درمان دیابت با سلول های بنیادی

طبق گزارشات به دست آمد از انجمن بین المللی دیابت ، تقریباً 400 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند و انتظار می رود این تعداد در سال 2035 به 600 میلیون نفر برسد. برای بسیاری از افراد ، دیابت با رژیم غذایی ، ورزش و اغلب تزریق انسولین یا داروهای دیگر قابل کنترل است. با این حال ، عوارض ناشی از دیابت می تواند جدی باشد و شامل نارسایی کلیه ، آسیب عصبی ، از دست دادن بینایی ، بیماری قلبی و سایر موارد باشد. بر همین اساس محققان روشی جدید را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند که مربوط می شود به درمان دیابت با سلول های بنیادی . در این مقاله با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا شما را با مطالب مهمی در مورد دیابت و سلول های بنیادی آشنا کنیم.

کنترل قند خون در دیابت نوع 1 و 2

معمولا برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی نوع 1 انسولین تجویز می شود تا به آن ها در کنترل سطح گلوکز خونشان کمک کند. با این حال ، این بیماران اغلب برای تعادل مطلوب قند خون شان باید چندین بار در روز قند خون خود را کنترل کنند.

فن آوری های جدید ، مانند انواع مختلف پمپ های انسولین ، کنترل دیابت را در برخی از افراد مبتلا، بسیار آسان کرده است؛ اما این روش ها نیز قادر نیستند که به طور دقیق جریان پیچیده تولید انسولین در بدن انسان سالم را تقلید کنند.

دیابت نوع 2 گاهی با رژیم غذایی و ورزش قابل کنترل است. با این حال ، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در نهایت مجبور به تزریق انسولین برای کنترل سطح قند خون و / یا سایر داروها برای مقابله با عوارض بیماری می شوند.

درمان دیابت با سلول های بنیادی

دیابت و پیوند پانکراس

پیشرفت های زیادی در کاهش عوارض مربوط به دیابت از طریق بهبود تجویز انسولین و نظارت بر گلوکز صورت گرفته است ، اما درمان ایده آلی جایگزین روش های قبلی شده است که از طریق پیوند پانکراس صورت گرفته است. از سال 1999 ، چند صد نفر مبتلا به دیابت نوع 1 پیوند پانکراس انجام داده اند. بسیاری از این افراد حداقل برای چند ماه یا چند سال قادر به قطع مصرف انسولین شده اند.  با این حال ، بیشتر بیماران در طی چهار سال پس از عمل مجبور به شروع دوباره مصرف انسولین می شوند. به علاوه این افراد نیاز به مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن دارند تا پیوند پانکراس پس نزند.

به دلیل مشکلاتی که در روش های مختلف کنترل و درمان دیابت وجود دارد، درمان دیابت با سلول های بنیادی به عنوان روشی نوین برای کمک به بیماران دیابتی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است که در ادامه در مورد آن خواهیم گفت. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

درمان دیابت با سلول های بنیادی

در درمان دیابت با سلول های بنیادی ، تحقیقات روی سلول های بنیادی با هدف کشف روش های پیچیده پردازش قند خون در بدن و پاسخ به برخی از سوالات مهم در این زمینه انجام می شود؛ از جمله:

  • در دیابت نوع 1 ، چرا سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به سلول های بتا می کند و به سلول های دیگر در پانکراس یا سایر اندام ها یا بافت ها حمله نمی کند؟
  • در دیابت نوع 2 ، چه عواملی باعث مقاومت در برابر انسولین می شود؟

اخیراً ، پیشرفت زیادی در تولید سلول های بتا از سلول های بنیادی جنینی (ESC) و سلول های بنیادی پرتوان (iPS) ایجاد شده است. از طریق مطالعات آزمایشگاهی پیشرفت بیماری ، دلایل ژنتیکی بالقوه و شباهت ها و تفاوت های بیماران بهتر درک می شود و  محققان با استفاده از این اطلاعات سعی می کنند مشکل افراد را زودتر تشخیص دهند ، از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند و به طور موثرتری دیابت را درمان کنند.

سلول های بتا مشتق شده از iPS همچنین می توانند به عنوان درمان جایگزینی برای سلول های بتا مورد استفاده قرار گیرند و در صورت پیوند موفقیت آمیز آن ها به بیماران ، شرایط بالقوه درمان بیماری ، فراهم می شود.

از آنجا که سلول های iPS می توانند در بیماران به طور جداگانه ساخته شوند ، سلول های بتا حاصل آن، از رد پیوند جلوگیری می کنند؛ اما دریافت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 1 ، هنوز با حملات خود ایمنی به سلول های بتا خود روبرو می شوند.

درمان دیابت با سلول های بنیادی

نقش سلول های بنیادی برای درمان دیابت چیست؟

تحقیقات و آزمایشات برای درمان دیابت با سلول های بنیادی ، سال ها به طول می انجامد. دو چالش اصلی در این زمینه عبارتند  از :

  • یافتن منبع کافی سلول های تولید کننده انسولین
  • محافظت از این سلول ها در برابر حمله سیستم ایمنی بدن

تا کنون در ارتباط با چالش اول و حل مسئله تأمین سلول های بتا پیشرفت چشمگیری وجود داشته است و تولید سلول های تولید کننده انسولین از ESC های انسانی و سلول های iPS امکان پذیر شده است.

کلام پایانی

در حال حاضر به این مسئله امید زیادی است که سلول های مشتق شده از سلول های بنیادی، به عنوان درمان جایگزین سلول های بتا استفاده شوند و بنابراین اساساً دیابت نوع 1 را درمان می کند. آزمایشات انجام شده روی حیوانات و استفاده از سلول های تولید کننده انسولین مشتق شده از سلول های ESC و iPS نتایج امید بخشی داشته است و هنوز فعالیت های زیادی زیادی در مورد این مسئله در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در حال انجام است و تلاش در جهت رسیدن به این هدف همچنان ادامه دارد.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.