زخم پوستی و انواع آن | درمان زخم

زخم جراحتی است که بر اثر آسیب به پوست یا سایر بافت های بدن ایجاد می شود. زخم ها به دلایل مختلف ایجاد می شود؛ به همین دلیل انواع زخم پوستی وجود دارد که در این مقاله شما را با انواع زخم و روش های درمان آن اشنا خواهیم کرد. لطفا با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه باشید تا نه تنها با انواع زخم آشنا شوید، بلکه بدانید چه زمان لازم است که به کلینیک زخم مراجعه کنید.

بیشتر بدانید : کتاب “مدیریت زخم و استومی” منبعی فارسی برای درمانگران زخم

درمان زخم پای دیابتی به روش PRP چگونه است؟

در مورد روش های دبرید زخم چه می دانید؟

زخم چیست؟ انواع زخم پوستی

به هر نوع آسیب یا جراحت در سطح پوست، زخم پوستی گفته می شود. زخم ها می توانند ناشی از حوادثی مانند سوختگی ، برش ، پارگی پوست یا جراحی، ایجاد شود. به علاوه بر اثر برخی از بیماری ها، زمینه ای برای ایجاد زخم ها یا مشکلات پوستی فراهم می شود مثل بیماری های دیابت که ممکن است زخم ایجاد کند، یا بیماری هایی مثل اگزما یا پسوریازیس.

زخم پوستی

انواع زخم پوستی

زخم ها با توجه به شدت آن ها و اینکه چه مدت زمان برای بهبود آن ها نیاز است و اینکه اصلا لازم است که برای درمان آن ها به پزشک مراجعه کرد یا نه، می تواند به انواع مختلف تقسیم بندی شود.

از طرفی، به زخم پوستی با توجه به علت ایجاد آن، محل و عمق زخم، زخم پوستی ساده یا سطحی و زخم شدید یا عمیق گفته می شود. در ادامه درباره انواع زخم توضیحاتی را آورده ایم. لطفا همراه ما باشید.

زخم باز و زخم بسته

زخم ها می توانند باز یا بسته باشند. زخم باز نوعی زخم می باشد که بافت یا اندام های زیرین آن در معرض دید قرار دارد.

زخم بسته، نوعی زخم می باشد که در آن تنها سطح پوست آسیب دیده است و بافت و اندام های زیرین آن هیچگونه آسیبی ندیده است و دیده نمی شود.

زخم حاد یا مزمن

بسته به زمان بهبود زخم می توان آن را به دو نوع حاد یا مزمن طبقه بندی کرد.

زخم های حاد زخم هایی هستند که بدون هیچ گونه عارضه ای در مدت زمان پیش بینی شده بهبود می یابند.

زخم پوستی

در حالی که زخم های مزمن ، زخم هایی هستند که التیام آن ها با برخی عوارض همراه است و در مدت زمان نسبتاً طولانی درمان می شود.

انواع زخم های مزمن

زخم هایی که بر اثر آسیب های فشاری ایجاد می شود

این زخم ها همچنین به عنوان زخم بستر ، زخم های فشاری یا زخم های شکاف شناخته می شود  و زمانی ایجاد می شود که فشار و/یا نیروی برشی روی پوست ایجاد شود. افرادی که بیشتر مستعد ابتلا به این زخم های مزمن هستند ، به دلیل بیماری های حرکتی محدود هستند و یا قادر به راه رفتن ، حرکت تمام یا قسمتی از بدن خود نیستند.

زخم های دیابتی

زخم دیابتی عموماً روی پا ایجاد می شود و در اثر از بین رفتن اعصاب به دلیل مشکل گردش خون در پای فرد دیابتی به وجود می آید.

زخم تمیز و زخم الوده

زخم ها را می توان بر اساس تمیز یا آلوده بودن آن نیز طبقه بندی کرد. زخم های تمیز آن هایی هستند که هیچگونه مواد خارجی در آن وجود ندارد،

زخم های آلوده یا زخم های عفونی آن هایی هستند که ممکن است کمی خاک ، باکتری یا دیگر مواد خارجی، بسته به علت ایجاد زخم در آن وجود داشته باشد.

زخم پوستی

درمان انواع زخم پوستی

به هر حال، زخم ها به هر دلیل که به وجود آمده باشد، روش درمانی متفاوتی دارد. زخم های جزئی را می توان به سادگی درمان کرد ، اما زخم های مزمن یا زخم های عفونی باید توسط متخصصینن زخم معاینه و درمان شود.

حتما بخوانید : اصول ارزیابی زخم در مراقبت های اولیه

در کلینیک سلامت و دیابت کوروش درمان انواع زخم پوستی در واحد زخم توسط خانم صدیقه آقایی ، متخصص زخم و بیوفیدبک به روش های وکیوم تراپی، اوزون تراپی، لیزرتراپی، لارو تراپی و ... به طور تخصصی و حرفه ای انجام می شود.

تا کنون نتایج بسیار رضایت بخشی از سوی بیماران در واحد زخم کلینیک سلامت و دیابت کوروش گزارش شده است که حاصل زحمات پرسنل و پزشکان محترم کلینیک و زحمات متخصص زخم سرکار خانم صدیقه آقایی می باشد و از این بابت خداوند منان را شاکریم.

لطفا جهت دریافت مشاوره و راهنمایی های لازم با کلینیک کوروش تماس حاصل فرمائید.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.