آشنایی با چگونگی کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی

ورم لنفاوی یک عارضه جانبی رایج در درمان سرطان است، به همین دلیل بیمارانی که تحت درمان هستند، لازم است که در مورد ورم لنفاوی و گزینه های درمانی آن ، آشنا باشند تا با برقراری ارتباط با تیم مراقبت های بهداشتی و پزشکی در کلینیک سلامت و دیابت کوروش ، بهتر بتوانند لنف ادم را مدیریت کرده و کیفیت زندگی بهتری را تجربه کنید. برای اطلاع از چگونگی کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی با ما همراه شوید.

حتما بخوانید : پاکسازی لنفاوی

لنف ادم یا ورم لنفاوی چیست؟

ورم لنفاوی یک تورم دردناک است و هنگامی اتفاق می افتد که مایع لنفاوی بدن قادر به گردش مناسب نباشد و در بافت های نرم بدن جمع شود. افراد مبتلا به سرطان که در بخشی از فرایند درمان، گره های لنفاوی آن ها برداشته شده است و یا تحت پرتودرمانی قرار گرفته اند ، در معرض خطر ابتلا به لنف ادم هستند. ورم لنفاوی معمولاً در بازوها یا پاها رخ می دهد. با ترکیبی از درمان های پزشکی ، تغییر سبک زندگی و درمان های خانگی ، می توان لنف ادم را با موفقیت مدیریت کرد. در این مقاله ما به ذکر توضیحاتی در مورد چگونگی کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی به روش پزشکی پرداخته ایم.

کنترل لنف ادم

آشنایی با علائم و نشانه های لنف ادم

علائم و نشانه های لنف ادم عبارتند از : [fusion_table fusion_table_type="1" fusion_table_rows="" fusion_table_columns="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""]
1

تورم در بازو یا پا (احساس تنگی لباس یا جواهرات)

2

بازو یا پا احساس سنگینی یا سفتی می کند

3

ضعف ، کاهش انعطاف پذیری ، مشکل در حرکت

4

پوست ضخیم می شود (هایپرکراتوز) یا سفت می شود

5

درد و قرمزی در بازو ، دست یا پا

[/fusion_table]

چه کسانی دچار لنف ادم می شوند؟

سوالی که برای بسیاری از بیماران وجود دارد این است که آیا تمام بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی هستند، به ورم لنفاوی دچار می شوند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوئیم که ورم لنفاوی تا حدودی غیرقابل پیش بینی است و پزشکان به طور کامل نمی توانند آن را در بیماران مختلف پیش بینی کنند. اما به طور کلی افرادی که در طول درمان سرطان، چندین غدد لنفاوی آن ها برداشته شده است و یا تحت درمان با اشعه در ناحیه زیر بغل قرار گرفته اند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به لنف ادم هستند.

کنترل لنف ادم

اما لنف ادم می تواند پس از درمان هر نوع سرطان رخ دهد ، اما این بیماری معمولاً با سرطان پستان ، سرطان پروستات ، لنفوم ، ملانوم و سرطان های ناحیه لگن مانند مثانه ، سرطان های بیضه یا سرطان زنان مرتبط است. چاقی ، کم تحرکی و عفونت بعد از جراحی نیز از عوامل بروز این خطر هستند.

چند توصیه مهم جهت کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی

کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی (لنف ادم ، تورم با گرفتگی مایع لنفاوی) مسئله ای بسیار مهم است. به همین دلیل در این بخش از مقاله چند روش موثر برای کنترل لنف ادم را عنوان نموده ایم. لطفا همچنان همراه ما باشید.

  • استفاده از کمپرسیون : استفاده از بند فشاری یا پانتی (بند استراحت) در منطقه‌ ی دست یا پا می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. این بندها با اعمال فشار به بافت‌ های محیطی، به انتقال مایع لنفاوی و جلوگیری از تجمع مایع در منطقه‌ ی تحت فشار کمک می‌کنند.
  • انجام حرکات ورزشی : انجام تمرینات طبیعی و حرکات ورزشی خفیف می‌تواند به جریان داشتن مایع لنفاوی کمک کند. حرکاتی مانند راه رفتن، شنا، پیاده‌ روی یا تمرینات آبی در استخر می‌توانند تجربه‌ ی مفیدی باشند. همچنین، حرکات طبیعی و تمرینات مرتبط با منطقه‌ ای که لنف ادم در آن ایجاد شده است، می‌تواند به کنترل ورم لنفاوی کمک کند.
  • بالا نگه داشتن عضو مبتلا : برای کاهش تورم در دست یا پا، و کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی ، قرار دادن عضو مبتلا در موقعیت بالاتر از سطح قلب می‌تواند مفید باشد. این کار باعث تسهیل جریان لنف در مسیر طبیعی خود می‌شود.
  • ماساژ لنفاوی : ماساژ لطیف و ملایم در ناحیه‌ ی مورد نظر می‌تواند به تسهیل جریان لنفا کمک کند. ماساژ باید توسط فردی متخصص و با تجربه در این زمینه انجام شود تا موثر و ایمن باشد.
  • پیگیری درمان : در صورت تشدید لنف ادم یا عدم بهبود با روش‌ های مذکور، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است روش‌ های درمان دیگری مانند درمان دارویی یا فیزیوتراپی را توصیه کند.
کنترل لنف ادم

ارتباط با تیم پزشکی کلینیک کوروش جهت کنترل لنف ادم

در مورد خطر ابتلا به ورم لنفاوی و کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی لازم است که عزیزان مبتلا به سرطان با پزشک مربوطه صحبت کنند و علائم مربوط به ورم لنفاوی را حتماً به پزشک گزارش دهند؛ این می تواند به آن ها کمک کند تا برای مدیریت این بیماری آمادگی بیشتری داشته باشند.

در کلینیک سلامت و دیابت کوروش کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی زیر نظر خانم دکتر نوشین پارساگوهر انجام می شود. به محض بروز علائم لنف ادم حتما با پزشک خود مشورت کنید، به این دلیل که لنف ادم باید توسط یک متخصص تشخیص داده و کنترل شود، به این دلیل که ورم لنفاوی در صورت عدم درمان ، می تواند بدتر شود و ممکن است آسیب دائمی ایجاد کند.

ماساژ تخلیه لنفاوی دستی (MLD) یکی از روش های کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی است. این نوع ماساژ کمک می کند تا مایعات از جایی که رسوب کرده است خارج شود. پس از آن ، اندام آسیب دیده در بانداژهای کم کششی که با کف یا گاز پر شده اند ، پیچیده می شود.

جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 5-03136643444  تماس حاصل فرمائید و یا از طریق شماره 09138695276 در واتساپ پیام بگذارید.

کلام پایانی : کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی

در این مقاله گفتیم لنف ادم یا ورم لنفاوی چیست و احتمال بروز آن پس از شیمی درمانی یا رادیولوژی بیشتر می باشد. بنابراین کنترل لنف ادم هنگام شیمی درمانی و رادیولوژی یکی از مهم ترین مواردی است که لازم است به آن توجه کافی داشته باشید و در مورد آن با پزشک خود مشورت کنید.
تگ :
درمان لنف ادم,سیستم لنفاوی

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.