عوارض طولانی مدت دیابت را جدی بگیرید!

دیابت باعث بالا رفتن قند خون بالاتر از حد طبیعی می شود. پس از گذشت سال ها، وجود زیاد قند در خون باعث بروز مشکلاتی در بدن است. این آسیب ها در قسمت چشم ها، کلیه ها، اعصاب، پوست، قلب و رگ ها بروز می کند. ما در کلینیک تخصصی سلامت و دیابت کوروش با همکاری شما برای پیشگیری و ارائه راهکار برای مقابله با عوارض بلند مدت دیابت تلاش می کنیم.

 

عوارضی که دیابت در طولانی مدت ایجاد می کند.

بخش هایی از بدن که بیشتر از همه به عوارض دیابت مبتلا می شود شامل:

  • چشم ها
  • کلیه ها
  • آسیب به اعصاب
  • مشکلات قلب و عروق خونی
  • لثه ها
  • پا
  • و....

1- تاثیر دیابت بر چشم ها

یکی از عوارض بلند مدت دیابت، مشکلات چشمی و رتینوپاتی دیابت است. به خصوص در شب، ممکن است مشکل در دید پیش آید و نور باعث آزار چشم شود. و اگر این عارضه رسیدگی و کنترل نشود باعث آسیب جدی به شبکیه چشم و از بین رفتن بینایی به طور کامل می شود.

2- تاثیر بر پاها

از عوارض دیگر دیابت، نوروپاتی محیطی به شکل احساس سوزش، داغ شدن، یخ کردن، گزگز کردن و یا سوزن سوزن شدن نوک انگشتان و کف پاها بخصوص در شب و یا احساس راه رفتن روی ابر در کف پاها، ایجاد زخم و عفونت پا و پوست است. اگر به عفونت پا رسیدگی نشود ممکن است انگشتان پا یا قسمتی از پا قطع شود.  بهتر است راهکاری معاینه و خود مراقبتی پاها و تشخیص زخم های دیابتی را یاد بگیرید.

3- مشکلات قلبی و عروقی

دیابت کنترل فشار خون و کلسترول را دشوار می کند. فشار خون بالا منجر به حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات می شود و جریان خون به پاها نمی رسد.

4- آسیب به اعصاب یا نوروپاتی دیابتی

یکی از عوارض طولانی مدت دیابت آسیب به اعصاب انتهایی یا نوروپاتی محیطی است که باعث ایجاد درد، سوزش، سوزن سوزن شدن و از بین رفتن احساس خصوصا در پاها می شود. آسیب های عصبی همچنین نعوظ را برای مردان سخت تر می کند. نوروپاتی می تواند در مثانه باعث اختلال در ادرار و یا  بی اختیاری ادرار و در دستگاه گوارش باعث یبوست، اسهال، سوء هاضمه و نفخ و سنگینی پس از غذا شود.

5- آسیب به کلیه ها

قند خون بالا باعث آسیب به کلیه می شود. کلیه ها ممکن است خوب کار نکند و باعث از کار افتادن کلیه شود. آسیب به کلیه یا نفروپاتی دیابت بسیار خطرناک است و دیالیز یا پیوند کلیه را به دنبال دارد.

آسیب ها و خطرات دیابت دیگر که در آینده ممکن است بروز نماید شامل افسردگی، مشکلات بارداری، زوال عقل و ابتلا به بیماری های استخوانی از جمله پوکی استخوان است که با تشخیص به موقع قابل پیشگیری و درمان هستند.

روش های کاهش عوارض بلند مدت دیابت

1- با اموزش اصول خودمراقبتی دیابت، خودتان دیابتتان را کنترل نمایید.

همیشه قند خون، فشار خون و کلسترول خود را همیشه در حد سالم و متعادل نگه دارید و به هیچ وجه سیگار و قلیان و سایر دخانیات نکشید.

 بهتر است مراحل اساسی مدیریت دیابت و مراقبت از خود را تا جای ممکن یاد بگیرید. مراحل کنترل دیابت شامل موارد زیر است:

  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • تمرینات ورزشی متناسب با وضعیت شما
  • آموزش مدیریت برخورد با استرس
  • دارو

ممکن است لازم باشد قند خون خود را روزانه بررسی کنید. کنترل و خود مراقبتی در دیابت به شما در پیشگیری از بروز عوارض طولانی مدت دیابت کمک می کند.

