درمان زخم پای دیابتی به روش PRP ؛ پلاسما درمانی زخم دیابتی

زخم پای دیابتی عامل اصلی قطع عضو پا در سراسر جهان است. مطالعات زیادی در زمینه ی زخم دیابتی انجام شده است که نشان دهنده ی نقش اصلی شکل گیری بافت گرانول مختل در این زخم های مزمن بوده است. بنابراین، منطقی به نظرمی رسدکه پلاسمای غنی از پلاکت یا همان روش PRP که ممکن است بسیاری از شما عزیزان در مورد آن شنیده باشید بتواند در زمینه ی ترمیم چنین زخم هایی موثر واقع شود تا از این طریق زخم زودتر بسته شود و در نهایت قطع پای دیابتی اتفاق نیفتد. آیا با روش PRP آشنا هستید؟ آیا درباره ی نحوه ی درمان زخم پای دیابتی به روش PRP آشنا هستید؟ ما در تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش در این مقاله به ذکر مطالبی در این زمینه پرداخته ایم. لطفا با ما همراه شوید.

بیشتر بدانید : کتاب “مدیریت زخم و استومی” منبعی فارسی برای درمانگران زخم

(PRP (platelet-rich plasma چیست؟

همانطور که پیش تر گفتیم PRP یک روش درمانی با استفاده از پلاسمای غنی شده از پلاکت است که در ایران به نام پلاکت درمانی و پلاسما تراپی نیز شناخته می شود.

برای درمان با استفاده از روش PRP ابتدا از بیمار خون گرفته می شود و با قرار دادن آن در دستگاه سانتریفیوژ ، بخش های مختلف خون را از یکدیگر جدا می کنند و در نهایت خونی به دست می آید که غنی از پلاکت است. پلاکت ها نقش مهمی در ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده دارد.

درمان زخم پای دیابتی به روش PRP

پلاسما تراپی زخم دیابتی : درمان زخم پای دیابتی با استفاده از روش PRP چگونه می باشد؟

بیشتر مطالعاتی که در زمینه پلاسما تراپی زخم انجام شده است، سعی در اثبات این مهم داشته اند که روش PRP مزیت های بسیاری برای ترمیم زخم های مزمن دارد.

نتایج حاصل از مطالعات نشان داده است که بهبود زخم در این روش بسیار سریع تر صورت گرفته است و زمان متوسط ترمیم زخم و کاهش حجم آن نیز بسیار کاهش یافته است.

گفته می شود که در درمان زخم پای دیابتی با استفاده از روش PRP احتمال عوارض ناشی از زخم یا عود مجدد آن پس از بهبود زخم، بسیار کم است، به علاوه در بسیاری از موارد دیده شده است که میزان عوارض جانبی آن نیز کاهش یافته است.

بنابراین، وجود یک روش درمانی جدید که نتایج معجزه آسایی به همراه داشته باشد می تواند نقش به سزایی در روند کار پزشکان برای درمان زخم و نیز روند بهبود زخم و در نتیجه شرایط روحی و جسمی بیمار به همراه داشته باشد.

زخم پا، یکی از عمده ترین عوارض دیابت است که عدم رسیدگی به موقع به آن عواقب جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. از بین روش های مختلف برای دستیابی به بهبود زخم، استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت، که سرشار از فاکتورهای رشد متعدد و سایتوکین ها است و ممکن است شباهت هایی با روند طبیعی ترمیم زخم داشته باشد، رواج بیشتری پیدا کرده است.

یک بررسی سیستماتیک که به روش متا آنالیز برای ارزیابی میزان ایمنی و اثر بخشی بالینی پلاسمای غنی از پلاکت برای درمان زخم پای دیابتی در مقایسه با روش های درمانی استاندارد یا هر روش درمانی جایگزین دیگر انجام شده است، نتایج شگفت انگیزی را در فرایند بهبود و ترمیم زخم پای دیابتی نشان داده است.

در درمان زخم پای دیابتی با استفاده از روش PRP ، پس از آنکه خون از بیمار گزفته شد و آماده سازی شد، محلول به دست آمده به ناحیه ی آسیب دیده تزریق می شود و پس از آزاد شدن فاکتورهای رشد از پلاکت غنی شده، بازسازی زخم به این ترتیب انجام می شود که :

  • فاکتورهای رشد به تحریک کلاژن می پردازد.
  • فاکتورهای رشد آزاد شده از پلاکت باعث تشکیل مجدد عروق خونی می شود.
  • این فاکتورهای رشد به علاوه باعث تقسیم مجدد سلولی و بازسازی سلول ها می شود.
جهت آشنایی با مراحل درمان زخم پای دیابتی به روش PRP ، ویدئو زیر را مشاهده نمایید.

