دیابت لادا LADA | همه چیز در مورد دیابت لادا

بسیاری از افراد تصور می کنند که دو نوع دیابت وجود دارد ، دیابت نوع 1 و نوع 2. اما برخی دیگر از انواع بیماری ها وجود دارد که در این گروه ها قرار نمی گیرد که با نام دیابت لادا  شناخته می شود. دیابت لادا، نوعی دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان است که دارای برخی از ویژگی های دیابت نوع 1 و نوع 2 است، اما علائم و روش های درمانی آن متفاوت می باشد. آیا مایلید تا با دیابت لادا LADA بیشتر آشنا شوید؟ در این مقاله تا پایان با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه باشید.

دیابت لادا LADA چیست؟

LADA علامت اختصاری عبارت Latent Autoimmune Diabetes است و به معنای دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان است. برخی از افراد دیابت لادا را با نام "دیابت نوع 1.5" می شناسند.

مانند دیابت نوع 1 ، دیابت لادا LADA به این علت اتفاق می افتد که بدن فرد آنتی بادی هایی می سازد که باعث می شود سیستم ایمنی بدن او سلول های سازنده انسولین در پانکراس را مورد هجوم قرار داده و آن ها را از بین ببرد.

دیابت لادا LADA

بنابراین، با از بین رفتن توانایی پانکراس برای ایجاد انسولین ، بدن فرد  دیگر نمی تواند سطح قند خون را تنظیم کند. در دیابت لادا LADA  برخلاف دیابت نوع 1 ، علائم بیماری به آرامی بدتر می شوند و ممکن است برای چندین ماه یا سال ها پس از تشخیص بیماری، نیازی به درمان نیز وجود نداشته باشد.

علائم دیابت لادا LADA را بشناسید

برخی از علائم دیابت لادا LADA مشابه علائم دیابت نوع 1 یا 2 می باشد و ممکن است احساس تشنگی، تکرر ادرار، تاری دید یا کاهش وزن و ...  را داشته باشد؛ اما علائم دیگری نیز به همراه دارد که عبارتند از :

  • عفونت های مکرر
  • احساس ضعف و خستگی مفرط
  • خشک و خارش پوست
  • احساس کرختی و سوزن سوزن شدن در دست ها یا پاها

دیابت لادا LADA چگونه تشخیص داده می شود؟

دیابت لادا LADA معمولاً بعد از 30 سالگی فرد را مبتلا می کند و پزشکان بعضی اوقات آن را با دیابت نوع 2 اشتباه می گیرند، اما هنگامی که پزشک تشخیص دهد که با داروهای دیابت که به صورت خوراکی مصرف می شود، بیماری بهبود نیافته است، پزشک به دیابت لادا LADA شک مشکوک می شود.

اما به طور کلی تنها راه تائید شده برای تشخیص دیابت لادا LADA ، از طریق آزمایش خون است که وجود آنتی بادی علیه سلول های انسولین ساز پانکراس در این آزمایش بررسی می شود. همچنین ممکن است پزشک میزان پروتئینی به نام پپتید C را نیز بررسی کند تا اطلاعاتی در مورد میزان انسولین بدن شما بدست آورد.

دیابت لادا LADA

دیابت لادا LADA چگونه درمان می شود؟

در ابتدا ، ممکن است بتوانید دیابت لادا LADA را با داروهای دیابتی که از طریق دهان مصرف می شود و همچنین رژیم های غذایی و تغییر سبک زندگی کنترل شود، اما از آنجا که بدن شما به تدریج به سلول های انسولین ساز لوزالمعده آسیب می رساند، در نهایت برای کنترل سطح قند خون فرد به تزریق انسولین نیاز خواهید داشت.

کلام پایانی

دیابت لادا LADA یکی از انواع دیابت و نوع خود ایمنی دیابت نهفته در بزرگسالان است که اغلب با دیابت نوع 1 اشتباه گرفته می شود چون علائمی شبیه به دیابت نوع یک دارد.

در این مقاله شما را با دیابت لادا LADA و علائم آن آشنا کردیم، همچنین شما را با نحوه ی درمان این بیماری آشنا کردیم.

دوست عزیز، چنانچه شما نیز در سن بالای 30 سال هستید، و چنین علائمی را در خود مشاهده می کنید، لازم است که به پزشک دیابت مراجعه نمائید تا اقدامات لازم برای تشخیص و کنترل آن انجام شود.

از توجه و همراهی شما گرامیان صمیمانه سپاسگزاریم.

تگ :
انواع دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.