درمان لنف ادم دست و پا در اصفهان :کلینیک سلامت و دیابت کوروش

شما تا چه حد در مورد این بیماری اطلاعات دارید؟ لنف ادم یا ورم لنفاوی یک اختلال در سیستم عروقی لنفاوی است که منجر به تورم مزمن اندام آسیب‌ دیده، عفونت‌ های مکرر، محدودیت تحرک و کاهش کیفیت زندگی همراه است. آیا می دانید درمان لنف ادم دست و پا چگونه انجام می شود؟ آیا می دانید لنف ادم قابل پیشگیری، کنترل و حتی درمان است؟ آیا مایلید تا با نکات بسیار مفیدی در این حوزه آشنا شوید؟ پس با تیم پزشکی کلینیک سلامت ودیابت کوروش همراه شوید.

حتما بخوانید : چگونگی کنترل لنف ادم در هنگام شیمی درمانی

ارتباط غدد لنفاوی و سرطان سینه

درمان لنف ادم : ورم لنفاوی یا لنف ادم چیست؟

بر اثر تجمع مایع لنفی در بخشی از بدن، در آن بخش تورمی ایجاد می شود که لنف ادم یا ورم لنفاوی نامیده می شود. این نوع ورم اصولا بعد از انجام برخی از انواع عمل های جراحی مثل جراحی سرطان پستان به وجود می آید.

پاتوفیزیولوژی لنف ادم به طور کلی به دو دوره تقسیم می شود. در طول دوره اول، تغییرات پاتولوژیک عمدتا فقط در غدد لنفاوی رخ می دهد و در بافت های نرم علائم لنف ادم آشکار نیست (لنف ادم مخفی یا مرحله صفر). پس از این مرحله، تغییرات پاتولوژیک در بافت نرم (چربی، بافت همبند، پوست و غیره) اندام ها رخ می دهد و در نتیجه تورم پیشرونده ناشی از عوامل پاتولوژیک سیستماتیک و ترکیبی ایجاد می شود. این وضعیت بالینی نه تنها با تورم پیشرونده، بلکه با رسوب چربی و اسکار، سرکوب سیستم ایمنی (مهار پاسخ ایمنی)، ایجاد سلولیت، و تکثیر میکروواسکولار (یکی از مشخصه‌های سرطانی که در مغز شروع می‌شود) مشخص می‌شود.

درمان لنف ادم دست و پا در کلینیک تخصصی سلامت و دیابت کوروش، توسط پزشک مجرب و کارآزموده خانم دکتر نوشین پارساگوهر و خانم دکتر مژگان دادخواه با علمی ترین و جدیدترین روش های درمانی انجام می شود.

فرایند درمان لنف ادم

 
 

لنف ادم چگونه شروع می شود؟

لنف ادم می تواند زمانی رخ دهد که سیستم لنفاوی آسیب دیده باشد؛ برای افراد مبتلا به سرطان، تجمع مایع لنفاوی می تواند ناشی از موارد زیر باشد :

  • جراحی سرطان، به ویژه زمانی که غدد لنفاوی برداشته می شوند
  • پرتودرمانی که می تواند به غدد لنفاوی مجاور یا عروق لنفاوی آسیب برساند
  • عفونت هایی که به بافت اطراف آسیب می رسانند یا باعث ایجاد اسکار می شوند
  • سایر بیماری های قلبی یا عروقی، آرتریت و اگزما
  • تغییرات یا جهش های ژن که سیستم لنفاوی را درگیر می کند
  • آسیب یا ضربه به ناحیه خاصی از بدن
  • افزایش گلبول های سفید خون ناشی از سرطان خون

با انواع لنف ادم آشنا شوید

لنف ادم به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می شود که در ادامه به بیان توضیحاتی در مورد آن ها پرداخته ایم.

لنف ادم نوع اولیه : این نوع لنف ادم در اثر اختلالات ساختمانی یا عملکردی در زمان جنینی به وجود می آید.

لنف ادم نوع ثانویه : این نوع لنف ادم، نوع شایع تر این بیماری است و در اثر انسداد و تخریب مسیرهای لنفاوی در اثر جراحات و صدمات بافتی و عفونت به وجود می باشد.

طبق تحقیقات انجام شده به طور متوسط حدود 30 درصد از مبتلایان به سرطان پستان ممکن است بعد از درمان بیماری، به لنف ادم مبتلا شوند.

درمان لنف ادم

لنف ادم بیشتر در چه نواحی از بدن ایجاد می شود؟

سوالی که برای بسیاری از افراد وجود دارد این است که لنف ادم بیشتر در کدام نواحی رخ می دهد ؟ در این بخش از مقاله به بیان پاسخ این سوال پرداخته ایم.

بیماری لنف ادم ، بیماری شایعی است که می تواند به دلایل مختلفی در نواحی مختلف بدن بروز کند. به عنوان مثال لنف ادم دست غالبا پس از سرطان پستان، لنف ادم پا پس از جراحی های شکمی و لگنی مانند سرطان رحم در خانم ها و سرطان های پروستات و مجاری ادراری در آقایان به وجود می آید و لنف ادم صورت نیز پس از انجام جراحی سرطان حنجره، حفره دهان و تیروئید به وجود می آید.

لنف ادم دارای چه علائمی می باشد؟

لنف ادم در بخش های مختلف دارای علائمی تقریبا مشابه می باشد. به طور مثال در مراحل اولیه لنف ادم در دست دارای علائمی می باشد مانند : احساس درد و سنگینی در دست، تورم دست و خواب رفتگی در انگشتان، بازو و زیر بغل.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به لنف ادم قرار دارند؟

در حقیقت به طور قطعی نمی توان گفت که چه کسانی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. اما طبق آمار به دست آمده، بیشترین علل ایجاد لنف ادم در افراد عبارتند از :

  • عفونت دست بر اثر صدمه به عروق لنفاوی
  • عدم تحرک بازو یا استفاده بیش از حد از بازو
  • جراحی های وسیع برای تخلیه تعداد زیاد غدد لنفاوی
  • عود تومور یا رشد آن در نواحی غدد لنفاوی زیربغل
  • پرتو درمانی بعد از انجام جراحی و برخی از رژیم های مربوط به شیمی درمانی
  • وزن بالای افراد

تجربه ی مراجعه کننده محترم

آیا بیماری لنف ادم قابل درمان است؟

مانند هر بیماری دیگری، باید بگوئیم که پیشگیری از ابتلا به لنف ادم ، بهتر از درمان است. اما با این وجود اگر فرد به این بیماری مبتلا شد، امکان درمان ان وجود دارد.

در کلینیک سلامت و دیابت کوروش درمان لنف ادم توسط پزشک مجرب و متعهد سرکار خانم دکتر نوشین پارساگوهر متخصص لنف ادم ،  و خانم دکتر مژگان دادخواه پزشک دیابت انجام می شود.

کلام پایانی : درمان لنف ادم

در این مقاله شما را با بیماری لنف ادم یا ورم لنفاوی آشنا کردیم و گفتیم انواع ورم لنفاوی چیست و لنف ادم دست و پا به چه دلیل اتفاق می افتد و به چه روش درمان می شود. همچنین گفتیم چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

از توجه و همراهی شما عزیزان تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم. لطفا در صورت وجود هر گونه سوال و نیاز به مشاوره با ما تماس بگیرید.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.