فتق دیسک گردن و همه ی آنچه لازم است در مورد آن بدانید

زمانی که دردی در گردن یا بخش بالایی ستون فقرات خود حس می کنید که قبلا هرگز آن نوع در را تجربه نکرده اید، ممکن است دچار بیرون زدگی دیسک گردن شده باشید. اگر چه این مشکل ممکن است قدری نگران کننده به نظر برسد، اما با افزایش سن بسیاری از افراد به آن مبتلا می شوند و مسئله ی غیر عمولی نیست. آیا می دانید فتق دیسک گردن چیست؟ در این مقاله تا پایان با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا با نکات مهمی در مورد علل و علائم و همچنین درمان این بیماری بیشتر آشنا شوبد.

حتما بخوانید :

درمان شانه منجمد با لیزر تراپی

آیا لیزر درمانی برای درمان درد زانو موثر است؟

فتق دیسک گردن : مختصری در مورد ستون فقرات و دیسک گردن

قبل از اینکه بحث در مورد فتق دیسک گردن را آغاز کنیم، بهتر است اندکی در مورد ساختار ستون فقرات و چگونگی به وجود آمدن دیسک گردن مطالبی را عنوان کنیم. به این ترتیب، در صورتی که دردی در گردن خود احساس کردید می توانید بهتر نوع درد را تشخیص دهید و مشکلتان را پزشک متخصص در میان بگذارید.

ستون فقرات از چندین مهره تشکیل شده است و حامل طناب نخاعی است که توسط مهره ها احاطه شده اند. ستون فقرات در حقیقت نقش محافظت از لوله ی نخاعی را بر عهده دارد؛ به علاوه کمر را در حالت صاف و غیر خمیده نگه می دارد. طناب نخاعی از مغز تا انتهای ستون فقرات امتداد داشته و درون آن مایع نخاعی قرار دارد.

بین مهره های ستون فقرات از بخش بالای گردن تا پایین، بالشتک های اسفنجی به نام دیسک قرار دارد. دیسک های گردن علاوه بر اینکه به حفظ وضعیت طبیعی گردن کمک می کند، شرایطی را فراهم می کند تا گردن بتواند به آرامی از یک طرف به سمت دیگر بچرخد یا به جلو و عقب خم شود. دیسک ها یا همان بالشتک ها، برای حرکات منظم گردن مانند ضربه گیر عمل می کنند؛ برای مثال هنگام پریدن، دویدن و سایر فعالیت هایی که باعث ساییدگی مهره ها می شود، دیسک ها نقش محافظ دارند.

فتق دیسک گردن

اکنون که تا حدودی با ساختار ستون فقرات و دیسک گردن آشنا شدید در ادامه بحث در مورد فتق دیسک گردن، علائم و روش درمان را آغاز خواهیم کرد. لطفا همچنان همراه ما باشید.

فتق دیسک گردن چیست؟

در بخش قبلی گفتیم، مهره ها و دیسک های بین مهره ای هستند که باعث می شوند گردن درحالت طبیعی قرار بگیرد و همچنین در جهت های مختلف حرکت کند و بچرخد.

آیا می دانید با گذشت زمان، ممکن است این دیسک ها فرسوده شده و تخریب شوند؛ که در نتیجه ی آن، فضای بین مهره ها باریک شده و ریشه های عصبی فشرده می شوند. این فرآیند به عنوان بیماری دیسک شناخته می شود. تحقیقات نشان می دهد که حدود 25 درصد از افراد زیر 40 سال و 60 درصد از افراد بالای 40 سال ممکن است به دیسک گردن مبتلا شوند.

هر چه دیسک ها فرسوده تر شود، بیماری شدت می گیرد و میزان انعطاف پذیری گردن نیز کاهش پیدا می کند. پس از آن فرد در ناحیه گردن بیشتر احساس سفتی و خشکی خواهد کرد و دچرا گردن درد می شود.

هنگامی که دیسک ها فرسوده می شوند، مهره ها می توانند به یک یا چند اعصابی که از طناب نخاعی عبور می‌کنند فشار بیاورند که این می تواند با درد، بی‌حسی یا ضعف در امتداد شانه، بازو و دست نیز همراه باشد.

بیرون زدگی دیسک گردن

تا این بخش از مقاله شما را با ساختار گردن، دیسک و بالشتک های محتفظ بین مهره ها آشنا کردیم. در این بخش خواهیم گفت که منظور از بیرون زدگی و فتق دیسک گردن چیست.