مزایای استفاده از روش PRP برای ترمیم زخم دیابتی چیست؟

همانطور که گفتیم، درمان زخم پای دیابتی به روش PRP به این ترتیب آغاز می شود که مقدار کمی خون از بازوی فرد گرفته می شود و بسته به هدف از درمان به روش PRP  ، مقدار مورد نیاز از خون بیمار مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما اگر مایلید بدانید درمان زخم پای دیابتی به روش PRP چه مزیت هایی دارد، این بخش از مقاله را به دقت مطالعه کنید.

[fusion_table fusion_table_type="1" fusion_table_rows="" fusion_table_columns="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""]
1

بهبود سریع زخم

2

یک روش درمان پیشرفته

3

تسکین التهاب

[/fusion_table]

بهبود سریع زخم

هنگامی که پوست بدن بریده می شود یا کبود می شود، بدن برای ترمیم رگ های و مویرگ ها آسیب دیده، خون را به آن محل می رساند. پلاکت ‌های خون از ماده ‌ای به نام فیبرین استفاده می‌کنند تا پلاکی روی رگ ‌های خونی شکسته یا پاره شده ایجاد کنند. این پلاکت شرایطی را برای بدن به وجود می آورد تا روند بهبود و بازسازی را آغاز کند.

PRP با رساندن پلاکت های اضافی به زخم، باعث تسریع روند بهبود آن می شود؛ همچنین در این روش، با ترشح سیتوکین ها، هر عامل بیماری زایی که وارد زخم می شود از بین می برد و خنثی می شود.

یک روش درمان پیشرفته

درمان PRP برای انواع آسیب های ورزشی و غیر ورزشی مناسب است. و این یکی از مزایای ترمیم زخم دیابتی به روش PRP برای ورزشکارانی است که عضوی از بدن آن ها دچار آسیب شده است؛ از جمله :

  • رگ به رگ شدن
  • آسیب هایی که بر اثر فشار به وجود آمده است
  • پارگی عضلات
  • تاندونیت
  • درد مفاصل

در صورت نیاز به انجام هر نوع جراحی نیز ممکن است استفاده از روش PRP نیز توسط پزشک توصیه شود. افزودن پی آر پی به محل جراحی روند بهبودی را افزایش می دهد و در نهایت باعث می شود عضو آسیب دیده عملکرد اصلی خود را باز یابد.

درمان زخم پای دیابتی به روش PRP

تسکین التهاب

از دیگر مزایای درمان زخم پای دیابتی به روش PRP ، تاثیر قابل توجه این روش درمان در کاهش التهاب است. هنگامی که بافت ‌ها زخمی می‌شوند، آن محل متورم شده، به این دلیل که بدن تلاش می‌کند تا عوامل بیماری ‌زا را از بین ببرد و بافت را بازسازی کند. اما زمانی که التهاب هفته ها یا ماه ها ادامه داشته باشد، ممکن است فرد دچار درد مزمن شود. التهاب مزمن همچنین ممکن است به مرور زمان به بافت ها آسیب بیشتری وارد کند.

تزریق PRP التهاب را کاهش می دهد و بدن را تشویق می کند تا به سمت روند بهبودی حرکت کند. پی آر پی حتی می تواند التهاب اعصاب تحریک شده یا تورم بافت هایی که اعصاب را احاطه کرده اندT کاهش دهد، بنابراین، فرد دیگر درد زیادی احساس نمی کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان زخم پای دیابتی به روش PRP و تسریع روند بهبود زخم در بیماران مبتلا به زخم های مزمن، با کلینیک سلامت و دیابت کوروش تماس بگیرید و از خدمات مشاوره ای ما بهره مند شوید.

تسکین درد آرتریت به روش PRP

جالب است بدانید پلاسما درمانی برای تسکین دردهای ناشی از آرتریت نیز بسیار موثر است. فرقی نمی کند فرد مبتلا به آرتروز باشد یا آرتریت روماتوئید، در هر صورت درمان به روش PRP می تواند برای او موثر واقع شود. سرم PRP دارای خواص ضد التهابی است که تورم مفاصل دردناک را کاهش می دهد.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تزریق PRP به بدن می تواند به ترمیم غضروف مفاصل که بر اثر آرتریت از بین رفته اند، کمک کند.

کلام پایانی : درمان زخم پای دیابتی به روش PRP

در این مقاله به ذکر مطالبی در مورد درمان زخم پای دیابتی به روش پلاسما درمانی پرداختیم و گفتیم که با استفاده از تزریق PRP می توان زخم دیابتی را درمان کرد و از پیشرفت آن در مدت زمان کوتاه تری پیشگیری کرد. در نهایت باید بگوییم می توان روش PRP  را جز موثرترین روش های درمانی دانست که نتایج بسیار رضایت بخشی از آن در بیماران دیابتی مبتلا به زخم پا، مشاهده شده است. در کلینیک سلامت و دیابت کوروش درمان زخم پای دیابتی و انواع زخم های مزمن به روش PRP انجام می شود.

از توجه و همراهی شما گرامیان تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم.

تگ :
PRP,زخم پای دیابتی

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.