آسیب های چشمی ناشی از دیابت

حتما شنیده اید که دیابت باعث به وجود آمدن مشکلات چشمی می شود و ممکن است باعث کوری و منجر به نابینا شدن فرد شود. حقیقت این است که افارد دابتی نسبت به سایر افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند،بیشتر در معرض عوارض چشمی دیابت و کوری هستند. اما این را هم بدانیدکه برخی از افرادی که به دیابت دارند تنها از اختلالات بینایی جزئی رنج می برند. با چکاپ های منظم می توانید کاری کنید که این مشکلات جزئی به مشکلات بزرگ تری تبدیل نشوند. حتی اگر در این زمینه با مشکلات بزرگ تری مواجه شوید، راه های درمانی بسیاری وجود دارد که می توان با انجام درست آن ها به نتایج مثبتی دست یافت.

چگو نه دیابت باعث آسیب های چشمی می شود؟

در این بخش از مقاله شما دوستان عزیز را با برخی از مهم ترین اختلالات چشمی ناشی از دیابت آشنا خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

بینایی چشم

برای اینکه بتوانید به خوبی متوجه شوید که اختلالات چشمی ناشی از دیابت چگونه است، خوب است ابتدا یک اطلاعات کلی در مورد نحوه ی عملکرد چشم به شما بدهید.

چشم مانند یک توپ یا کره است که با اعضای خارجی سختی پوشیده شده است. اعضایی که در بخش جلوئی چشم وجود دارد شفاف و منحنی شکل هستند. بخش منحنی چشم را قرنیه می نامند که در هنگام برخورد نور با چشم، باعث متمرکز نمودن نور می شود.

زمانی که نور از قرنیه چشم عبور می کند، از یک فضایی می گذرد که به آن بخش قدامی چشم گفته می شود که از مایع محافظی پر شده است به نام زلالیه. از طریق مردمک چشم، که سوراخی در عنبیه (بخش رنگی چشم) است و همچنین از طریق یک لنز که تمرکز بیشتر نور را بر عهده دارد، نوراز داخل چشم عبور کرده و به شبکیه چشم برخورد می کند.

شبکیه تصاویر متمرکز بر خود را ضبط می کند و آنها را تبدیل می کند به یکسری سیگنال های الکتریکی که مغز دریافت می کند و آن ها را رمزگشایی می کند. بخشی از شبکیه برای دیدن جزئیات بیشتر به وجودآمده است. این بخش کوچک که دارای دقت بسیار زیاید است، ماکولا نامیده میشود. رگ های خونی درون و پشت شبکیه، ماکولا را تغذیه می کنند.

گلوکوم

افرادی که مبتلا به دیابت هستند حدود 40 درصد بیشتر از دیگران احتمال دارد که از گلوکوم رنج ببرند. هر چه مدت زمان بیشتری فرد به بیماری دیابت مبتلا باشد، احتمال ابتلا به گلوکوم در او بیشتر و رایج تر است. خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن نیز بیشتر می شود.

گلوکوم زمانی ایجاد می شود که فشار چشم بالا رود. هر چه فشار چشم بالاتر رود، در چنین مواقعی، باعث می شود که سرعت تخلیه مایع زلالیه که در بخش قدامی چشم ایجاد میشود، کند شود. این فشار باعث می شود که رگ های خونی که خون را به شبکیه و اعصاب بینایی می رساند، تنگ شود و به این ترتیب به تدریج بینایی فرد از بین می رود چرا که شبکیه و اعصاب بینایی آسیب می بینند.

راه های درمانی بیماری گلوکوم متفاوت است. در برخی از آن ها برای پائین آوردن فشار چشم از دارو استفاده می شود و در برخی دیگر با استفاده از عمل جراحی به درمان می پردازند.

آب مروارید

تعداد افرادی که دیابتی نیستند ولی آب مروارید دارند بسیار زیاد است. اما از میان افراد مبتلا به دیابت، احتمال ابتلا به آب مروارید 60 درصد بیشتر است. افراد دیابتی در سنین جوانی نیز به سرعت به آب مروارید مبتلا می شوند و این بیماری در آن ها به شدت پیشرفت می کند. در آب مروارید، لنزهای شفاف چشم حالت ابری پیدا کرده و مانع عبور نور می شود.

به منظور جلوگیری از ابتلا به آب مروارید، بهتر است که از عینک های آفتابی استفاده کنید. زمانی که بیماری آب مروارید بسیار شدید باشد، پزشک ترجیح می دهد که لنز اصلی را از چشم بیمار خارج نموده وجای آن یک لنز دیگر بگذارد.

رتینوپاتی

رتینوپاتی دیابتی یک بیماری کلی برای همه اختلالات شبکیه ناشی از دیابت است. رتینوپاتی دو نوع است : غیر انعطاف پذیر  و انعطاف پذیر.

دوستان و همراهان گرامی، امید است آنچه گفته شد مورد توجه و رضایت شما قرار گرفته باشد. حال که با عوارض چشمی ناشی از دیابت آشنا شدید بهتر است اقدامات لازم جهت پیشگیری و یا کنترل دیابت بپردازید.
تگ :
آسیب های چشمی,آسیب های چشمی دیابت,بیماری های چشمی,چشم,دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.