دیابت و مشکلات و بهداشت دهان و دندان

همانطور که می دانید بر اثر اختلال در تولید و عملکرد انسولین در بدن، فرد به دیابت مبتلا می شود و دیابت بخش های مختلف بدن از جمله چشم ، اعصاب ، کلیه ها ، قلب و سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند به آن ها آسیب برساند. اما آیا از تاثیر دیابت بر دهان و دندان و مشکلاتی که می تواند ایجاد کند باخبر هستید؟ در این مقاله با تیم پزشکی کلینک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا در مورد دیابت و مشکلات و بهداشت دهان و دندان مطالب مفیدی را بیاموزید.

 بیماری دیابت و علائم آن

در دیابت نوع یک ، بدن انسولین کافی ایجاد نمی کند ، همان هورمونی که قند را از خون شما به سلول های بدن برای تامین انرژی آن ها منتقل می کند. در دیابت نوع دو ، بدن پاسخ درستی به تولید انسولین نمی دهد که هر دو این موارد منجر به ابتلا به قند خون یا دیابت می شود و می تواند اندام های مختلف را با مشکل مواجه کند.

علائم بیماری دیابت عبارتند از :

  • احساس تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار
  • کاهش وزن
  • خستگی مفرط

این ها از مهم ترین علائم بیماری دیابت می باشد.

دیابت و مشکلات و بهداشت دهان و دندان

اگر دیابت درمان نشود و قند خون فرد به درستی کنترل نشود، چه مشکلاتی می تواند برای دهان و دندان او بوجود آورد؟ در ادامه به ذکر این مطالب پرداخت ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

دیابت و مشکلات و بهداشت دهان و دندان

در اینبخش از مقاله مشکلاتی که فرد دیابتی در ارتباط با دهان و دندان خود با آن ممکن است مواجه شود را برای شما خواهیم گفت.

  • ممکن است ترشح بزاق دهان در این افراد کاهش یابد که این باعث خشکی دهان می شود.
  • از آنجا که بزاق دهان از دندانهای شما محافظت می کند، کاهش بزاق دهان منجر به خرابی دندان ها و ایجاد حفره های بیشتری در آن ها بشود.
  • لثه ها ممکن است اغلب ملتهب شده و دچار خونریزی شوند.
  • فرد ممکن است قوه ی چشائی خود را از دست بدهد و در چشیدن غذا مشکل داشته باشید.
  • فرایند بهبود زخم در دهان وی با تاخیر می باشد.
  • فردی که دیابتش کنترل نشده است، دهانش مستعد ابتلا به عفونت های دهانی می باشد.

شاید بپرسید به چه علت افراد دیابتی بیشتر از افراد معمولی در معرض مشکلات دهان و دندان به خصوص لثه، قرار می گیرند؟

چرا افراد مبتلا به دیابت بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های لثه هستند؟

به طور طبیعی در دهان همه ی افراد باکتری های ریزتری وجود دارد و این باکتری ها در دهان شما زندگی می کنند. اگر این باکتری ها به لثه ها راه پیدا کنند، فرد به بیماری پریودنتال مبتلا می شود. این بیماری مزمن و التهابی می تواند لثه ها و حتی تمام بافت هایی که دندان های شما را در استخوان های فک نگه می دارند ، از بین ببرد.

بیماری پریودنتال شایعترین بیماری دندانی است که مبتلایان به دیابت را تحت تأثیر قرار می دهد و تقریباً 22٪ از افراد مبتلا به دیابت به این بیماری لثه مبتلا هستند. علت چیست؟

در حقیقیت عدم کنترل یا کنترل ضعیف قند خون باعث می شود که ارفارد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد در معرض خطر این بیماری قرار بگیرند.

با افزایش سن نیز خطر ابتلا به بیماری های لثه در فرد دیابتی افزایش می یابد. به دنبال آن، عفونت های لثه، مانند هر عفونت دیگری در بدن فرد دیابتی، باعث افزایش قن خون می شود و این امر کنترل دیابت را مشکل می کند چرا که در این زمان بدن فرد دیابتی بیشتر مستعد رشد باکتری ها می شود و قادر به مبارزه با باکتری هایی که به لثه وارد شده اند  نمی باشد.

خب با وجود این مشکلات که ممکن است برای افراد دیابتی به وجود بیاید، پس این افراد در ارتباط با بهداشت دهان و دندان خود چکار باید بکنند؟

دیابت و مشکلات و بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان برای افراد مبتلا به دیابت

تحقیقات نشان می دهد که درمان بیماری لثه می تواند به بهبود قند خون در بیماران مبتلا به دیابت کمک کند و پیشرفت این بیماری را کاهش می دهد. رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به کاهش HbA1c شما. (میانگین سطح قند خون در سه ماه گذشته را نشان می دهد) کمک کند.

در این بخش از مقاله توصیه های لازم در ارتباط با دیابت و مشکلات و بهداشت دهان و دندان را برای شما عزیزان ذکر کرده ایم. آن ها را با دقت مطالعه کنید و حتما انجام دهید.

  • سطح قند خون خود را کنترل کنید
  • تغییر در رژیم غذایی و استفاده از مواد غذائی سالم تر و حتی ورزش بیشتر می تواند به شما کمک کند
  • کنترل مناسب قند خون به بدن شما کمک می کند تا با عفونت های باکتریایی یا قارچی در دهان مبارزه کند و به رفع خشکی دهان ناشی از دیابت کمک می کند.
  • از کشیدن سیگار خودداری کنید.
  • اگر هر نوع دندان مصنوعی استفاده می کنید ، هر روز آن را تمیز کنید.
  • حتماً روزانه دو بار مسواک بزنید و روزانه بین دندان های خود تمیز کنید.
  • برای معاینه منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

دوستان عزیز، با رعایت این نکات، با مشکل جدی در ارتباط با دهان و دندان خود مواجه نخواهید شد.

تگ :
بیماری دهان و دندان

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.