ارتباط غدد لنفاوی و سرطان سینه

بخشی از دستگاه لنفاوی بدن را غدد گرد کوچکی تشکیل داده است به نام غدد لنفاوی. این غدد به رگ های لنفاوی متصل هستند و در سراسر بدن وجود دارد، از جمله در گردن، زیربغل، شکم، کشاله ران و ... . سرطان سینه یکی از شایع ترین نوع سرطان در میان زنان است و یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در میان خانم ها، این نوع سرطان می باشد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم ارتباط غدد لنفاوی و سرطان سینه را بررسی کنیم. لطفا با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید.

حتما بخوانید : درمان لنف ادم دست و پا در اصفهان چگونگی کنترل لنف ادم در هنگام شیمی درمانی

نقش غدد لنفاوی در بدن

بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن را غدد لنفاوی تشکیل می دهد که حاوی سلول های مراقبت از بدن در برابر باکتری ها، ویروس ها در لنف و ... می باشد. به این معنا که اگر در لنف ماده ی خارجی شناسایی شود، برخی از این سلول ها فعال شده و واکنش مناسب را در برابر آن عامل خارجی نشان می دهد.

غدد لنفاوی و سرطان سینه

به این ترتیب، به کمک غدد لنفاوی می توان تشخیص داد که آیا سلول های سرطانی به بخش های دیگر بدن گسترش یافته اند یا نه؟! و در حقیقت بسیاری از سرطان ها از دستگاه غدد لنفاوی گسترش می یابد و همچنین یکی از اولین مناطقی که سرطان به آن گسترش می یابد، غدد لنفاوی می باشد.

در کلینیک سلامت و دیابت کوروش درمان لنف ادم و تخلیه و پاکسازی لنفاوی با استفاده از روش ماساژ لنفاوی توسط خانم دکتر نوشین پارساگوهر انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در این خصوص با کلینیک سلامت و دیابت کوروش در اصفهان تماس حاصل فرمائید.

سرطان سینه و نکاتی مهم در مورد آن

یکی از شایع ترین علامت های سرطان سینه این است که فرد، وجود توده ای را در سینه تشخیص دهد. این توده در بسیاری از موارد در محلی ثابت است، حرکت نمی کند و هیچ دردی ندارد. اما در مواردی نادر ممکن است حرکت کند و همچنین درد داشته باشد.

سوالی که برای بسیاری از عزیزان وجود دارد و تا کنون به دفعات زیادی از ما پرسیده اند، این است که آیا تحریک غدد لنفاوی موجب سرطان سینه می شود؟ برای دریافت پاسخ به این سوال در ادامه این مقاله همچنان با ما همراه باشید.

ارتباط غدد لنفاوی و سرطان سینه

به طور کلی غدد لنفاوی به دلایل مختلفی دچار التهاب می شود. اما این التهاب در بسیاری از موارد خطرناک نیست و مشکلی ایجاد نمی کند.

هنگامی که فرد به بیماری سرطان سینه مبتلا می شود، اولین مسیری که برای تخلیه لنف سینه وجود دارد، غدد لنفاوی زیر بغل است. بنابراین غدد لنفاوی زیر بغل اولین محل انتشار توده های سرطانی از سینه می باشد.

به همین دلیل لازم است که فرد، هنگامی که متوجه توده ای در سینه خود می شود، حتما به پزشک خود مراجعه کرده و این مسئله را با او در میان بگذارد تا بررسی های لازم در ارتباط با آن انجام شود.

غدد لنفاوی و سرطان سینه

بنابراین در مورد ارتباط غدد لنفاوی و سرطان سینه می توان گفت، سرطان سینه می تواند غدد لنفاوی را تحت تاثیر قرار داده و از ناحیه سینه به غدد لنفاوی در ناحیه زیر بغل گسترش یابد.

کلام پایانی

در مقاله ای که پیش رو دارید، به نکاتی در مورد سیستم لنفاوی و غدد لنفاوی که جزئی از این سیستم می باشد اشاره کردیم و گفتیم که چگونه سرطان سینه که یکی از شایع ترین نوع سرطان ها در میان بانوان است می تواند غدد لنفاوی را درگیر کند.

به این ترتیب به دلیل اینکه عدم تشخیص به موقع سرطان پستان می تواند غدد لنفاوی را نیز مبتلا کند، لازم است که سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود و اقدامات درمانی لازم برای آن تا موقعی که هنوز به شکل یک توده ی قابل لمس در نیامده و به غدد لنفاوی زیر بغل سرایت نکرده است، انجام گیرد.

ارزیابی های لازم در این زمینه از طریق سونوگرافی و ماموگرافی انجام شده و غدد لنفاوی نیز بررسی می شود.

پس توصیه می شود که بانوان گرامی حتما نسبت به این مسئله دقت کافی داشته و با مراجعه به موقع به پزشک از خطرات احتمالی پیشگیری نمایند.

از توجه و همراهیتان بسیار ممنون و سپاسگزاریم.

تگ :
سیستم لنفاوی

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.