درمان دیسکوپاتی با لیزر تراپی

در این مقاله، ما قصد داریم به بررسی اولیه اثربخشی و امکانات لیزر تراپی در درمان دیسکوپاتی بپردازیم. در این راستا، نتایج تحقیقات و مطالعات بالینی اخیر، درباره کارایی لیزر تراپی در درمان دیسکوپاتی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. مطالعات اولیه نشان داده است که لیزر تراپی می‌تواند بهبود قابل توجهی در درد، التهاب و عملکرد chj,cدیسک‌ها ایجاد کند. در این مقاله، به بررسی درمان دیسکوپاتی با لیزر تراپی می‌پردازیم. لطفا تا انتهای این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید.

دیسکوپاتی چیست؟

بیماری دیسکوپاتی به معنای تخریب کامل دیسک‌های فشاری استخوان مهره است. تکان‌دهنده‌های لاستیکی بین مهره‌ها به عنوان جاذبه‌های تکانه‌ای عمل می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا به راحتی بچرخید، خم شده و حرکت کنید. وقتی دیسک‌های فشاری تخریب می‌شوند، باعث می‌شود استخوان‌ها به یکدیگر برخورد کنند. این باعث درد و مشکلاتی مانند تنگی نخاعی، اسکولیوزیس بزرگسالان،و ...می‌شود. بیماری دیسکوپاتی در واقع یک بیماری نیست بلکه یک اصطلاح است که برای توصیف تغییراتی در دیسک‌های نخاعی استفاده می‌شود. وقتی وقتی دیسک‌های نخاعی محتوای آب خود را از دست می‌دهند، کوچکتر می‌شوند و استخوان‌های مهره را به هم نزدیکتر می‌کنند. در نهایت، تمام این تغییرات منجر به ایجاد درد هنگام راه رفتن، دویدن و پرش می‌شود. سن پیری یکی از عوامل بیماری دیسکوپاتی است. تقریباً همه افراد در یک نقطه‌ای از زندگی تجزیه و تحلیلی از دیسک را تجربه می‌کنند، اما این بیماری در همه‌ی افراد درد ایجاد نمی‌کند. برای کسانی که درد را تجربه می‌کنند، معمولاً درد در قسمت پایین قسمت پشت و گردن اتفاق می‌افتد. درد می‌تواند خفیف یا شدید باشد و با پیشروی تخریب دیسک بدتر می‌شود. ممکن است درد شدید ولی متناوب یا دردی که برای روزها یا حتی ماه‌ها ادامه دارد، تجربه شود. بیماری تخریب دیسک به طور تدریجی باعث سایش دیسک‌هایی میشود که بین استخوان‌های نخاعی پشت شما وجود دارند. بسته به سبک زندگی و ژنتیک شما، بیماری تخریب دیسک ممکن است از جوانی، حتی در سن 20 سالگی، آغاز شود. یک مطالعه بر روی بزرگسالان زیر 65 سال نشان داد که حدود 30٪ از آنها علائم بیماری دیسکوپاتی داشتند. تا سن 80 سالگی، تقریباً همه افراد درجه‌ای از آسیب به دیسک‌های خود را دارند. آیا شما مشکوک به بیماری تخریب دیسک هستید؟ ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید کارشناس کلینیک کوروش درباره‌ی درمان‌های غیرجراحی برای بیماری دیسکوپاتی چه می‌گویند. دیسکوپاتی

انواع بیماری دیسکوپاتی

سه نوع بیماری تخریب دیسک وجود دارد و براساس منطقه‌ای که روی ستون فقرات تأثیر می‌گذارند، نامگذاری می‌شوند: سرویکال (گردنی)، توراسیک (قفسه سینه) و لومبار (کمر). بیماری دیسک سرویکال، زمانی رخ می‌دهد که یک دیسک در یکی از مهره‌های گردن تخریب می‌شود. رایج‌ترین نوع بیماری دیسکوپاتی زمانی رخ می‌دهد که یک یا چند دیسک در ستون فقرات لومبار تخریب می‌شود. بیماری دیسک توراسیک (کمترین رایج) زمانی رخ می‌دهد که یک دیسک در قسمت قفسه سینه ستون فقرات تخریب می‌شود.

چگونه ستون فقرات تخریب می‌شود؟

تخریب ستون فقرات شامل از دست دادن تدریجی ساختار و عملکرد طبیعی است. با پیری، این از دست دادن ساحتار و عملکرد طبیعی می‌تواند به طور تدریجی رخ دهد. وقتی شما جوان هستید، دیسک‌ها نرم و انعطاف‌پذیر هستند. با پیری، دیسک‌ها خراب می‌شوند و خشک‌تر می‌شوند که توانایی آنها در تحمل وزن در فعالیت‌های روزمره را کاهش می‌دهد. به دلیل عفونت‌ها یا حتی التهاب مفاصل، فرایند تخریب ممکن است با سرعتی بیشتر از حد طبیعی رخ دهد. برخی از افراد ممکن است تا مدت زمان طولانی پس از آغاز تخریب دیسک‌ها، علائم مرتبط با بیماری دیسکوپاتی را تجربه نکنند. یک مطالعه برآورد کرد که حدود 75% از شرکت‌کنندگان زیر 50 سالگی تخریب دیسک دارند در حالی که بیش از 90% از افراد بیش از 50 سالگی نشانه‌های تخریب را نشان می‌دهند.

