ارتباط دیابت و بیماری قلبی چیست؟

بیماری قلبی و عروقی و دیابت کاملا با هم در ارتباط هستند. تقریبا 68 درصد افراد بالای 65 سال که دیابت دارند، دچار بیماری قلبی می شوند. 16 درصد نیز دچار سکته مغزی می شوند. انجمن قلب آمریکا دیابت را یکی از هفت عامل خطرناک کنترل پذیر بیماری های قلبی اعلام کرد. و اما در ادامه در مورد ارتباط دیابت و بیماری قلبی و پیشگیری از ابتلا به بیماری های قبلی بیشتر توضیح داده ایم.

دلیل ارتباط مستقیم بین دیابت و بیماری قلبی چیست؟

دیابت قابل درمان است. اما حتی وقتی سطح گلوکز تحت کنترل باشد، باز هم خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی افزایش می یابد.این امر به این علت است که مبتلایان به دیابت، به ویژه دیابت نوع 2، شرایط زیر را دارند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد:

1- فشار خون بالا و نقش آن در ارتباط دیابت و بیماری قلبی

فشار خون بالا همیشه به عنوان یک عامل اصلی خطر بیماری های قلبی عروقی شناخته می شود. در واقع ارتباطی مستقیم بین فشار خون بالا و مقاومت به انسولین است. هنگامی که بیماران هم فشار خون بالا و هم دیابت دارند، ابتلا به بیماری های قلبی نیز دو برابر می شود.

2- کلسترول غیرطبیعی و تری گلیسیرید بالا

بیماران مبتلا به دیابت معمولا سطح کلسترول ناسالم از جمله کلسترول بد، کلسترول خوب، و تری گلیسیرید بالا دارند. این سه گانه از تعداد ضعیف چربی ها اغلب در بیماران مبتلا به بیماری قلبی کرونر رخم می دهد.

3- چاقی

چاقی عامل اصلی خطر بیماری قلبی و عروقی است و به شدت در برابر انسولین مقاومت دارد. کاهش وزن می تواند باعث افزایش خطر بیماری قلبی، کاهش غلظت انسولین و افزایش حساسیت به انسولین شود. چاقی و مقاومت به انسولین با سایر عوامل خطرناک از جمله فشار خون بالا ارتباط دارد.

دیابت و بیماری قلبی

4- عدم فعالیت بدنی

عدم تحرک جسمی و فعالیت بدنی یکی دیگر از عوامل اصلی قابل تغییر در مقاومت در برابر انسولین و بیماری های قلبی و عروقی است. ورزش و کاهش وزن می تواند از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری کرده و آن را به تاخیر اندازد، فشار خون را کاهش داده و خطر حمله قلبی و سکته را کم کند. هر نوع فعالیت بدنی، چه شدید و چه متوسط، چه در خانه چه در باشگاه مفید است. برای سلامت کلی قلب و عروق بهتر است: حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته، به علاوه فعالیت تقویت عضله با شدت متوسط تا زیاد حداقل 2 روز در هفته انجام شود که برای سلامتی مفید است.

5- قندهای خون کنترل نشده یا خارج از حد طبیعی

دیابت می تواند باعث بالا رفتن قند خون به حد خطرناک شود. برای مدیریت قند خون می توانید از داروها با تجویز پزشک استفاده کنید.

6- سیگار کشیدن

استعمال دخانیت برای افراد مبتلا به دیابت باعث بروز سکته قلبی و سکته مغزی می شود. سعی کنید یاد بگیرید عادت خود را ترک کنید.

پزشکان چگونه بیماری قلبی را در دیابت تشخیص می دهند؟

پزشکان با بررسی موارد زیر، بیماری قلبی را در ارتباط با دیابت تشخیص می دهند: • علائم شما • تاریخچه پزشکی و خانوادگی شما • بررسی می کنند چقدر احتمال دارد به بیماری قلبی مبتلا شوید. • معاینه بدنی • نتایج حاصل از آزمایشات آزمایشاتی که برای نظارت بر دیابت انجام می شود، آزمایش فشار خون، کلسترول و A1C است. این آزمایشات به پزشک کمک می کند تصمیم بگیرد که آیاد انجام سایر آزمایش ها برای بررسی سلامت قلب شما لازم است یا خیر؟

دیابت و بیماری قلبی

علائمی که نشان دهنده ارتباط و بیماری قلبی هستند:

اگر دیابت دارید، در صورت بروز هر کدام از علائم زیر، سریعا با شماره اورژانس 115 تماس بگیرید. • اگر درد یا فشار در قفسه سینه بیش از چند دقیقه طول کشید یا می ریود و برمی گردد. • درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه، پشت، گردن یا فک شما باشد. • تنگی نفس • عرق کردن و سرگیجه • سوء هاضمه یا حالت تهوع • احساس خستگی علائم هشدار دهنده در افراد مختلف، متفاوت است. ممکن است شما همه این علائم را نداشته باشید. مثلا ممکن است خانم ها حالت تهوع و استفراغ داشته باشند. یا مبتلایان به آسیب عصبی دیابت هیچ گونه دردی در قفسه سینه حس نکنند.

نتیجه گیری

افرادی که دیابت و مقاومت به انسولین دارند بیشتر در معرض خطر و حتی در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی هستند. با این حال با مدیریت عوامل خطر خود، بیماران مبتلا به دیابت می توانند از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کنند. پرستاران ما در کلینیک سلامت و دیابت کوروش آزمایش های دوره ای را انجام داده و ارزیابی می کنند که آیا شما عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی را دارید یا خیر و بهترین شیوه مدیریت دیابت را در اختیار شما قرار می دهند. اگر در این زمینه نیاز به کمک و راهنمایی دارید، ما مشتاقانه در خدمت شما هستیم. همین حالا با پر کردن فرم نظرسنجی موجود در سایت از مشاوره تخصصی ما بهره ببرید.

تگ :
دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.