دیسک هایی که بین مهره ها قرار دارند، حاوی یک ماده ی ژله ای در مرکز خود هستند. بخش بیرونی هر دیسک نیز از یک غضروف فیبری تشکیل شده است که این ماده ی ژله ای را در خود نگه می دارد.

فتق دیسک گردن

زمانی که قسمت بیرونی دیسک پاره شود یا شکافته می شود، این ماده ی ژله ای می تواند بیرون بزند و این به معنای فتق دیسک گردن است.

فتق دیسک گردن را با عنوان "دیسک پاره شده" یا "دیسک بیرون زده" نیز می شناسند.

علل بیرون زدگی و فتق دیسک گردن چیست؟

در حقیقت، تشخیص علت اصلی فتق دیسک گردن به سادگی امکان پذیر نیست؛ فتق دیسک گردن اغلب به آهستگی و بدون هیچ دلیل مشخصی بروز می کند. اما گاهی اوقات دلیل بیرون زدگی و فتق دیسک گردن مواردی می باشد که در ادامه آن ها را ذکر کرده ایم.

  • سن : دیسکی که دچار سایش و پارگی شده است، بیشتر مستعد فتق و بیرون زدگی خواهد بود. در یک فرد جوان، دیسک ها حاوی مقدار زیادی مایع ژله مانند است؛ اما با گذشت زمان و با افزایش سن، میزان آب درون دیسک کاهش می یابد و آب کمتر در دیسک ها به این معنی است انعطاف پذیری دیسک کمتر می شود. و این بدان معناست که هنگام حرکت احتمال پارگی یا فتق دیسک گردن بیشتر می شود. در افراد مسن تر نیز، این پارگی و بیرون زدگی سریع تر اتفاق می افتد.
  • ژنتیک : ژنتیک یکی دیگر از عواملی است می تواند باعث شود فرد در اثر آن به فتق دیسک گردن مبتلا شود. به عبارت دیگر اگر در خانواده سابقه فتق دیسک گردن وجود داشته باشد، ممکن است شما نیز به این بیماری مبتلا شوید.
  • حرکات ناگهانی : حرکات ناگهانی و تکان دهنده می تواند باعث پارگی یا فتق دیسک گردن بشود.
  • فشار ناگهانی : بلند کردن اجسام سنگین و فشاری که به بالاتنه وارد می شود، می تواند باعث آسیب رسیدن به دیسک های بیم مهره ای شده و فتق دیسک گردن اتفاق بیفتد.

علائم فتق دیسک گردن چیست؟

پیش تر گفتیم فتق دیسک گردن یکی از شایع ترین علل گردن درد است و چنانچه پارگی دیسک باعث شود مهره ها روی یک رشته عصبی فشار آورد، فرد علائم دیگری را نیز تجربه خواهد کرد که می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن در ناحیه شانه ها یا بازوها که ممکن است تا انگشتان دست ادامه داشته باشد
  • احساس ضعف در دست ها یا بازوها
فتق دیسک گردن

توجه داشته باشید، در صورتی که فتق دیسک گردن به نخاع فشار بیاورد، ممکن است علائم جدی تری بروز کند، از جمله :

  • تلو تلو خوردن یا راه رفتن ناهنجار
  • سوزن سوزن شدن یا احساس شوک مانندی که از بدن وارد پاها می شود
  • مشکل در استفاده از دست و بازو برای انجام مهارت های حرکتی ظریف
  • از دست دادن تعادل و عدم هماهنگی

به این ترتیب توصیه می شود با مشاهده ی هر یک از این علائم سریعا برای معاینه و تشخیص مشکل خود به پزشک متخصص مراجعه کنید.

کلام پایانی : فتق دیسک گردن

در این مقاله به ذکر مطالبی در مورد بیرون زدگی و فتق دیسک گردن پرداختیم و گفتیم علائم و نشانه های آن چیست و به چه دلایلی ممکن است اتفاق بیفتد. بنابراین به منظور بروز آسیب های جدی نخاعی و قرار گرفتن در عوارض خطرناک تر فتق دیسک گردن ، حتما با مشاهده ی علائم اولیه برای بررسی، تشخیص و درمان به پزشک متخصص مراجعه کنید.

از اینکه تا انتهای مقاله ما را همراه کردید از شما صمیمانه سپاسگزاریم.

به منظور رزرو نوبت یا استفاده از خدمات مشاوره ای کلینیک کوروش، با ما تماس بگیرید.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.