مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی ؛ چند توصیه برای خوب آرام

مادرانی که تازه زایمان کرده اند، اغلب به دلیل تغییر در سبک زندگی با کمبود خواب دست و پنجه نرم می کنند. به همین دلیل اضطراب و افسردگی پس از زایمان در زنان مبتلا به کم خوابی مزمن، بیشتر رخ می دهد. در چنین شرایطی، بسیاری از مادران این سوال را می پرسند که آیا مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی بی خطر است؟ در این مقاله به ذکر مطالبی در این خصوص پرداخته ایم. لطفا تا انتهای این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید.

مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی

حقیقت این است که اکثر پزشکان، مصرف قرص ‌های خواب ‌آور در دوران شیردهی را توصیه نمی‌کنند، زیرا ممکن است مواد موجود در دارو، وارد شیر مادر شود و اثرات نامطلوبی برای نوزاد به همراه داشته باشد. با این حال، چنانچه مادر با مشکلات خواب قابل توجهی مواجه شود، لازم است با پزشک خود در مورد آن مشورت کند.

آیا خوردن قرص های خواب آور در دوران شیردهی خطر دارد؟

زمان بی خوابی در دوران شیردهی، داروهای خاصی برای مادران شیرده وجود دارد که مصرف آن ها می تواند بی خطر باشد؛ اما برخی داروها نیز وجود دارد که پزشکان در مورد مصرف آن ها به مادران هشدار داده اند؛ به این دلیل که این داروها می توانند به جریان خون مادر وارد شوند و از طریق شیر او، در نهایت وارد بدن نوزاد شود. علاوه بر این مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی گاهی اوقات می تواند با تاثیر بر شیر مادر، در روال شیردهی اختلال ایجاد کند. بنابراین برای مصرف هر دارو در دوران شیردهی باید با پزشک مشورت کنید.

مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی

داروهای خواب آور که مصرف آن ها در دوران شیردهی مجاز نمی باشد

اکثر داروهای خواب آور به عنوان داروهای دسته C طبقه بندی می شوند، به این معنی که مصرف آن ها برای زنان باردار یا شیرده مورد مطالعه قرار نگرفته اند. با این حال، برخی از کارشناسان بر این باورند که برخی از داروهای کمکی برای خواب، به ویژه آن هایی که حاوی دیفن هیدرامین هستند ، ممکن است برای استفاده کوتاه مدت در دوران شیردهی بی خطر باشند.

دیفن هیدرامین یک آنتی هیستامین است که در داروهایی مانند بنادریل و برخی از داروهای خواب بدون نسخه یافت می شود. به طور کلی این دسته داروها برای زنان باردار و شیرده بی خطر در نظر گرفته می شود، اما می تواند باعث خواب آلودگی و سایر عوارض جانبی در نوزادان شود.

داروهای خواب آور که مصرف آن ها در دوران شیردهی مجاز است

همانطور که گفتیم برخی از انواع داروها جز داروهای غیر مجاز در شیردهی محسوب می شوند؛ اما مصرف برخی از این نوع داروها برای مادران شیرده مجاز است. در این بخش از مقاله در مورد مصرف داروها خواب آور مجاز در دوران شیردهی مطالبی را عنوان کرده ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

به گفته بسیاری از پزشکان، مصرف هیچ قرص خواب آوری در دوران شیردهی ایمن نیست زیرا ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. البته برخی از داروهای آرام بخش مانند زولپیدم در مواقعی که مادر دچار بی خوابی مزمن است، تجویز می شود؛ این دارو به میزان کم در شیر مادر مخلوط می شود؛ با این حال، ممکن است برای نوزادان بسیار جوان یا نارس علائمی مانند افسردگی تنفسی و کاهش قدرت عضلانی ایجاد کند.

بنابراین برای مصرف هر دارویی جهت کمک به خواب در دوران شیردهی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا بررسی های لازم انجام شود و داروی مناسبی برای شما تجویز شود.

تا این بخش از مقاله به نکاتی مهم در مورد مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی اشاره کردیم و گفتیم مصرف این دسته داروها با چه عوارضی برای مادر و نوزاد می تواند همراه باشد. بنابراین توصیه ما این است که تا جای ممکن از مصرف داروها و قرص های خواب آور در دوران شیردهی خودداری کنید و به جای آن از دستورالعمل هایی که در ادامه خواهیم گفت برای بهبود روند خواب خود کمک بگیرید.