یاد بگیرید سطح قند خون خود را در خانه بررسی کنید.

برای آزمایش قند خون از گلوکومتر استفاده می شود. پرستاران ما به شما آموزش می دهند چگونه و روزی چند بار این کار را در خانه انجام دهید.

مشاورین کلینیک کوروش برای کاهش عوارض طولانی مدت دیابت به شما آموزش می دهند که میزان قند خون  مناسب برای شخص شما باید چه میزانی باشد که به این کار مدیریت شخصی قند خون گفته می شود. این اهداف در طول روز و در زمان های متفاوت انجام می شود.

عوارض بلند مدت دیابت

 فرا گرفتن رژیم تغذیه ای درست و به موقع در بهبود کنترل دیابت بسیار موثر است.رژیم غذایی مناسب به معنای نخوردن نیست بلکه به معنای درست و به موقع خوردن است. مشاورین با تجربه  تغذیه در تیم تخصصی دیابت کوروش به شما نحوه تغذیه درست و متناسب با وضعیت زندگی شخصی شما را یاد می دهند.

ورزش منظم و مداوم برای مبتلایان به دیابت مناسب است. با مشاور خود صحبت کنید و از او سوال کنید چه ورزشی برای شما بهتر است و انجام چه حرکاتی به شما کمک می کند.

2- مصرف دارو

مشاورین تخصصی تیم دیابت ممکن است به شما داروهایی را توصیه کنند. برای کنترل مناسب  و کاهش عوارض بلند مدت دیابت علاوه بر کنترل قند خون، کنترل چربی خون، فشار خون و کنترل انعقاد خون هم برای پیشگیری از حملات قلبی عروقی و سکته مغزی ضروری است. از مشاور خود سوال کنید آسپرین برای شما مناسب است یا خیر؟ مشاورین ما اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار می دهند.

اگر سیگار می کشید، حتما آن را ترک کنید. سیگار روند پیشرفت عوارض دیابت را سریع می کند. مشاورین مرکز تخصصی سلامت و دیابت کوروش، دارو و راهکارهای متناسب با وضعیت شما برای ترک سیگار را در اختیارتان قرار می دهند.

3- هر روز پاهای خود را بررسی و از آن ها مراقبت کنید.

نیاز است که پاهای شما حداقل هر 6 تا 12 ماه توسط پرستار دیابت کنترل و معاینه شود. از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید. پرستارهای تخصصی در تیم سلامت و دیابت کوروش نحوه معاینه پا را به طور کامل به شما آموزش می دهند.

4- در فواصل منظم به پزشک خود مراجعه کنید.

اگر مبتلا به دیابت هستید، هر یک تا دو  ماه یکبار به کلینیک مراجعه کنید. در این مراجعات پرستار شما کارهای زیر را انجام می دهد.

  • میزان قندهای خون در نوبت های مختلف که توسط خودتان اندازه گیری و در فرم ثبت قند خون یادداشت شده است را طی یک ماه گذشته با شما کنترل و تفسیر آن را فرا می گیرید.
  • فشار خونتان را کنترل می کند.
  • پاهای شما را معاینه و بررسی می کند.
  • پوست و استخوان های کف پا و پا را بررسی می کند.
  • وضعیت چشم ها را بررسی و از سلامت آن اطمینان حاصل می کند.

در طولانی مدت سالم بمانید.

برخی از عوارض دیابت پس از گذشت سال ها نمایان می شود. اغلب مردم حتی علائم آن را متوجه نمی شوند. به همین دلیل پیروی از برنامه جامع مراقبت و کنترل دیابت و فراگیری مدیریت و خود مراقبتی تحت نظر  تیم تخصصی دیابت بسیار مهم است.

ما در کلینیک تخصصی سلامت و دیابت کوروش با اجرای برنامه جامع مراقبت و کنترل دیابت، مشتاقانه در انتظار راهنمایی و همکاری با شما در این زمینه هستیم. پزشکان، مشاورین و پرستاران ما بسیاری از مشکلات دیابت را به موقع شناسایی و به شما در دریافت درمان مورد نیاز کمک می کنند.

منابع:

  1. وب سایت kidshealth
  2. وب سایت medlineplus
تگ :
عوارض بلند مدت دیابت,عوارض دیابت,عوارض طولانی مدت دیابت,کاهش خطرات دیابت,کاهش عوارض بلند مدت دیابت,کاهش عوارض دیابت,کنترل دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.