آیا عوارض دیابت را می دانید؟

دیابت می تواند منجر به عوارضی شود که در بسیاری از قسمت های بدن از جمله مغز ، چشم ها ، قلب ، کلیه ها و اعصاب تأثیر می گذارد. عوارض دیابت می تواند طولانی مدت (مزمن) یا کوتاه مدت (حاد) باشد. عوارض طولانی مدت هنگامی اتفاق می افتد که گلوکز خون به درستی کنترل نشود و برای مدت زیادی به همان حالت باقی بماند. نگه داشتن سطح قند خون، تا حد ممکن نزدیک به سطح نرمال ، همراه با انجام آزمایشات منظم و آزمایش خون ، می تواند به تأخیر یا جلوگیری از عوارض طولانی مدت دیابت، کمک کند. در این مقاله با تیم پزشکی سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا شما را با عوارض دیابت آشنا کنیم.

عوارض دیابت را بشناسید

بالا بودن سطح قند خون در بیماران دیابتی می تواند آن ها را دچار مشکلاتی بکند که ناشی از دیابت است و به عنوان عوارش دیابت تلقی می شوند که در این بخش به آن ها پرداخته ایم.

بیماری چشم

بسیاری از مبتلایان به دیابت به نوعی بیماری چشمی مبتلا می شوند به نام رتینوپاتی که در اثر آسیب به رگ های خونی شبکیه به علت سطح بالای گلوکز خون می باشد. این مشکل می تواند به بینایی فرد آسیب برساند یا باعث کوری در او بشود. بنابراین لازم است که مبتلایان به دیابت بطور منظم آزمایش های چشم خود را انجام دهند، که اگر هنگام متوجه این مشکل بشوید ، درمان آن آسان تر بوده و از نابینایی فرد جلوگیری می کند.

عوارض دیابت

بیماری های مربوط به دهان و دندان

مبتلایان به دیابت در مقایسه با افرادی که دیابت ندارند ، بیشتری در معرض خطر التهاب لثه (periodontitis) قرار دارند. این بیماری می تواند باعث پوسیدگی و ریزش دندان شود، به علاوه می تواند منجر به عوارض دیگری مانند بیماری های قلبی شود. قند خونی که به درستی کنترل نشده باشد، می تواند منجر به عفونت دهان و دندان و مشکلات ناشی از آن بشود.

بیماری قلبی- عروقی

بیماری های قلبی عروقی یکی از دلایل عمده مرگ در بیماران مبتلایان به دیابت است که به صورت آنژین صدری (درد قفسه سینه یا ناراحتی در قفسه سینه) ، سکته قلبی ، سکته مغزی ، بیماری شریان محیطی (کاهش گردش خون به اندام) و نارسایی احتقانی قلب (ضعف قلب که منجر به ایجاد مایعات در ریه ها و سایر بافت های بدن می شود) در فرد ظاهر می شود. به طور کلی فشار خون بالا ، کلسترول بالا و قند خون بالا، برخی از عواملی هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.

بیشتر بدانید : ارتباط دیابت و بیماری قلبی چیست؟

بیماری کلیوی

دیابت یکی از دلایل اصلی بیماری مزمن (طولانی مدت) کلیه است. این مشکل در اثر آسیب مویرگ های خونی در کلیه ها (معروف به نفروپاتی) ایجاد می شود و باعث می شود کلیه ها به خوبی کار نکنند یا به طور کلی از کار بیفتند. کنترل سطح قند خون و فشار خون خطر ابتلا به بیماری کلیوی دیابتی را به شدت کاهش می دهد.

مشکلات در دوران بارداری

زنان مبتلا به هر نوع دیابت در معرض خطر ابتلا به چندین مشکل در دوران بارداری هستند. سطح بالای گلوکز می تواند بر رشد جنین تأثیر بگذارد و مادر و نوزاد را در معرض عوارض حین زایمان قرار دهد. قند خون بالا در دوران بارداری می تواند منجر به تغییراتی در جنین شود که باعث افزایش وزن آن شده و از اندازه معمول بزرگتر شود. که همه ی این موارد می تواند منجر به صدمات جدی به کودک و مادر در هنگام زایمان شود.

بیشتر بدانید : کنترل دیابت بارداری ، ضامن سلامت مادر و فرزند
عوارض دیابت

دیابت مادر همچنین می تواند منجر به قند خون پایین (هیپوگلیسمی) در نوزاد پس از تولد شود. کودکانی که در معرض قند خون بالا در رحم هستند نیز در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بعد از تولد و در طول زندگی خود هستند. بنابراین نظارت دقیق بر قند خون در دوران بارداری بسیار مهم است.

آسیب به اعصاب (نوروپاتی)

آسیب عصبی (نوروپاتی) ناشی از سطح بالای گلوکز خون برای مدت طولانی است و می تواند باعث آسیب به اعصاب مختلف در بدن شود و شایع ترین شکل آن نوروپاتی محیطی است که به طور عمده بر اعصاب حسی پا تأثیر می گذارد. این می تواند به درد ، سوزن سوزن شدن و از بین رفتن احساس منجر شود. نوروپاتی می تواند باعث شود که فرد نسب به زخم ها و آسیب ها به پای خود بی توجه شود و این منجر به زخم های مزمن و عفونت های جدی شده که در برخی موارد منجر به قطع عضو می شود. آسیب عصبی همچنین می تواند منجر به مشکلات جنسی در آقایان و همچنین مشکلات هضم ، ادرار و ... بشود.

پای دیابتی

افراد مبتلا به دیابت به دلیل آسیبی که به رگ های خونی آن ها وارد می شود گردش خونشان ضعیف می شود و در صورت بروز هر گونه زخم در پاها دچار مشکلات جدی می شوند. این مشکلات خطر عفونت و قطع عضو را افزایش می دهد. افراد مبتلا به دیابت 20 برابر بیشتر از سایر افراد با خطر قطع عضو روبرو هستند. بنابراین توصیه می شود افراد دیابتی مرتبا پای خود را کنترل کنند.

در این مقاله شما را با عوارض دیابت آشنا کردیم. در صورتی که شما دوست عزیز نیز به دیابت مبتلا هستید، به منظور جلوگیری از ابتلا به عوارض دیابت، هر چه سریع تر برای کنترل قند خون تان اقدام نمائید.

تگ :
بیماری دیابت,دیابت

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.