درمان لوپوس و راه های تشخیص بیماری

لوپوس یک بیماری مزمن و خد ایمنی است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد؛ در واقع روش هایی که برای درمان لوپوس در نظر گرفته می شود تنها به مدیریت آن کمک می کند اما بیماری را درمان نمی کند؛ یعنی علائم بیماری را بهبود می بخشد و از عود مجدد آن جلوگیری می کند. بنابراین چنانچه علائم لوپوس را در خود مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا پس از تشخیص، فرایند درمان آغاز شود. در این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا با راه های تشخیص و درمان لوپوس آشنا شوید.

حتما بخوانید : میاستنی گراویس چیست؟ علائم و علل

بیماری ALS چیست؟

بیماری خودایمنی چه نوع بیماری است؟

درمان لوپوس : تشخیص لوپوس

تشخیص لوپوس ممکن است سخت باشد به این دلیل که علائم زیادی دارد و این علائم اغلب با علائم بیماری های دیگر اشتباه گرفته می شود، به طوری که بسیاری از افراد ممکن است سال ها به این بیماری مبتلا باشند اما ندانند. راه ها و روش هایی وجود دارد که می تواند به تشخیص لوپوس کمک کند که در این بخش از مقاله به آن ها پرداخته ایم. لطفا همراه ما باشید.

آزمایش

در واقع هیچ آزمایش واحدی وجود ندارد که از طریق آن بتوانید تشخیص دهد که آیا فرد مبتلا به لوپوس می باشد یا خیر؟! با این وجود یک پزشک متخصص قادر است پس از انجام آزمایشات و بررسی های لازم، از طریق تجربیات پزشکی خود، بیماری لوپوس را تشخیص دهد.

بنابراین چنانچه علائم لوپوس را در خود مشاهده کردید، پس از مراجعه به پزشک متخصص، سوابق پزشکی خود را در ارائه دهید؛ همچنین سایر علائم و مشکلات موجود را با پزشک در میان بگذارید.  در مورد علائم و سایر مشکلات خود به پزشک خود بگویید.

درمان لوپوس

سوابق خانوادگی و ژنتیک

سوابق خانوادگی لوپوس یا سایر بیماری های خود ایمنی می تواند به تشخیص بهتر و سریع تر بیماری کمک کند. اگر سابقه ی ابتلا به بیماری لوپوس یا سایر بیماری های خود ایمنی در خانواده شما وجود دارد، به پزشک خود اطلاع دهید.

معاینه فیزیکی

یکی از راه های تشخیص لوپوس ، انجام معاینه فیزیکی کامل توسط پزشک است. در این روش پزشک به دنبال بثورات و سایر علائمی است که نشان می دهد آیا فرد به لوپوس مبتلا شده است یا نه؟!

آزمایش خون و ادرار

این آزمایش جهت تشخیص میزان آنتی بادی ضد هسته ای است که می تواند نشان دهد سیستم ایمنی بدن شما با چه احتمالی می تواند که اتوآنتی بادی های لوپوس را بسازد. در اکثر افراد مبتلا به لوپوس آنتی بادی های ANA مثبت است؛ با این وجود، ANA مثبت همیشه به معنای ابتلا به لوپوس نیست. اگر آزمایش ANA مثبت باشد، پزشک احتمالاً آزمایش ‌های بیشتری را برای تشخیص دقیق تر انجام می دهد.

بیوپسی پوست یا کلیه

بیوپسی یک جراحی جزئی برای برداشتن یک نمونه از بافت است. این بافت زیر میکروسکوپ مشاهده و بررسی می شود؛ پزشک، از این طریق می تواند نشانه هایی از یک بیماری خودایمنی مشاهده کرده و لوپوس را تشخیص دهد.

به این ترتیب از طریق راه ها و روش هایی که عنوان کردیم، تشخیص لوپوس امکان پذیر است. البته پزشک ممکن است از یک یا همه ی این روش ها و آزمایش ها برای تشخیص بیماری لوپوس استفاده کند.

درمان لوپوس

درمان لوپوس چگونه امکان پذیر است؟

برای بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس این سوال وجود دارد که آیا درمان لوپوس امکان پذیر است یا نه؟! همانطور که گفتیم هیچ درمان قطعی برای لوپوس وجود ندارد اما راه ها و روش هایی وجود دارد که با کاهش علائم بیماری می تواند به بیمار کمک کند تا احساس بهتری داشته باشد و کیفیت زندگی فرد افزایش پیدا کند. در واقع هدف از درمان لوپوس مواردی است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.

  • جلوگیری از شعله ور شدن یا عود مجدد بیماری
  • کاهش و التیام علائم
  • کاهش آسیب به اندام ها و سایر مشکلات ناشی از بیماری لوپوس

درمان دارویی لوپوس

در این روش مصرف یکسری داروها به کاهش علائم بیماری کمک خواهد کرد و باعث می شود تورم و درد بیمار کاهش یابد. به عبارتی می توان گفت از این طریق سیستم ایمنی بدن بیمار را آرام می کنند تا از حمله به اندام ها و بافت های بدن جلوگیری شود. به این ترتیب می توان آسیب به مفاصل و سایر اندام ها را نیز کاهش داد.

آشنایی با انواع دارو برای درمان لوپوس

انواع مختلفی از داروها وجود دارد که به درمان لوپوس کمک می کند. این داروها عبارتند از :

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و ناپروکسن که به کاهش درد خفیف و تورم مفاصل و عضلات کمک می کند.

کورتیکواستروئیدها مثل پردنیزون که می تواند به کاهش تورم، حساسیت و درد کمک کند و در دوزهای بالاتر می تواند سیستم ایمنی بدن را آرام کند.

درمان لوپوس

آیا لوپوس یک بیماری کشنده است؟

بیماری لوپوس انواع مختلفی دارد که می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر کند و در پاسخ به این سوال که آیا لوپوس یک بیماری کشنده است یا خیر؟! متاسفانه باید بگوییم پاسخ مثبت است؛ اما، به لطف روش های درمانی نوین و جدید، اکثر افراد مبتلا به لوپوس می توانند انتظار داشته باشند که زندگی طولانی و سالمی تری داشته باشند.

اما علل اصلی مرگ و میر در افراد مبتلا به لوپوس، مربوط می شود به نوعی از این بیماری که عفونی است، یا مرتبط با بیمار های قلبی و کلیوی است.

کلام پایانی : درمان لوپوس ؛ راه های تشخیص لوپوس

در این مقاله مطالبی را در مورد راه های تشخیص و درمان لوپوس عنوان کردیم و گفتیم چنانچه علائم لوپوس را در خود مشاهده کردید، حتما برای تشخیص صحیح و دقیق و درمان علائم بیماری، با پزشک خود مشورت کنید.

به این ترتیب افراد مبتلا به لوپوس می توانید بیماری را بهتر مدیریت کنند. همچنین توصیه می شود داروها مطابق با دستور پزشک و به موقع مصرف شود تا درمان علائم لوپوس موثرتر بوده و نتایج بهتری برای بیمار حاصل شود. همچنین افراد مبتلا به لوپوس باید سیگار را ترک کنند، مواد غذایی سالم تری مصرف کنند، فعالیت بدنی منظم داشته باشند و وزن خود را مدیریت کنند.

از توجه و همراهی شما عزیزان تا پایان مقاله سپاسگزاریم.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.