مهم ترین نکات برای انتخاب دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون)

اگر شما دوست عزیز یکی از افراد مبتلا به دیابت هستید و برای چکاپ قند خون خود به یک دستگاه گلوکومتر نیاز دارید، ممکن است برای انتخاب یک دستگاه مناسب سر در گم باشید و ندانید که از میان انواع دستگاه های موجود کدامیک را انتخاب کنید. در این مقاله با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا شما را با مهم ترین نکات برای انتخاب دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون) آشنا کنیم.

بیشتر بدانید : اندازه گیری میزان قند خون درمان دیابت نوع یک

معرفی کلی دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون)

افرادی که مبتلا دیابت هستند بنابر توصیه پزشکان خود لازم است که به طور مرتب قند خون خود را اندازه گیری کنند تا از سطح طبیعی قند خون خود اطمینان حاصل کنند.

به منظور عدم نیاز به مراجعه حضوری برای هر بار چکاپ قند خون، نیاز است که یک دستگاه دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون) در منزل داشته باشید که میزان قند خون شما را با حداقل خطا و بسیار دقیق نشان دهد.

پس لازم است که در انتخاب دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون) دقت کافی داشته باشید و نکاتی را که در ادامه مقاله در ارتباط با انتخاب دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون) ذکر کرده ایم به دقت مطالعه کنید.

انتخاب دستگاه گلوکومتر

برای انتخاب دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون) به این نکات توجه کنید

برای انتخاب دستگاه گلوکومتر باید به فاکتورها و شاخص های مربوط به آن توجه کافی داشته باشید تا بتوانید آگاهانه تر انتخاب کنید و با خیال راحت و اطمینان بیشتر قند خون خود را اندازه گیری کنید.

سایز دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون)

هنگام انتخاب دستگاه گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون) لازم است که به سایز آن توجه کنید. این دستگاه ها در چند سایز مختلف ارائه شده است، اما بیشتر آن ها در سایزی به اندازه ی کف دست ساخته شده اند. شما می توانید باتوجه به شرایط خود، اندازه ی دستگاه را طوری خریداری کنید که حمل آن آسان باشد.

زمان دستگاه 

در دستگاه های مختلف گلوکومتر موجود در بازار، مدت زمان مشخصی طول می کشد تا عدد قند خون در صفحه نمایش دستگاه نشان داده شود. این زمان بین 5 تا 60 ثانیه می باشد. بنابراین برای انتخاب دستگاه گلوکومتر به این نکته توجه کافی داشته باشید.

نوار آزمایش

در هر دستگاه گلوکومتر چندین نوار اندازه گیری قند خون وجود دارد که باید نمونه خون خود را روی آن قرار دهید و سپس قند خون خود را اندازه بگیرید. این نوارها یک بار مصرف هستند و بعد از هر بار استفاده از آن باید دور انداخته شود. اما در نوع دیگری از دستگاه ها، به جای نوار برای قرار دادن نمونه خون، از دیسک استفاده شده است که برای چند بار قابل استفاده می باشد.

انتخاب دستگاه گلوکومتر

میزان خون لازم برای اندازه گیری قند خون

میزان قطره ی خونی که برای اندازه گیری قند خون باید به دستگاه بدهید، در دستگاه های گلوکومتر مختلف متفاوت است و از 0.3 تا 10 میلی لیتر می باشد. اما در دستگاه های گلوکومتر قدیمی این میزان خون بیشتر است. بنابراین هنگام انتخاب دستگاه گلوکومتر به این نکته توجه کنید که دستگاه قدیمی خریداری می کنید یا دستگاه جدید.

واحد میزان قند خون

با توجه به این که دستگاه گلوکومتر در چه کشوری ساخته شده باشد، قند خون به واحدهای متفاوتی نمایش داده می شود که عبارتند از میلی گرم بر دسی لیتر و میلی مول بر لیتر . دستگاه هایی که ساخته آمریکا است، واحدشان میلی گرم بر دسی لیتر است و دستگاه هایی که ساخت اروپا است، واحدشان میلی مول بر لیتر است. برای تبدیل میلی گرم بر دسی لیتر به میلی مول بر لیتر کافی است عددی که صفحه نمایش نشان می دهد را بر ۱۸ تقسیم کنید.

کلام آخر

این موارد از مهم ترین فاکتورهایی است که هنگام انتخاب دستگاه گلوکومتر لازم است به آن ها توجه کنید تا بتوانید دستگاه مناسبی برای اندازه گیری قند خون تان انتخاب کنید که هم کار با آن آسان تر باشد و هم عدد دقیق تری را به شما نشان دهد.

تگ :
اندازه گیری قند خون

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.