چند راهکار طبیعی برای کمک به خواب بهتر در دوران شیردهی

از آنجایی که کلا مصرف قرص های خواب آور در دوران شیردهی توصیه نمی شود، در این بخش از مقاله به ذکر راه حل های طبیعی پرداخته ایم که می تواند به مادر کمک کند خواب بهتری داشته باشد. بنابراین چنانچه به تازگی زایمان کرده اید و دچار اختلال خواب شده اید، این نکات و ترفندها را امتحان کنید تا خواب آسوده داشته باشید.

نوزاد را نزدیک تخت خواب خود بخوابانید

به این دلیل که در مراحل اولیه پس از زایمان، ممکن است لازم باشد بارها در نیمه شب از خواب بیدار شوید تا به کودک خود شیر بدهید، توصیه می شود نزدیک کودک خود بخوابید تا زمانی که در نیمه های شب کودک از خواب بیدار می شود، بلافاصله و با آرامش بیشتری به او شیر بدهید، همچنین سریعا پس از پایان شیر خوردن کودکتان، دوباره بتوانید بخوابید.

چرت های قدرتی را امتحان کنید

هر بار که کودک شما به خواب می رود، شما نیز سعی کنید یک چرت کوتاهی بزنید. ممکن است نتوانید ساعات طولانی بخوابید زیرا ناچارید در فاصله های کوتاه چندین بار به کودک خود غذا بدهید، اما همین استراحت های کوتاه در طول روز می تواند به از بین رفتن احساس خواب آلودگی یا خستگی بیش از حد در شب کمک کنید.

درست قبل از خواب شیر گرم بنوشید

شیر حاوی مقدار زیادی پروتئین است و نوشیدنی خوبی برای مادر، به خصوص در دوران شیردهی است. به علاوه شیر حاوی ال-تریپتوفان است که یک اسید آمینه است که باعث افزایش سطح ملاتونین در مغز می شود و باعث می شود فرد احساس خواب آلودگی کند.

چای بابونه بنوشید

به طور کلی مصرف گیاه بابونه در دوران شیردهی بی خطر است. شما می توانید چای بابونه را هنگام خواب مصرف کنید. اثرات آرام بخش این گیاه می تواند حواس و ماهیچه های شما را آرام و آرام کند. همچنین به کاهش یا جلوگیری از نفخ و گرفتگی ها کمک می کند.

استفاده از گیاه اسطوخودوس روی بالش

قبل از خواب چند قطره روغن اسطوخودوس را روی بالش خود بپاشید. همچنین می توانید چند قطره از این روغن را روی یک دستمال بریزید و آن را روی بالش خود قرار دهید، یا می توانید از لوله های رول که حاوی روغن اسطوخودوس هستند استفاده کنید. علاوه بر این می توانید روغن اسطوخودوس را مستقیماً روی شقیقه ها و پیشانی یا پشت گوش خود بمالید تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

کلام پایانی : مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی

بسیاری از مادرانی که به تازگی زایمان کرده اند ممکن است دچار کمبود خواب شوند و حتی پس از گذشت مدت زمان مشخصی با اختلال خواب مواجه شوند. در این مقاله گفتیم با وجودی که برخی از داروهای خواب آور وجود دارند که برای مادران شیرده بی خطر هستند، اما بهتر است از مصرف این داروها اجتناب شود و از روش های طبیعی برای بهبود فرایند خواب استفاده شود.

با این وجود نکته کلیدی که وجود دارد این است که از مصرف هر داروی حاوی دیفن هیدرامین یا داکسیلامین اجتناب کنید. به این دلیل که این مواد می توانند به شیر مادر شما نفوذ کنند و ممکن است باعث خواب آلودگی نوزاد شوند.

در آخر توصیه ما این است که چنانچه با مشکلات خواب مواجه شده اید و به دنبال بهترین راهکار برای حل این مشکل هستید، با پزشک یا مشاور شیردهی خود صحبت کنید؛ آن ها می توانند اطلاعات بیشتری در مورد مصرف داروهای خواب آور در دوران شیردهی در اختیار شما قرار دهند.

از توجه همراهی تان تا پایان این مقاله ممکن و سپاسگزاریم!

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.