علت بالا بودن قند خون ناشتا در افراد دیابتی چیست؟

آیا شما مبتلا به دیابت هستید؟ در این صورت شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام صبح، زمانی که قند خون خود را اندازه گرفته اید، قند خون ناشتا شما بالا باشد. آیا می دانید چرا؟ بله، این مسئله کمی گیج کننده است، چرا که شما در هنگام صبح حداقل 7 الی 9 ساعت است که کربوهیدرات مصرف نکرده اید. پس علت بالا بودن قند خون ناشتا چیست؟ در این مقاله تیم پزشکان سلامت و دیابت کوروش به ذکر مطالبی در ارتباط با بالا بودن قند خون ناشتا در افراد دیابتی پرداخته اند. لطفا با ما همراه باشید.

سطح نرمال قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت

چنانچه فرد دیابتی قند خون کنترل شده ای داشته باشد، سطح قند خون ناشتا او باید بین : 70 تا 130 باشد.

میزان قند خون این افراد، دو ساعت بعد از غذا باید کمتر از 160 باشد و هموگلوبین A1C که همان میانگین قند خون سه ماهه فرد است باید 6 باشد؛ که البته این عدد از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

چه عواملی باعث یالا بودن قند خون ناشتا می شود؟

در این بخش از مقاله شما را با مهم ترین عواملی اشنا خواهیم کرد که باعث می شود در افراد مبتلا به دیابت، سطح قند خون ناشتا بالا باشد.

بالا بودن قند خون ناشتا

پدیده سحر

در ساعات اولیه صبح، هورمون‌هایی از جمله کورتیزول و هورمون رشد به کبد سیگنال هایی ارسال می کنند تا تولید گلوکز را افزایش دهد، و انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کند. این باعث می شود که سلول های بتا در لوزالمعده انسولین ترشح کنند تا سطح گلوکز خون کنترل شود. اما در افراد مبتلا به دیابت ، ممکن است انسولین کافی تولید نشود و یا بدن آن ها به انسولین بسیار مقاوم باشد؛ در نتیجه، ممکن است سطح قند خون ناشتا فرد هنگام بیدار شدن از خواب افزایش یابد که از آن با عنوان پدیده سحر یاد می شود. در واقع پدیده سحر یکی از علل بالا بودن قند خون ناشتا در افراد دیابتی است.

کاهش انسولین

اگر سطح انسولین فرد در طول شب خیلی پایین بیاید، قند خون او افزایش می یابد که دلایل افت انسولین از فردی به فرد دیگر متفاوت است و معمولا زمانی اتفاق می افتد که فرد انسولین بسیار کمی در طول شب دریافت ‌کند.

استرس

از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قند خون ناشتا فرد دیابتی، استرس است. کم خوابی، بی خوابی و بدخوابی افراد دیابتی از جمله عوامل استرس زایی است که می تواند باعث بالا بودن قند خون ناشتا شود.

زمان صرف شام

اگر از آن دسته افرادی هستید که عادت دارید وعده ی شام خود را دیر میل می کنید، این می تواند روی میزان قند خون ناشتا فرد تاثیرگذار باشد.

بالا بودن قند خون ناشتا

میزان چربی موجود در وعده ی شام

غذاهای چرب اصولا دیر هضم می باشد و ممکن است روی قند خون دو ساعت بعد از صرف شام در فرد دیابتی تاثیری نداشته باشد، اما می تواند قند خون ناشتا را تحت تاثیر قرار دهد و این باعث بالا بودن قند خون ناشتا می شود.

فعالیت بدنی در ساعات آخر روز و قبل از خواب

با وجودی که انجام فعالیت های بدنی یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در کنترل قند خون است، اما اگر این فعالیت و ورزش در ساعاتی پایانی روز و قبل از خواب باشد، باعث می شود که در نیمه های شب فرد دچار افت قند خون شود و این باعث نوسان سطح قند خون خواهد شد. در نتیجه یکی از دلایل بالا بودن قند خون ناشتا فعالیت بدنی قبل از خواب است.

کلام پایانی

در این مقاله عوامل مهم تاثیر گذار در قند خون ناشتا را ذکر کردیم و برای شما عزیزان گفتیم که چگونه هر کدام از آن ها می تواند علت بالا بودن قند خون ناشتا در فرد دیابتی باشد.

به طور کلی توصیه می شود که تزریق انسولین پایه خود را به طور منظم انجام دهید، به این دلیل که عدم تزریق به موقع انسولین نیز می تواند روی قند خون ناشتا شما تاثیرگذار باشد.

و در پایان به شما توصیه می کنیم که در صورت بالا بودن قند خون ناشتا، حتما عوامل ذکر شده را بررسی نمائید و در صورتی که به نتیجه ی مشخصی نرسیدید، حتما با پزشک دیابت خود مشورت کنید.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.