زخم دیابتی ( Diabetic Wound) چیست؟

برای بیمارانی که مبتلا به دیابت هستند، هر نوع زخمی در بدن آن ها بسیار مهم تلقی می شود و باید به آن توجه شود. حتی یک بریدگی کوچک و یا یک گزدگی ساده، اگر به درستی تحت درمان قرار نگیرد، قطعا بیمار را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد چرا که در افراد دیابتی فرایند ترمیم زخم اندکی کندتر خواهد بود و این باعت می شود خطر ابتلا به عفونت و دیگر مشکلات در ارتباط با زخم برای آن ها نسبت به سایر افراد بیشتر شود. در این مقاله یا تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا مطالب بیشتری را در مورد زخم دیابتی برای شما بیان کنیم.

زخم دیابتی چیست؟

زخم دیابتی نوعی زخم مزمن است که در اثر باریک شدن رگ های خونی در افراد دیابتی فرایند درمان این زخم های مزمن را  با اختلالاتی مواجه کرده است. علت آن هم این است که از طریق رگ ها اکسیژن کافی به زخم مزمن دیابتی نمی رسد و بافت زخم به سرعت ترمیم نمی شود.

زخم دیابتی

علاوه بر این، قند خون بالا باعث از بین رفتن اعصاب در بافت ها می شود، بنابراین بیمار نسبت به درد در ناحیه ی زخم احساس خود را از دست می دهد و به دلیل اینکه احساس درد نمی کند، پیشرفت زخم را متوجه نمی شود. این مهم ترین دلیلی است که باعث می شود فرایند درمان زخم با پیچیدگی مواجه شود و در صورت بروز عفونت یا پیشرفت زخم، بیمار اصلا متوجه آن نشود.

چرا زخم پا در افراد مبتلا به دیابت بسیار شایع است؟

زمانی که رگ های خونی که اعصاب را با اکسیژن تغذیه می کنند، آسیب می بینند، نوروپاتی رخ می دهد. پای افراد دیابتی به دلیل عدم جریان خون کافی در آن ها بیشتراز سایر اعضا مستعد ابتلا به نوروپاتی است. اگر شما قادر نباشید که پاهای خود را احساس کنید،  ممکن است متوجه آسیبی که به آن ها وارد می شود هم نشوید و یک زخم کوچک تبدیل به یک زخم بزرگ تر شود که درمان آن با پیچیدگی هایی مواجه است.

چه بیمارانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به زخم پای دیابتی هستند؟

بسیرای از افراد مبتلا به دیابت نگران ابتلا به زخم پای دیابتی هستند و بیشتر آن ها مایلند بدانند که تا چه حد در معرض خطر ابتلا به زخم دیابتی هستند. برای پاسخ به این افراد باید بگوئیم، افرادی که حدود 5 الی 10 سال است که دیابت دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به زخم پای دیابتی هستند. به طور کلی هر چه مدت زمانی که فرد مبتلا به دیابت است بیشتر باشد، با ریسک بیشتری در رابطه با ابتلا به زخم دیابت مواجه خواهد بود.

زخم دیابتی

ویژگی های زخم دیابتی چیست؟

برای اینکه تفاوت زخم دیابتی را با سایر زخم ها متوجه شوید، سه ویژگی اصلی زخم های دبایتی را برای شما ذکرکرده ایم.

  • تنها افراد دیابتی به زخم دیابتی مبتلا می شوند.
  • معمولا زخم دیابتی در دست، پا یا در سطوحی از بدنتان که وزن سنگینی را تحمل می کند، اتفاق می افتد.
  • به آرامی ترمیم می شود و یا اصلا ترمیم نمی شود.

ریسک ها و خطرات زخم دیابتی

  • زخم دیابتی بیشتر به زخم مزمن تبدیل می شود، به ویؤه اگر حد قند خون فرد از حد نرمال بالاتر باشد.
  • بهبودی آن کند است. افراد مبتلا به دیابت به احتمال زیاد به بیماری عروق محیطی مبتلا می شوند. این باعث باریک شدن رگهای خونی شما می شود و باعث کاهش جریان خون به اندام ها می شود. در نتیجه ، اکسیژن کمتری می تواند به زخم برسد و بافت ها به سرعت بهبود نمی یابند.
  • خطر ابتلا به نوروپاتی محیطی وجود دارد و ممکن است بیمار در هنگام بروز زخم هیچ احساس دردی نداشته باشند.
  • خطر قطع عضو وجود دارد. زخمی که بهبود نمی یابد می تواند به شدت خطرناک شود. اگر زخم به درمان پاسخ ندهد ، مانند زخم پای دیابتی شدید یا گسترده ، ممکن است قطع عضو لازم باشد.

از توجه و همراهیتان صمیمانه سپاسگزاریم. لطفا با ما تماس بگیرید و سوالات و مشکلات خود را با ما در میان بگذارید.

تگ :
دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.