دیابت عصبی چیست؟ قند خون عصبی

به طور کلی در علم پزشکی چیزی به نام دیابت عصبی وجود ندارد؛ اما در کل زمانی که فرد دچار استرس و اضطراب می شود، سطح قند خون او افزایش می یابد که اغلب به این حالت دیابت عصبی گفته می شود. آیا می دانید علائم بیماری دیابت عصبی چیست؟ یا درمان قند عصبی چگونه است؟ در این مقاله تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش مطالب مفیدی را در مورد دیابت عصبی گردآوری کرده است. لطفا همراه ما باشید.

حتما بخوانید : نوروپاتی دیابتی چیست؟ با این تمرینات نوروپاتی دیابتی را کنترل کنید

علائم نوروپاتی دیابتی چیست؟

دیابت عصبی : هنگام استرس در بدن چه اتفاقی می افتد؟

در حقیقت همه ی ما در زندگی بارها با شرایط استرس زا مواجه شده ایم و اضطراب را تجربه کرده ایم. همانطور که گفتیم استرس موجب افزایش قند خون می شود. حال قصد داریم بررسی کنیم که قند خون عصبی یا افزایش قند خون بر اثر اضطراب و استرس چگونه اتفاق می افتد! زمانی که ما در شرایط پر تنش و استرس زا قرار می گیریم، در بدن ما یکسری هورمون ترشح می شود. اصلی ترین این هورمون ها آدرنالین و کورتیزول می باشد که در پاسخ بدن به استرس تولید می شوند و این یک فرایند کاملا طبیعی است. در نتیجه ی این فرایند، فرد دچار چنین علائمی خواهد شد :

  • افزایش فشار خون
  • افزایش ضربان قلب
  • بالا رفتن قند خون
  • و ...
دیابت عصبی

اما آنچه در این میان حائز اهمیت می باشد، این است که اگر فرد به طور مداوم تحت شرایط استرس زا قرار داشته باشد و مرتبا این علائم را تجربه کند، پس از گذشت مدتی می تواند با مشکلات جدی تری ا زقبیل مواردی که در ادامه ذکر کرده ایم مواجه شود :

  • اضطراب مزمن
  • فشار خون بالا
  • افسردگی
  • بیماری های قلبی
  • سر درد
  • مشکلات خواب

اما آنچه در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، قند خون عصبی است. برای اینکه دقیقا بدانید قند عصبی چیست و آیا قند عصبی خطرناک است یا نه ؟! در ادامه همچنان همراه ما باشید.

دیابت عصبی چیست؟

همانطور که گفتیم، استرس به طور جدی منجر به افزایش سطح قند خون می شود؛ قند خون عصبی در افراد غیر دیابتی موقت است و آن ها ممکن است به طور موقت دیابت عصبی را تجربه کنند. اما در افراد مبتلا به دیابت، قرار گرفتن در وضعیت پر تنش و استرس زا ، قدری نگران کننده خواهد بود زیرا احتمال افت شدید قند خون در این زمان برای آن ها وجود دارد و این مسئله وضعیت را دشوار و نگران کننده خواهد کرد.

علاوه بر این، دیابت عصبی در بیماران مبتلا به دیابت می تواند کلیه ها و غدد فوق کلیوی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین افراد دیابتی حتما باید استرس خود را کنترل کنند و در نهایت به دنبال راه ها و چاره هایی برای حذف استرس از زندگی خود باشند.

علائم افت قند خون عصبی چیست؟

 برخی از علائم افت قند خون عصبی شامل موارد زیر است :

[fusion_table fusion_table_type="1" fusion_table_rows="" fusion_table_columns="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""]
1 سرگیجه و احساس سردرد
2

تعریق و لرزش بدن

3

اضطراب و ناراحتی

4

خستگی و ضعف

5

گیجی و سردرد

6

تاری دید و مشکل در دیدن

7

افت فشار خون

8

تپش قلب

9

احساس گرسنگی و تشنگی

10 تحریک پذیری بیش از حد و خشم
[/fusion_table]

بنابراین به افراد دیابتی اکیدا توصیه می شود برای جلوگیری از ابتلا به افت قند خون عصبی ، جهت کنترل استرس و اضطراب خود ببا پزشک دیابت خود مشورت نمایند.

علائم قند خون عصبی چیست؟

افراد زیادی این سوال را پرسیده اند که علائم قند عصبی چیست و زمانی که فرد بر اثر استرس دچار دیابت عصبی می شود، چه علائمی را ممکن است در خود مشاهده کند؟ علائم قند عصبی می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • حالت تهوع و استفراغ
  • تاری دید
  • تکرر ادرار
  • عطش زیاد
  • سردرد
  • درد در ناحیه شکم

دیابت عصبی

آیا دیابت عصبی خطرناک است؟

همراهان عزیز، درست است که پس از ابتلا به دیابت عصبی، در افراد غیردیابتی قند خون مجددا به حالت نرمال باز خواهد گشت، اما وجود انواع استرس در زندگی امری طبیعی است و اجتناب ناپذیر و چنانچه فرد به طور مکرر تحت استرس و اضطراب قرار گیرد، ممکن است پس از مدتی به دیابت مبتلا شود.

به همین دلیل لازم است که اگر :

  • شما دوست عزیز هنوز به دیابت مبتلا نشداید
  • یا پره دیابت هستید و قند خون مرزی دارید
  • و یا اینکه به دیابت مبتلا هستید

و دچار دیابت عصبی نیز هستید، همچنین در شرایطی هستید که ممکن است استرس زیادی را تجربه کنید، حتما به پزشک متخصص دیابت مراجعه نمائید و راهنمائی های لازم را دریافت کنید.

سخن پایانی : قند خون عصبی

در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم، استرس جز لاینفک زندگی ما شده است و در شرایط مختلفی ممکن است آن را تجربه کنیم. گاهی سطح استرسی که تجربه می کنیم بسیار پائین و گذراست؛ اما گاهی اضطراب ناشی از عوامل استرس زای خارجی، منجر به بروز عوارضی در بدن ما می شود که می تواند خطرناک هم باشد. دیابت عصبی یکی از همین عوارض است که در اثر استرس و فشار عصبی و در نتیجه افزایش شدید قند خون به وجود می آید.

دیابت عصبی در افراد معمولی ممکن است خطرناک نباشد، اما در دراز مدت می تواند آن ها را به دیابت مبتلا کند. دیابت عصبی در افراد دیابتی می توان با ریسک بالاتری همراه باشد و لازم است که حتما پیگیری های لازم انجام شود.

از همراهی همیشگیتان سپاسگزاریم.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.