PRP چیست ؟ هر آنچه لازم است در مورد آن بدانید

آیا می دانید PRP چیست ؟ Platelet-rich plasma  یا PRP عبارتست از پلاسمای غنی از پلاکت و در واقع نوعی داروی بازسازی کننده به حساب می آید. در این روش از تزریق پلاکت‌های خون شما برای کمک به بهبود بیماری استفاده می شود. پلاکت‌ها یا ترومبوسیت‌ها نوعی سلول خونی می باشد که در مغز استخوان شما تولید می شود و حاوی فاکتورهای رشد می باشد؛ پروتئین هایی که می تواند برای بهبود جراحات و زخم ها مفید باشد. یکی از مهم ترین کاربردهای PRP درمان زخم پای دیابتی است. در این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا با مطالب مفیدی در ارتباط با این روش درمانی آشنا شوید.

بیشتر بدانید:

در مورد روش های دبرید زخم چه می دانید؟

اولین نشانه زخم پای دیابتی

روش PRP برای درمان بیماری های چگونه عمل می کند؟

در این روش مقداری از خون بیمار را گرفته و در یک سانتریفیوژ قرار می دهند. با این کار خون فرد را با سرعت های مختلف می چرخاند تا زمانی که به لایه های مختلف جدا از هم تبدیل شود. یکی از این لایه ها، مربوط به پلاسمای غنی از پلاکت است و این لایه پلاسما ممکن است سه برابر بیشتر از خون معمولی پلاکت داشته باشد.

سپس این پلاسمای غنی از پلاکت، به ناحیه آسیب دیده بیمار تزریق می شود. البته قبل از آن پزشک، ناحیه مورد نظر را از طریق بی حسی موضعی بی حس می کند. ممکن است در دو هفته اول پس از تزریق، درد در ناحیه مورد نظر افزایش یابد و چندین هفته طول بکشد تا اینکه بهبودی در آن ناحیه اتفاق بیفتد.

PRP چیست

مراحل ریکاوری بعد از PRP چیست؟

پس از درمان به روش PRP  ، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مواردی را که در ادامه ذکر کرده ایم انجام دهید.

  • قرار دادن یخ به مدت 20 دقیقه هر 2 الی 3 ساعت یکبار در دو روز اول پس از درمان در محل؛ به این دلیل که ممکن است بعد از عمل مقداری قرمزی و تورم ظاهر شود.
  • از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) پس از درمان خودداری کنید زیرا ممکن است اثر درمان را از بین ببرد.
  • از فعالیت هایی که باعث ایجاد استرس در ناحیه درمان می شود خودداری کنید
  • قبل از انجام فعالیت های بدنی شدید مانند دویدن و دوچرخه سواری با پزشک خود مشورت کنید.

فاکتورهای  اثر بخش در روش PRP چیست ؟

اثربخشی درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله :

  • سلامت عمومی و کلی فرد
  • اینکه آسیب مزمن باشد (در طول زمان ایجاد شده است) یا حاد (ناگهانی و جدی)
  • اینکه درمان در کدام قسمت از بدن شما انجام شده باشد
  • مقدمات درمان با پلاسمای غنی از پلاکت

PRP چیست

عوارض درمان به روش PRP چیست؟

در حقیقت، در درمان به روش PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت هیچ گونه خطر جدی بیمار را تهدید نخواهد کرد؛ همچنین احتمال بروز آلرژی یا واکنش های ایمنی به درمان با پلاسمای غنی از پلاکت وجود ندارد، به این دلیل که پلاسما از خون خود فرد گرفته شده است. بنابراین به طور کلی می توان گفت عوارض جانبی این روش درمان بسیار نادر است و در صورت بروز، ممکن است بیمار دچار درد در محل تزریق شود یا با خطر کمی در ارتباط با عفونت آن محل مواجه شود.

کلام پایانی

شما قطعا بارها درباره درمان به روش PRP شنیده بودید، اما دقیقا نمی دانستید PRP چیست و چه کاربردهایی دارد. در این مقاله سعی کردیم شما را با این روش و نحوه عملکرد آن آشنا شوید. از این روش برای جوانسازی و درمان زخم و جراحات استفاده می شود. همچنین برای درمان ریز مو از تزریق PRP استفاده می شود. در کلینیک سلامت و دیابت کوروش یکی از روش های درمان زخم پای دیابتی از طریق تزریق PRP می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کلینیک کوروش تماس حاصل فرمایید.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.