تواند منجر به آمپوتاسیون یا قطع عضو و انگشتان پای فرد شود. وکیوم تراپی برای درمان زخم پای دیابتی، روشی است که در آن زخم بیمار پانسمان و مهر و موم شده و به یک پمپ خارجی متصل می شود و با ایجاد یک خلا ملایم، جریان خون را به سمت زخم روانه می کنند که این امر باعث بهبود زخم می شود.

پیشگیری از عفونت زخم دیابتی

بیماران دیابتی با استفاده از روش هایی مانند کنترل قند خون با نحوه ی صحیح غذا خوردن، ورزش و مراقبت از پا و درمان به موقع زخم به محض مشاهده آن، می تواند با درمان به موقع زخم، و ارزیابی زخم در مراحل اولیه ، از ابتلا به عفونت زخم پای دیابتی جلوگیری کند.

توصیه می شود که بیماران دیابتی به پاهای خود توجه کافی داشته باشند و با انجام مراقبت های لازم از بروز زخم در پای خود پیشگیری نمایند.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ساعت مراجعه

آدرس

نیاز به کمک دارید؟

جهت ارتباط با ما لطفا با شماره های زیر تماس بگیرید.