قرص انسولین و آنچه لازم است در مورد آن بدانید

با توجه به اینکه آمار افراد مبتلا به دیابت در دنیا در حال افزایش است، و همچنین عوارض ناشی از آن که می تواند منجر به قطع عضو، نارسایی کلیه، کوری و ... شود، نگرانی ها نسبت به بیماری دیابت نسبت به سال ها قبل بیشتر شده است و پزشکان محترم دیابت همواره در تلاشند تا بهترین و موثرترین روش ها را برای کنترل قند خون و کمک به بیماران دیابتی ارائه دهند. حتما جدیدا در مورد قرص انسولین مطالبی را شنیده اید. در این مقاله با تیم پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا شما را با نکات جالبی در مورد قرص انسولین آشنا کنیم.

حتما بخوانید :

مهم ترین باورها و تصورات غلط درباره انسولین

برای کنترل دیابت ، چه زمان باید قرص یا انسولین تزریقی مصرف کرد؟

لیزر اینتراستشیال برای کاهش وزن و کاهش مصرف انسولین در افراد دیابتی

درباره ی قرص انسولین

قرص‌ انسولین در مراحل اولیه آزمایش‌های بالینی باقی مانده است و شرکت‌های متعددی در تلاشند تا آن را به عنوان جایگزینی معتبر برای تزریق انسولین معرفی کنند؛ این یک شانس فوق العاده برای  بیماران دیابتی جهت دوری از درد ناشی از سوزن برای تزریق انسولین است. اختراع قرص انسولین هدف بسیاری از شرکت های داروسازی طی چندین سال اخیر بوده است.

قرص انسولین

از آنجایی که انسولین یک پروتئین است و پس از بلعیدن قرص انسولین، این پروتئین در معده توسط اسید معده تجزیه می شود، پس قرص انسولین می تواند در معده تخریب شود. بنابراین در ابتدای امر دانشمندان، موفق به کپسوله کردن انسولین در یک دوز، که به راحتی مانند هر قرص دیگری بلعیده شود، نشدند.

به همین دلیل دانشمندان همواره در حال مطالعه و تلاش هستند تا بتوانند برای قرص انسولین روکشی تهیه کنند که در برابر اسید معده مقاوم باشد و زمانی که وارد روده می شود توسط آنزیم هایی که در روده  ترشح می‌شود باز بشود و در آن مرحله، انسولین جذب شود، فازهای مقدماتی این بررسی ها انجام شده است و فوق العاده نتایج امید بخشی به همراه داشته است و در آینده نزدیک قرص انسولین وارد بازار خواهد شد.

مزیت قرص انسولین ، نسبت به انسولین تزریقی چیست؟

اولین مزیتی که قرص انسولین می تواند داشته باشد، موردی است که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم و آن کمک به بیماران دیابتی برای نجات از درد ناشی از تزریق انسولین به واسطه ی قلم انسولین می باشد.

مزیت دیگر قرص انسوین این است که پس از بلعیده شدن و ورد آن به معده، هورمون انسولین مستقیماً به کبد منتقل می شود؛ جایی که می تواند عملکرد انسولین را تقلید نماید و به کنترل قند خون کمک نماید.

عملکرد قرص انسولین در بدن برای کنترل قند خون

سلول های کبد، قندی که از مصرف مواد غذایی در خون وجود دارد را دریافت می کند و به صورت گلیکوژن آن را ذخیره کرده و قند خون را کاهش می دهد. گلیکوژن در سلول های ماهیچه ای تجمع می یابد و به عنوان منبع تامین سوخت بدن مورد استفاده قرار می گیرد و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند.

خرید اقساطی گوشی، موتورسیکلت اقساطی، یخچال اقساطی

زمانی که قرص انسولین توسط فرد دیابتی مصرف می شود، انسولین مستقیما از طریق دستگاه گوارش وارد کبد شده و از طریق کبد قند خون تنظیم می شود.

همچنین دانشمندان امید دارند که بتوانند با تولید قرص انسولین، گامی موثر در تولید واکسن دیابت بردارند.

کلام پایانی

با توجه به اینکه فرد پره دیابت باشد، دیابت نوع 1 یا 2 داشته باشد و به طور کلی با توجه به سطح قند خون فرد، پس از انجام آزمایشات لازم، راه ها و روش های مختلفی برای کنترل قند خون او توسط پزشک دیابت ارائه می شود.

برخی از روش های درمانی مانند پیاده روی ، رژیم غذایی و مصرف داروهای خوراکی مثل متفورمین می تواند برای افراد مبتلا به پره دیابت و دیابت نوع2 موثر واقع شود. اما در شرایطی که سطح قند خون از حد مشخصی بالاتر رود و فرد به دیابت نوع 1 مبتلا شود، تزریق انسولین برای کنترل قند خون او تجویز می شود که ممکن است برای افراد دیابتی چندان خوشایند و مطلوب نباشد.

به همین دلیل دانشمندان در حال مطالعه و تحقیق هستند تا بتوانند قرص انسولین را جایگزین انسولین تزریقی نموده و گامی موثر و بسیار مهم در جهت کنترل قند خون بیماران دیابتی برداشته که دیگر نیازی به تزریق انسولین نباشد.

به امید دست یابی به موفقیت های هر چه بیشتر دانشمندان و پزشکان محترم

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.