درمان دیابت نوع 1

همانطور که در مقاله "دیابت نوع 1 چیست؟" اشاره شد، دیابت نوع 1 به دلیل کاهش یا توقف تولید انسولین، توسط پانکراس در بدن فرد مبتلا آشکار می شود. از این رو برای جلوگیری از عوارض آن نیاز به مصرف انسولین می باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید نوع دیگری از برنامه غذایی و سبک زندگی به نام برنامه مدیریت دیابت را دنبال کنند. این برنامه به افراد کمک می کند تا دیابت خود را مدیریت کرده و سالم و فعال بمانند. برنامه هرکسی براساس نیازهای بهداشتی فرد و پیشنهادات تیم مراقبت های بهداشت دیابت متفاوت است. در ادامه با کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد روش های درمان دیابت نوع 1 کسب کنید.

مبانی درمانی دیابت

اولین چیزی که باید در هنگام درمان دیابت به آن توجه شود و از آن باخبر باشید میزان قند خون شما است. گلوکز، قندی است که از غذاهایی که می خوریم ناشی می شود و در بدن نیز تشکیل و ذخیره می شود. این ماده منبع اصلی انرژی سلول های بدن است و از طریق خون به آنها منتقل می شود. گلوکز به کمک هورمون انسولین وارد سلول می شود. بنابراین چگونه سطح قند خون با دیابت نوع 1 ارتباط دارد؟ افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دیگر نمی توانند انسولین تولید کنند. این بدان معنی است که گلوکز در جریان خون باقی می ماند و وارد سلول نمی شود و باعث می شود سطح قند خون بیش از حد بالا رود. سطح بالای قند خون می تواند افراد مبتلا به دیابت نوع 1 را بیمار کند، بنابراین برنامه درمانی آنها شامل نگه داشتن سطح قند خون آنها در محدوده سالم و در عین حال اطمینان از رشد و پیشرفت طبیعی آنهاست. برای انجام این کار، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید:
  • انسولین را طبق تجویز مصرف کنند
  • یک رژیم غذایی سالم و متعادل با تعداد کربوهیدرات های دقیق بخورند
  • میزان قند خون را طبق تجویز بررسی کنند
  • فعالیت بدنی منظم داشته باشند
پیروی از برنامه درمانی می تواند به فرد مبتلا کمک کند تا از عوارض دیابت جلوگیری کند، اما هیچ درمان قطعی برای دیابت نوع 1 وجود ندارد. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای ادامه ی زندگی خود نیاز به درمان دارند. درمان دیابت

درمان دیابت نوع 1

افرادی که دیابت نوع 1 دارند باید انسولین را به عنوان بخشی از درمان خود مصرف کنند. از آنجا که بدن آنها دیگر نمی تواند انسولین تولید کنند، باید مقدار مناسبی انسولین برای نگه داشتن سطح قند خون در حد سالم دریافت کنند. تنها روش ورود انسولین به بدن در حال حاضر تزریق با سوزن یا پمپ انسولین است. اگر کسی سعی دارد تا انسولین را به عنوان قرص مصرف کند، باعث می شود تا اسیدهای گوارشی موجود در معده و روده ها دارو را از بین ببرند، از این رو مصرف آن کارایی نخواهد داشت. انواع مختلف انسولین برای اهداف مختلف استفاده می شوند. انسولینی که هر روز دریافت می کنید بستگی به آنچه برای شما و برنامه روزانه شما دارد، بستگی دارد.

رژیم غذایی سالم و متعادل

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید نسبت به افرادی که دیابت ندارند، بیشتر به وعده های غذایی و میان وعده های خود توجه کنند. آنها باید رژیم سالم و متعادل بگیرند و به آنچه که می خورند، توجه نمایند. آنها همچنین باید در خوردن مواد غذایی، میزان انسولین و میزان فعالیت شان تعادل برقرار کنند. دلیل این است که خوردن برخی غذاها باعث می شود سطح قند خون بیش از سایرین بالا رود، در حالی که انسولین و ورزش باعث کاهش قند خون می شود. سه نوع اصلی از مواد مغذی موجود در مواد غذایی عبارتند از کربوهیدرات ها (یا کربوهیدرات ها)، پروتئین ها و چربی ها، که همگی انرژی را به صورت کالری تأمین می کنند. بدن ما به همه این مواد مغذی در مقادیر مختلف برای عملکرد عادی نیاز دارد.

عوارض دریابت نوع 1

اگر فردی این علائم را مدیریت نکند، ممکن است به عوارض خطرناک دیابت دچار شود. در ادامه به این عوارض اشاره شده است:   رتینوپاتی دیابتی: گلوکز بیش از حد منجر به ضعیف شدن دیواره های شبکیه می شود. با پیشرفت رتینوپاتی، رگ های خونی کوچک ممکن است در پشت چشم شکل بگیرد و منجر به برآمدگی و پارگی و مشکلات بینایی شود. دیابت یکی از دلایل اصلی نابینایی در بزرگسالان است. نوروپاتی دیابتی: قند خون بالا باعث کاهش گردش خون و آسیب دیدن اعصاب در دست و پا می شود، این مشکل منجر به از بین رفتن احساس هایی مانند سوزش، سوزن سوزن شدن و درد می شود. از آنجا که دیابت همچنین توانایی بدن در بهبودی را کاهش می دهد، بریدگی های جزئی و جراحات می تواند منجر به آسیب دائمی بیشتر شود، به خصوص که ممکن است فرد فوراً متوجه آنها نشود. نفروپاتی دیابتی یا بیماری کلیوی دیابتی: کلیه ها گلوکز را از خون دفع می کنند. گلوکز بیش از حد می تواند به تدریج باعث نارسایی کلیه شده و به دیالیز منجر شود. بیماری قلبی عروقی: دیابت می تواند منجر به طیف وسیعی از ناهنجاری هایی شود که عملکرد قلب و عروق را مختل می کند، از جمله این مشکلات می توان به حمله قلبی و سکته مغزی اشاره کرد. دیابت همچنین می تواند خطر قطع عضو را افزایش دهد. بیماری لثه: دیابت نوع 1 می تواند خطر ابتلا به بیماری لثه و ریزش دندان را افزایش دهد، به این معنی که فرد مبتلا به این نوع دیابت برای حفظ سلامت دندان باید بسیار مراقب باشد. افسردگی: دیابت با افسردگی پیوندهای محکمی دارد. درمان دیابت

خدمات کلینیک کوروش

به عنوان بخشی از درمان دیابت شما، تیم مراقبت از دیابت ما یک برنامه غذایی کتبی برای دیابت شما تنظیم می کند که شامل مواد غذایی با تمام مواد مغذی ضروری خواهد بود. برنامه های غذایی معمولاً شامل صبحانه، ناهار و شام با میان وعده های غذایی می باشند. برنامه وعده غذایی دیابت در خوردن وعده های مغذی و متعادل به شما کمک می کند. برنامه وعده غذایی شما فقط بر اساس سن، سطح فعالیت و میزان قند خون شما تنظسم می شود. در کنار این برنامه غذایی مشاور روانشناسی و حرکات اصلاحی نیز روی برنامه و سبک زندگی شما نظارت می کنند تا از عوارض دیابت جلوگیری نمایند.
تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.