اختلال خواب در افراد دیابتی ؛ تاثیر دیابت بر خواب افراد

قطعا می دانید که شایع ترین نوع دیابت، دیابت نوع 2 می باشد که یک بیماری مزمن است و به دلیل مقاومت به انسولین ایجاد می شود. دیابت می تواند قسمت های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد؛ به علاوه، دیابت و خواب ارتباط پیچیده ای با یکدیگر دارند و بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کیفیت خواب ضعیف یا بی خوابی را تجربه می کنند. در این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا با نکات مهمی در مورد اختلال خواب در افراد دیابتی و همچنین تاثیر دیابت بر خواب افراد آشنا شوید.

حتما بخوانید :

تاثیر دیابت بر مغز چیست؟

باید و نباید های رژیم غذایی افراد دیابتی نوروپاتی دیابتی چیست؟

اختلال خواب در افراد دیابتی : چگونه دیابت بر خواب افراد تاثیر می گذارد؟

آمار نشان داده است که از هر دو فرد مبتلا به دیابت نوع 2، یک نفر به دلیل سطح ناپایدار قند خون و علائم مرتبط با دیابت، دچار اختلال خواب می شود؛ قند خون بالا (هایپرگلیسمی) و قند خون پایین (هیپوگلیسمی) در طول شب می تواند منجر به بی خوابی شود. علاوه بر این، عواملی از جمله خستگی روز ، احساس نگرانی یا استرس در مورد خود بیماری و ... نیز ممکن است باعث شب بیداری فرد شود.

وقتی سطح قند خون بالا باشد، کلیه ‌ها با افزایش دفعات دفع ادرار، سطح بالای قند خون را جبران می‌کنند. بنابراین در طول شب، دستشویی رفتن های مکرر می تواند منجر به اختلال خواب در افراد دیابتی شود. قند خون بالا همچنین می تواند باعث سردرد، تشنگی زیاد و خستگی شود که این موارد نیز منجر به اختلال خواب خواهد شد.

اختلال خواب در افراد دیابتی

از دیگر عواملی که باعث اختلال خواب در افراد دیابتی می شود این است که مواد غذایی به موقع و به درستی به بدن فرد نرسد و به هر دلیل چند ساعت گرسنه بماند، که این منجر به کاهش سطح قند خون در شب می شود.

بنابراین اگر احساس خستگی، مشکل در خواب یا هر علائم نگران کننده دیگری دارید، حتما با پزشک دیابت خود مشورت کنید.

رایج ترین موارد اختلال خواب در افراد دیابتی

در حقیقت افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر در معرض ابتلا به اختلال خواب می باشند که شایع ترین نوع آن، سندرم پای بی قرار و آپنه انسدادی خواب است. در این بخش از مقاله به ذکر توضیحاتی در مورد این دو نوع اختلال خواب در افراد دیابتی پرداخته ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

سندرم پای بیقرار (RLS) Restless Legs Syndrome

تقریباً از هر پنج نفر مبتلا به دیابت نوع 2، یک نفر مبتلا به اختلال خواب از نوع سندرم پای بیقرار است که با علائمی مثل گزگز یا سایر احساسات تحریک‌کننده در پاها همراه است. علاوه بر این افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر ابتلا به بیماری دیگری به نام نوروپاتی محیطی نیز هستند که در اثر آسیب عصبی ایجاد می شود؛ نوروپاتی دیابتی بسیار شبیه به RLS است و علائم آن عبارتست از بی حسی، سوزن سوزن شدن و درد در اندام ها . بنابراین چنانچه افراد دیابتی با علائمی از این قبیل مواجه شوند لازم است با پزشک دیابت خود مشورت کنند تا اقدامات لازم برای درمان آن ها صورت گیرد.

اختلال خواب در افراد دیابتی

آپنه انسدادی خواب (OSA) Obstructive Sleep Apnea

آپنه انسدادی خواب یکی دیگر از انواع اختلال خواب در افراد دیابتی است که در آن، فرد در فواصل زمانی مکرر در طول شب به طور لحظه ای دچار توقف در تنفس می شود. در بیشتر موارد، فرد از این اتفاق آگاه نیست.. این نارسایی ‌ها در تنفس باعث ایجاد برانگیختگی‌ های کوچک (بیداری‌ های بسیار کوتاه) می‌شود که پیشرفت طبیعی مراحل و کیفیت خواب را مختل می‌کند. OSA معمولاً در افرادی که اضافه وزن دارند یا دچار چاقی هستند رخ می دهد.

کلام پایانی : اختلال خواب در افراد دیابتی

در این مقاله مطالبی را در مورد اختلال خواب در افراد دیابتی ذکر کردیم؛ در نهایت باید بگوییم مدیریت دقیق سطح قند خون می تواند به بهبود خواب افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند؛ به علاوه، پزشک دیابت با توجه به شرایط بیمار، راه های درمانی مناسبی را برای بهبود کیفیت خواب او در نظر می گیرد. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت در صورت مشاهده هر گونه علائم مربوط به اختلال خواب ، حتما به پزشک خود مراجعه کنند.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.