تاثبر دیابت بر مفاصل چیست ؟ دیابت و درد مفاصل

با گذشت زمان، دیابت کنترل نشده می تواند بر عضلات و اسکلت بدن انسان تاثیر بگذارد و منجر به درد مفاصل، آسیب عصبی و دیگر عوارض بشود. تحقیقات نشان می دهد تقریبا نیمی از بزرگسالان مبتلا به دیابت آرتروز دارند. آیا می دانید تاثبر دیابت بر مفاصل چیست و چرا دیابت می تواند باعث درد مفاصل شود؟ در این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا با مطالب مهمی در مورد دیابت و درد مفاصل آشنا شوید.

حتما بخوانید : 

آیا لیزر درمانی برای درمان درد زانو موثر است؟

دلایل پا درد دیابتی

ورزش های مناسب برای پای دیابتی

تاثیر دیابت بر مفاصل

به طور کلی سطح بالای گلوکز خون می تواند طیف وسیعی از بیماری ها را به همراه داشته باشد و چنانچه فرد تحت درمان قرار نگیرد، و قند خون او کنترل نشود، با عوارض جبران ناپذیری روبرو خواهد شد؛ درد مفاصل نیز می تواند در افراد دیابتی یکی از عوارض ناشی از قند خون بالا باشد.

همانطور که می دانید، دیابت نوع 1 یک بیماری خود ایمن است و زمانی رخ می دهد که پانکراس به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند. در مقابل، دیابت نوع 2 یک بیماری اکتسابی است و باعث می شود بدن انسولین کمتری تولید کند و هورمون انسولین  به طور موثر عمل نکند.

تاثیر دیابت بر مفاصل را از جنبه های مختلف می توان بررسی کرد؛ به عبارت دیگر دیابت می تواند به دلایل مختلفی باعث درد مفاصل شود. در ادامه مطالب جالبی را در مورد تاثیر دیابت بر مفاصل عنوان نموده ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

تاثبر دیابت بر مفاصل

مشکلات اسکلتی عضلانی

وقتی فردی به دیابت مبتلا می شود با گذشت زمان، اگر درمان موثری دریافت نکند، دیابت می تواند منجر به آسیب به سیستم اسکلتی عضلانی او بشود و در نتیجه آن، مفصل ها دچار آسیب می شود و این باعث می شود که دامنه ی حرکتی فرد محدود شود.

دیابت همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در اعصاب و عروق خونی کوچک بشود. آیا می دانید آسیب اعصاب حرکتی در بسیاری از افراد مبتلا به دیابت منجر به  ناهنجاری هایی در حرکت دست ها خواهد شد و این عارضه در میان افراد دیابتی بسیار شایع است؟

شایع ترین بیماری های مفصلی ناشی از تاثیر دیابت بر مفاصل

برخی از بیماری های مفصلی که در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 ایجاد می شود، عبارتند از :

  • سندرم تونل کارپال
  • انقباض دوپویترن، یا جمع شدگی انگشتان دست
  • انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر
  • ضخیم شدن پوست انگشتان
  • کاهش تحرک مفاصل
  • شانه منجمد

هنگامی که مفاصل آسیب ببینند، مایع بین مفصلی نیز دیگر چندان کارایی ندارد و فرد دچار خشکی مفاصل می شود؛ در نتیجه استخوان ها به هم ساییده می شوند و منجر به التهاب، سفتی و درد مفاصل می شود. همچنین ممکن است حرکات مفاصل در این دسته افراد محدود شود.

تاثبر دیابت بر مفاصل

مفصل شارکو یا مفصل نوروپاتیک

مفصل شارکو که با نام آرتروپاتی نوروپاتیک نیز شناخته  می شود، در نتیجه آسیب عصبی ناشی از دیابت ایجاد می شود. همانطور که می دانید، اصطلاح پزشکی آسیب عصبی مرتبط با دیابت، نوروپاتی دیابتی است. نوروپاتی دیابتی می تواند باعث بی حسی در اندام ها، مانند پاها و مچ پا شود. با گذشت زمان، فرد ممکن است در این نواحی دچار بی حسی شود؛

برخی از علائم هشدار دهنده مفصل شارکو عبارتست از :

  • قرمزی یا تورم در پاها
  • بی حسی
  • درد در مفاصل
  • احساس داغی در محلی که لمس می شود
  • تغییر در ظاهر پاها

با مشاهده ی این علائم یا احساس درد در مفصلی که دچار آرتروپاتی نوروپاتیک شده است، حتما با پزشک خود مشورت نمایید و تا زمان بهبودی کامل روی پای خود راه نروید و به عضو آسیب اجازه دهید استراحت کند.

کلام پایانی : تاثیر دیابت بر مفاصل چیست؟

در این مقاله گفتیم که اگر مبتلا به دیابت هستید، در صورت عدم کنترل سطح قند خون تان، دیابت می تواند باعث درد مفاصل شود؛ در واقع تاثیر دیابت بر مفاصل می تواند منجر به مشکلات اسکلتی- عضلانی و درد مفاصل بشود.

در برخی افراد، مسکن ها و داروهای ضد التهاب برای کاهش درد مفاصل تجویز می شود؛ اما در افراد دیگر ممکن است نیاز به استفاده از روش های درمانی دیگر نیز وجود داشته باشد.

البته داشتن یک رژیم غذایی مناسب و مغذی، ورزش منظم و تناسب وزن می تواند به بهبود این علائم و جلوگیری از عوارض آن کمک کند.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.