Victoza ویکتوزا دارویی غیر انسولینی برای کنترل دیابت نوع 2

بیماری دیابت، از جمله بیماری هایی است که امروزه افراد بسیاری با آن دست و پنجه نرم میکنند. دیابت درواقع همان افزایش قند خون افراد است که به دو نوع،  دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 تقسیم میشود. برای دیابت نوع 1 بدن دچار کمبود انسولین است و با تزریق انسولین در بیشتر موارد تاثیر لازم گرفته می شود. اما دیابت نوع دو، شرایطی است که بدن در آن به درستی از انسولین استفاده نمیکند. بنابراین برای دیابت نوع 2 تنها تزریق انسولین نمیتواند سبب بهبود بیمار شود. ویکتوزا Victoza یک داروی مخصوص دیابت نوع دو میباشد. با کلینیک کوروش همراه باشید تا شما را با این دارو بیشتر آشنا کنیم. بیشتر بخوانید: آیا عوارض دیابت را میدانید؟

Victoza

Victoza چیست؟

لیراگلوتید که با نام تجاری ویکتوزا Victoza به فروش میرسد، دارویی برای درمان دیابت نوع 2 و مرض چاقی است.  ویکتوزا Victoza به لوزالمعده کمک میکند، زمانی که میزان قند خود زیاد میشود، مقدار مناسبی انسولین آزاد کند. همین موضوع سبب میشود که سطح گلوکوز تولید شده توسط کبد، کاهش پیدا کند. شایان ذکر است که Victoza یک داروی غیر انسولینی می باشد. در سال 2019، FDA استفاده از ویکتوزا Victoza را برای بیماران 10 سال و بالاتر که از دیابت نوع 2 رنج میبرند تایید کرد. اما متاسفانه مطالعات کمی در زمینه جمعیت کودکان مریض در دسترس است. در حالی که دیبات نوع 2 بیشتر در بین افراد مسن بالای 45 سال رایج است، رواج آن در بین جوانان به طرز چشمگیری رو به افزایش است. نشان داده شده است كه ويكوزا باعث کاهش حوادث قلبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی عروقی از قبل موجود می شود. درحالی که، افرادی که ویکتوزا را همراه با انسولین یا سایر دارو های افزایش دهنده انسولین بدن مصرف میکنند، در معرض خطر افزایش هیپوگلیسیمی قرار میگیرند.

هشدارهای مربوط به ویکتوزا Victoza

Victoza ممکن است خطر ابتلا به تومورهای غده تیروئید از جمله سرطان تیروئید را افزایش دهد. دقت کنید که در صورت داشتن هریک از این بیماری ها، چه خودتان و چه اعضای خانواده تان و حتی اگر سابقه این بیماری ها در خانواده شما بوده باید به پزشک خود اطلاع دهید. این بیماری ها عبارت اند از سرطان تیروئید، سرطان مدولاری تیروئید (نوعی سرطان تیروئید) یا سندرم نئوپلازی متعدد غدد درون ریز نوع 2 (وضعیتی که باعث ایجاد تومور در بیش از یک غده در بدن میشود). در صورت مصرف victoza اگر تجربه خشکی ، مشکل در بلع ، تنگی نفس یا ایجاد توده یا تورم در گردن دارید ، سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. این دارو همچنین با پانکراس (التهاب لوزالمعده) و ایجاد سرطان لوزالمعده مرتبط بوده است. شما باید در مورد این خطرات با پزشک خود صحبت کنید. دقت کنید که Victoza برای مبتلایان به دیابت نوع 1 یا کتواسیدوز دیابتی (یک بیماری خطرناک که اگر قند خون بالا درمان نشود ممکن است گسترش پیدا کند)  تأیید نشده است. این دارو دیابت را کنترل میکند و نه درمان. حتی اگر احساس میکنید حالتان بهتر شده است باید به مصرف Victoza ادامه دهید. قبل از انجام هر نوع جراحی ، به پزشك خود بگویید كه ویكتوزا مصرف می كنید. در حین استفاده از ویکتوزا Victoza تمام آزمایشات و اسناد پزشکی قبلی خود را نگه دارید. ممکن است ارائه دهنده خدمات درمانی شما بخواهد آزمایش های متعددی برای بررسی اثر ویکتوزا بر بدن شما انجام دهد. بیمار شدن ، تجربه استرس شدید یا آسیب دیدگی می توانید بر میزان قند خون شما تأثیر بگذارد. شما باید با پزشک خود صحبت کنید که در صورت بروز هر یک از این شرایط ، چه کاری انجام دهید. قبل از مصرف ویکتوزا Victoza ، باید به پزشک خود بگویید که آیا هیچ یک از بیماری های زیر را دارید یا تا به حال داشته اید:
  • مشکلات شدید معده یا مشکل در هضم غذا
  • پانکراتیت
  • مقادیر بالای تری گلیسیرید در خون
  • سنگ کیسه صفرا
  • بیماری کلیوی
  • بیماری کبد
همچنین مراقب باشید که در حین استفاده از ویکتوزا Victoza به میزان کافی آب بنوشید تا با مشکل کمبود آب مواجه نشوید.

مصرف victoza در زمان بارداری

عوارض مصرف ویکتوزا در زمان بارداری بر روی جنین هنوز مشخص نشده است. قبل از مصرف این دارو اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید. همچنین عوارض این دارو بر کودک شیرخوار نیز مشخص نیست. شما هرگز نباید بدون مشورت با پزشک در زمان شیردهی از این دارو استفاده کنید. بیشتر بخوانید: کنترل دیابت در زمان بارداری

Victoza

عوارض جانبی رایج مصرف Victoza

  • حالت تهوع ، اسهال یا یبوست
  • سوزش سر دل
  • از دست دادن اشتها
  • سردرد
  • آبریزش بینی ، عطسه یا سرفه
  • خستگی
  • بثورات یا قرمزی در محل تزریق
  • مشکل در ادرار یا ادرار دردناک

عوارض جدی مصرف Victoza

اگر در هنگام مصرف Victoza هر یک از موارد ذکر شده در قسمت "هشدار های مصرف ویکتوزا" یا هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید، فورا با پزشک تماس بگیرید:
  • استفراغ
  • درد مداوم که از بالا یا چپ معده شروع می شود اما می تواند به پشت گسترش یابد

تداخلات دارویی با Victoza

بسیار مهم است که به پزشک خود در مورد تمام داروهای دیگری که هنگام استفاده از ویکتوزا مصرف می کنید بگویید. این دارو می تواند نحوه جذب داروهای دیگر توسط بدن را تغییر دهد. شما باید در مورد تمام داروهای تجویز شده، غیر نسخه ای، غیرقانونی، تفریحی، گیاهی، غذایی یا رژیمی که مصرف می کنید، به خصوص انسولین یا داروهای خوراکی برای دیابت بگویید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا افراد دیابتی بتوانند با آگاهی بیشتری نسبت به درمان خود اقدام کنند.    
تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.