چگونه لارو درمانی به بهبود زخم کمک می کند؟

لارو درمانی یکی از بهترین روش های درمان زخم های مزمن است که از سال ها قبل مورد استفاده قرار گرفته است و تا کنون نتایج رضایت بخشی به همراه داشته است. قرن ها پیش استفاده از لارو درمانی در میان برخی از قبایل برمه، استرالیا و اقوام مایا رواج داشته است. به علاوه، گزارشاتی از درمان زخم مجروحان جنگی در قرن 16 میلادی با استفاده از لارو مگس ها وجود دارد. آیا مایلید تا با لارو درمانی برای درمان زخم های مزمن بیشتر آشنا شوید؟ با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید.

لارو درمانی زخم چیست؟

آیا می دانید روش درمان زخم های مزمن با استفاده از لارو درمانی در کتاب های مقدس قرآن، انجیل و تورات ذکر شده است. تاریخچه ی لارو درمانی برای اولین مربوط می شود به زمان حیات حضرت ایوب علیه السلام. زمانی که بر بدن ایشان زخم هایی ایجاد شده بود که بسیار هم بزرگ بوده است، حضرت ایوب از درگاخ خداوند منان طلب یاری می نمایند. پس از آن زخم های بدن حضرت ایوب از طریق قرار دادن نوعی مگس روی آن ها درمان می شود و از آن زمان لارو درمانی یا Lucilia Sericata وجود داشته است.

لارو درمانی زخم یا ماگوتوتراپی یک روش درمانی کنترل شده است. آگاهی کامل از این روش درمانی برای مراقبت از زخم به بیمار کمک می کند تا فرایند درمان بسیار بهینه تر و موفق تر انجام  شود و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود. به همین دلیل بهتر است که قبل از لارو تراپی آموزش های لازم به بیماران داده شود.

مگوتوتراپی

مکانیسم اثر لارو درمانی روی زخم

لاروها به واسطه قلاب های دهانی قسمت های مرده زخم یا نکروزها را خراش داده و با ترشح آنزیم های Proteolitic ، بافت های مرده را به حالت نیمه مایع یا سوپی شکل درآورده و آن را می مکد. بزاق لاروهای حاوی نوعی آنتی بیوتیک به نام Allantoin می باشد.

لاروها ترشحاتی دارند از نوع آمونیاک که باعث می شود PH زخم را به 5.8 الی 8 برساند. این PH باعث می شود که باکتری ها کلونیزه شود و منجر به تسریع فرایند بهبود زخم می شود. ترشح مداوم و زیاد بزاق لاروها سبب شستشوی زخم می شوند. به علاوه لاروها فعالیت و جنب و جوش زیادی در زخم دارند که این امر باعث ماساژ خفیف زخم می شود و به زخم، خون رسانی می شوند.

لارو درمانی

در قسمت سر لاروها، بخشی وجود دارد که برخورد فیزیکی آن ها با میکروب‌ها سبب نابودی قسمت قابل توجهی از آن ها می‌شود.  لاروها موادی شبیه به اینترلوکین 6 و 10 ترشح می‌کنند که سبب بوجود آوردن فیبروبلاست ها و تسریع در فرایند بهبود زخم می‌شوند.

لارو درمانی علاوه بر این که به درمان دیابت کمک می کند، برای درمان زخم بستر، مقابله با آبسه، زخم های پوستی، زخم های سرطانی، عفونت استخوان و زخم های حاصل از سوختگی نیز استفاده می شود.

لارو تراپی

فواید لاروتراپی برای زخم

لارو درمانی به عنوان آخرین روش درمانی، برای بهبود زخم های مزمن استفاده می شود و در صورتی که سایر روش های درمانی از طریق دارو و جراحی و ... جوابگو نباشد، این روش برای درمان زخم مزمن در نظر گرفته می شود. به علاوه هنگامی که سلامت بیمار در خطر است و یا بدن او قادر به تحمل آنتی بیوتیک ها نیست، درمان زخم به روش لارو درمانی مناسب ترین انتخاب است.

برخی از مهم ترین مزیت های لاروتراپی عبارتند از :

1- در لارو درمانی نیاز به جراحی و برداشتن بافت عفونی نیست.

2- درمان زخم مزمن به روش لارو تراپی ، حداکثر به مدت 6 هفته کامل می‌شود

3- در روش مگس درمانی ، نیاز به بستری شدن بیمار در بیمارستان نیست

4- هزینه درمان با لارو تراپی بسیار کم و قابل قبول است.

5- زخم مزمن در طول درمان تنها به اکسیژن نیاز دارد.

لارو درمانی برای درمان چه زخم هایی مناسب است؟

لارو درمانی تقریبا برای بهبود تمام زخم ها مناسب است. مگوتوتراپی به بهبود زخم های مزمن کمک کرده و در درمان زخم های پای دیابتی نیز موثر است. برخی از زخم هایی که این روش درمانی بر آن تاثیر می گذارد شامل:

  • زخم های پوستی نکروتیک (مرده) و زخم های بافت نرم
  • زخم های فشاری
  • زخم های موضوعی وریدی
  • زخم پای دیابتی
  • زخم های ترمیم نشده آسیب ها و یا جراحی
لارو تراپی

روش درمان زخم با لارو تراپی

در درمان به روش لاروتراپی یا مگوتوتراپی ، ابتدا تخم مگس ها ضدعفونی شده و پس از ارزیابی کیفی و استریل بودن آن ها، به ازای هر سانتی متر زخم، تعداد 5 تا 10 لارو بر روی زخم بیمار قرار داده می شود. لاروها پس از مکیدن عفونت زخم و بهبود آن، زخم را ترک می کنند. برای زخم ‎های بزرگ 50 الی 600 عدد لارو روی زخم گذاشته می‌شود. درمان زخم‌های کوچک حداکثر یک هفته و در زخم ‎های بزرگ  حداکثر 6 هفته به طول می انجامد. توجه نمائید که ضروری است هر سه روز یک بار لاروها را تعویض کنیم.

کلام آخر

عوامل متعددی از قبیل بیماری دیابت، حوادثی مانند سوختگی و تصادفات، زخم بستر در سالمندان به دلیل کم تحرکی یا عدم تحرک، منجر به بروز زخم های مزمن در افراد می شود. در برخی از موارد که سایر روش های درمانی قابل استفاده نیست و یا بیمار در شرایط خاصی قرار دارد، روش لارو درمانی بهترین روش است.

ما در کلینیک سلامت و دیابت کوروش مشتاقانه آماده کمک رسانی و ارائه راهنمایی های لازم در خصوص لارو درمانی برای شما عزیزان هستیم. درمان انواع زخم های مزمن در کلینیک کوروش در واحد زخم و توسط خانم صدیقه آقایی کارشناس تخصصی‌ زخم‌ و بیوفیدبک انجام می شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص زخم های مزمن و روش های درمان آن ها به وب سایت رسمی ایشان به آدرس http://aghaei-etnurse.ir مراجعه نمائید.

تگ :
ترمیم زخم,درمان زخم,درمان زخم با لارو,لارو تراپی زخم,لارو درمانی,ماگوتوتراپی,مراقبت از زخم,مگوتوتراپی

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.