مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم

افرادی که مبتلا به دیابت می شوند، در صورتی که قند خونشان کنترل نشود، دچار عوارض دیابت می شوند که یک از آن ها زخم پای دیابتی است که می تواند منجر به قطع عضو شود. امروزه برای درمان زخم های مزمن که زخم دیابتی هم جز آن هاست، از روش های درمان نوین استفاده می شود که بسیار هم موثر و پاسخگو بوده اند. استفاده از پانسمان های نوین و وکیوم تراپی از جمله این روش های درمانی است که در این مقاله به مقایسه آن ها پرداخته ایم. جهت مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم در این مقاله با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه باشید.

قبل از اینکه به مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم بپردازیم، لازم است که اطلاعاتی در مورد هر کدام از این روش های درمان نوین زخم داشته باشید.

استفاده از پانسمان های نوین برای ترمیم زخم

با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعات انجام شده در زمینه درمان زخم های مزمن، رطوبت کنترل شده، نه تنها موجب وخامت زخم نمی شود، بلکه در پیشگیری از پیشرفت زخم و درمان آن بسیار موثر است. بر این اساس پانسمان های نوین با یک ایده خلاقانه برای درمان زخم های مزمن و عفونی ارائه شدند که نه تنها مانند پانسمان های سنتی خشک نیستند، بلکه برای استفاده از آن ها نیاز به چسب و یا هیچ چیز دیگری برای پانسمان زخم نیست.

وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم

برخی از مهم ترین مزیت های پانسمان های نوین برای ترمیم زخم

  • این پانسمان ها استریل هستند و خود چسب و استفاده از آن ها نیاز به چسب یا باند ندارد.
  • نیاز به تعویض زیاد ندارد
  • به این دلیل که دارای رطوبت نسبی است، به محل زخم نمی چسبد و باعث کاهش درد و کشیدگی می شود.
  • آب و رطوبت از آن عبور نمی کند
  • دارای ترکیبات طبیعی موثر در درمان زخم و همچنین استفاده از ترکیبات آنتی باکتریال در تولید این نوع پانسمان ها
  • افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به محل زخم

حال که با یکی از روش های درمان نوین زخم که استفاده از پانسمان های نوین است آشنا شدید، به منظور مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم شما را با روش وکیوم تراپی نیز آشنا خواهیم کرد. در ادامه مقاله همچنان با ما همراه باشید.

وکیوم تراپی زخم چیست؟

به روش وکیوم تراپی ، روش فشار منفی نیز گفته می شود که یکی دیگر از روش های درمان نوین برای درمان زخم های مزمن و عفونی، از جمله زخم پای دیابتی می باشد.

در این روش با یک فشار منفی که به طور پیوسته یا متناوب به زخم وارد می شود، روند درمان زخم تسریع می شود. در روش وکیوم تراپی همانطور که از نام آن پیداست، به کمک خلا (VAC) ایجاد شده در ناحیه ی آسیب دیده، درمان زخم صورت می پذیرد.

وکیوم تراپی چگونه به بهبود زخم کمک می کند؟

در این روش به کمک دستگاه وکیوم تراپی ، فشاری در حدود 125 میلی متر جیوه و به مدت 5 دقیقه و مکش حدود 2 دقیقه به زخم وارد می شود. به این ترتیب جریان خون به سمت زخم افزایش می یابد، و این امر ، التیام و درمان زخم را سرعت می بخشد.

وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم

مزیت های وکیوم تراپی

  • افزایش جریان خون در زخم
  • جذب مایع اضافی زخم که سبب کاهش رشد و تکثیر سلولی می شود.
  • کاهش تعداد باکتری های موجود در زخم
  • کاهش تورم زخم
  • کاهش مدت زمان درمان و بهبود سریع زخم
  • کاهش خطر عفونت زخم و به دنبال آن کاهش احتمال قطع عضو
  • نیاز به تعویض زیاد ندارد
  • با استفاد از این روش، کمتر به جراحی نیاز است

حال که با روش وکیوم تراپی برای درمان زخم های مزمن نیز آشنا شدید، در ادامه شما را با نتایج به دست آمده از مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم آگاه خواهیم کرد.

مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم

بسیاری از بیماران همواره به دنبال پاسخ این سوال هستند که وکیوم تراپی یا روش های درمان نوین زخم کدام بهتر است؟! برای پاسخ به این سوال متخصصین به مقایسه وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم پرداخته اند و طی آزمایشاتی که انجام داده اند و مشاهداتی که در فرایند ترمیم زخم به این دو روش انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که :

هر دو روش وکیوم تراپی و روش های درمان نوین زخم برای بهبود و درمان زخم بسیار موثر بوده است، اما روش وکیوم تراپی در مقایسه با روش پانسمان نوین ، روند سریع تری در بهبود زخم داشته است.

روش وکیوم تراپی برای درمان زخم های مزمن در افراد دیابتی

با توجه به مطالبی که گفته شد برای درمان زخم های مزمن و زخم پا در افراد مبتلا به دیابت، به این دلیل که افراد دیابتی به عنوان یک قشر آسیب پذیر تلقی می شوند، می توان به تشخیص پزشک دیابت و پرستار زخم، از روش وکیوم تراپی برای تسریع روند درمان زخم های مزمن استفاده کرد.

از توجه و همراهی همیشگی تان تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم.

تگ :
درمان زخم

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.