۶ تغییر در سبک زندگی برای کنترل دیابت

همانطور که شاید بدانید، درمانی تاکنون برای دیابت یافت نشده است. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت، چه دیابت نوع ۱ و چه دیابت نوع ۲، لازم است برای سلامت ماندن، بیماری خود را کنترل کنند. کلینیک کوروش این مقاله را برای آگاهی بیماران عزیز دیابتی به منظور کنترل و مدیریت این بیماری، قرار داده است. اگر دارای بیماری دیابت هستید لطفا با دقت مطالب زیر را مطالعه کنید.

۶ تغییر در سبک زندگی که دیابت شما را کنترل می‌کند

اگر با دکتر خود به صورت نزدیک همکاری کنید، می‌توانید با تمرکز روی ۶ تغییر کلیدی در زندگی روزمره‌تان، دیابت خود را مدیریت کنید. کنترل دیابت
  1. غذای سالم بخورید.

این مورد برای دیابت بسیار حیاتی است، زیرا هرچه می‌خورید روی قند خون شما اثر می‌گذارد. هیچ غذای بخصوصی برای شما خارج از محدوده نیست. شما فقط باید روی نیاز بدن‌تان تمرکز کرده و همان‌قدر مصرف کنید. سبزیجات، میوه‌جات، و غلات سبوس‌دار را بطور فراوان در وعده‌های غذایی خود قرار دهید. لبنیات کم چربی و گوشت‌های با چربی کم را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که کربوهیدرات به قند تبدیل می‌شوند، پس مراقب کربوهیدرات مصرفی خود باشید. سعی کنید در وعده‌های غذایی خود این مقدار کربوهیدرات را یک اندازه نگه‌دارید. این حتی مهم‌تر از استفاده از انسولین و مصرف داروها برای کنترل قند خونتان است.
درباره بایدها و نبایدهای رژیم غذایی افراد دیابتی بیشتر بدانید.
  1. ورزش کنید.

اگر شخص فعالی نیستید، الان وقت شروع است. نیاز نیست به باشگاه بروید و ورزش ترکیبی انجام دهید. فقط راه بروید، دوچرخه‌‌سواری کنید، یا بازی‌های ویدیویی جنبشی انجام دهید. هدف شما باید ۳۰ دقیقه فعالیتی باشد که شما را چند روز در هفته به تعریق و نفس نفس زدن بیاندازد. یک سبک زندگی فعال با پایین آوردن قند خون شما، به کنترل دیابت‌تان کمک می‌کند. این کار همچنین احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد؛ بعلاوه، به شما کمک می‌کند وزن زیادی کم کرده و باعث کاهش استرس می‌شود.
  1. چکاپ شوید.

حداقل ۲بار در سال به دکترتان مراجعه کنید. دیابت با بیماری قلبی رابطه تنگاتنگی دارد و خطر ابتلای شما به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. پس اعداد خود را یاد بگیرید: کلسترول، فشار خون، و A1c (قند خون متوسط در ۳ ماه). هر سال یک معاینه چشم کامل بروید. به دیدن یک دکتر پا برای بررسی مشکلاتی مثل زخم پا و آسیب‌های عصبی، بروید.
  1. استرس خود را کنترل کنید.

وقتی دچار استرس می‌شوید، سطح قند خون شما بالا می‌رود. و هنگامی که اضطراب دارید، ممکن است نتوانید به خوبی دیابت خود را کنترل و مدیریت کنید. ممکن است ورزش کردن و درست و صحیح غذا خوردن را فراموش کنید یا یادتان برود داروهایتان را مصرف کنید. به دنبال روش‌هایی باشید تا استرس خود را کاهش دهید، مثلا نفس عمیق بکشید، یوگا کار کنید و یا سرگرمی‌هایی که باعث راحتی و ریلکس کردن شما می‌شوند انجام دهید.
  1. سیگار را ترک کنید.

دیابت احتمال ابتلای شما به انواع مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهد؛ بیماری‌هایی همچون بیماری‌های قلبی، بیماری‌های چشم، سکته مغزی، بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های مربوط به رگ‌های خونی، آسیب به اعصاب، و مشکلات پا. اگر شما سیگار بکشید، احتمال قرار گرفتن شما در معرض این بیماری‌ها حتی بیشتر هم می‌شود. سیگار کشیدن حتی ورزش کردن را برای شما سخت می‌کند. با دکتر خود درباره راه‌های ترک آن صحبت کنید. کنترل دیابت
  1. مراقب مصرف الکل باشید.

اگر بیش از حد آبجو و مشروب مصرف نکنید، کنترل قند خون برایتان آسان‌تر خواهد بود. بنابراین، حتی اگر هم تصمیم می‌گیرید مصرف کنید، در آن زیاده‌روی نکنید. طبق گفته انجمن دیابت آمریکا، زنانی که الکل مصرف می‌کنند نباید بیشتر از یک پیک در روز استفاده کنند، و همینطور مردانی که الکل مصرف می‌کنند نباید بیش از دو پیک در روز بنوشند. الکل می‌تواند قند خون شما را بسیار بالا یا بسیار پایین ببرد. قبل از مصرف الکل قند خون خود را چک کنید، و اقداماتی جهت اجتناب از قند خون پایین انجام دهید. اگر از انسولین و مصرف دارو برای دیابت خود استفاده می‌کنید، وقتی درحال نوشیدن الکل هستید غذا بخورید. برخی مشروبات مثل Wine Cooler  (شراب گازدار آمیخته با آب میوه) ممکن است از کربوهیدرات بالایی برخوردار باشند، به همین خاطر، وقتی درحال بررسی و کنترل مقدار کربوهیدرات مصرفی خود هستید این موضوع را نیز درنظر بگیرید.
دیابت یک بیماری است که انسولین هورمون را درگیر می کند. معمولا پانکراس انسولین را آزاد می کند تا به بدن شما کمک کند و از قند و چربی غذایی که می‌خورید استفاده می کند. دیابت می‌تواند زمانی رخ بدهد که پانکراس انسولین کمی تولید کند یا اصلا نکند، و یا بدن به درستی به انسولین پاسخ ندهد. در کلینیک کوروش، ما با بهترین متخصصان و پزشکان، به شما کمک خواهیم کرد تا این بیماری را به درستی کنترل کنید.
  • بیشتر بدانید:
رابطه مصرف قند و شکر با سرطان و بیماری‌های قلب و مغز
تگ :
دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.