علائم بیماری دیسکوپاتی چیست؟

درد مزمن در گردن و/یا پشت حملات شدید درد که ممکن است تا هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد مشکل در نشستن یا ایستادن طولانی مدت لرزش یا ضعف اتفاقی دردی که با نشستن، خم شدن بدتر می‌شود علائم دقیق بیماری دیسکوپاتی بستگی به محل دیسک ضعیف و تغییراتی که ایجاد می‌کند دارد. علائم متداول شامل دردی است که: هنگام راه رفتن، حرکت کردن، نشستن، چرخش، خم شدن یا بلند کردن در ران بالا، باسن و کمر حس می‌شود. این درد ممکن است برای چند روز یا حتی ماه‌ها ادامه داشته باشد و منجر به بی‌احساسی در پاها یا بازوها می‌شود در حالی که وقتی دراز کشیده یا وضعیت خود را تغییر می‌دهید این درد بهتر می‌شود. در برخی موارد در مراحل اولیه، ممکن است حتی هیچ علامتی نداشته باشد. علائم شایع‌تر شامل درد و ضعف در پشت است. سپس این درد به مناطق دیگر انتقال می‌یابد و علائم معمولاً به مرور زمان بدتر می‌شوند. درد بیماری دیسکوپاتی ممکن است خفیف یا شدید باشد و باعث ایجاد تداخل در حرکت و قابلیت انجام فعالیت‌های روزمره شود. بستگی به قسمت تحت تأثیر در بدن، محل درد متغیر است. دردی که ناشی از آسیب به استوانه کمری (پشت پایین) است، ممکن است از طریق عصب‌هایی که از ستون فقرات خارج می‌شوند، به باسن یا ران بالا منتقل شود. ممکن است احساس بی‌احساسی در پاها و ساق پیدا کنید. اگر استوانه سرویکس (گردن) آسیب ببیند، درد می‌تواند تا بازو، شانه یا دست انتقال یابد. هنگام خم شدن، بلند کردن، چرخش یا نشستن، درد می‌تواند شدیدتر شود. با پیاده روی، دراز کشیدن یا تغییر وضعیت، درد میتواند بهبود پیدا کند. دیسکوپاتی

عواملی که منجر به دیسکوپاتی میشود چیست؟

بعضی از عوامل شایع بیماری دیسکوپاتی عبارتند از:
  • سن در سن ۲۰ یا ۲۵ سالگی به بعد، نخاع شروع به تخریب می‌کند. در هنگام تولد، دیسک‌های نخاعی که اصولاً از آب ساخته شده‌اند با افزایش سن آب را از دست می‌دهند و نازک‌تر می‌شوند. همه‌ی این موارد باعث بروز مشکلات زیادی در نخاع می‌شود.
 
  • سطح فعالیت
تنش فعالیت‌های روزانه می‌تواند باعث ترک‌های کوچکی در دیوار خارجی که اعصاب را در بر می‌گیرد شود. این ترک‌ها در نزدیکی اعصاب و در طول زمان دردناک می‌شوند. در نهایت، دیوار خارجی را خراب می‌کند و باعث بروز دیسک از طریق ترک‌ها شده و فشار بر اعصاب می‌شود. این وضعیت به عنوان دیسک سرخورده شناخته می‌شود و می‌تواند تأثیری بر اعصاب داشته باشد.
  • صدمات هر نوع صدمه‌ ای که استحکام، تورم یا درد را ایجاد می‌کند، می‌تواند باعث ایجاد دیسکوپاتی شود.
 
  • سابقه خانوادگی در بیماری دیسکوپاتی
دیسکوپاتی یک بیماری ژنتیکی است که در خانواده به ارث می‌رسد. اگر والدین یا هر خویشاوند خونی دیسکوپاتی داشته باشند، شما نیز ممکن است به آن مبتلا شوید.
  • وزن زیاد یا چاقی افراد چاق مستعد بیماری دیسکوپاتی هستند. چاقی یا وزن بیش از حد، بار بیشتری را بر روی نخاع و دیسک‌های نخاعی میگذارد، نسبت به افراد با وزن نرمال.
 
  • سیگار کشیدن سیگار کشیدن نیز می‌تواند منجر به تخریب دیسک‌های نخاعی شده و به بیماری دیسکوپاتی منجر شود.
 

تشخیص بیماری دیسکوپاتی

توسط سوابق پزشکی و بررسی فیزیکی، پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا بیماری دیسکوپاتی علت درد کمر شماست یا خیر. پزشک درباره علائم شما، هر نوع آسیب یا بیماری که ممکن است باعث تخریب دیسک شده باشد و فعالیت‌هایی که درد را ایجاد می‌کنند، سوال می‌کند. در طول بررسی فیزیکی، پزشک انعطاف‌پذیری شما را بررسی می‌کند، دامنه حرکت شما را بررسی می‌کند و به دنبال هرگونه تغییرات مربوط به عصب یا حساسیت در مناطق مختلف است. اگرچه بررسی فیزیکی می‌تواند در تشخیص کمک کند، اما ممکن است آزمایش‌های تصویری مانند اشعه ایکس، اسکن MRI، سی تی اسکن هم نیاز باشد.

روش های درمان دیسکوپاتی

  • تراپی حرارتی یا گرما درمانی،که گردش خون را افزایش می‌دهد و باعث ورود مواد غذایی به منطقه تحت تأثیر می‌شود. همچنین، سمومی که توسط تشنجات عضلانی تولید می‌شوند را حذف می‌کند و فرآیند بهبود را تسریع می‌کند.فیزیوتراپی فعالیت شما را افزایش داده و باعث کاهش درد و حفظ حرکت سالم نخاع میشود.
  • تراپی سرد یا کریوتراپی، گردش خون را کاهش داده و درد، تشنج عضلانی و التهاب را کاهش می‌دهد.
  • تراپی امواج فراصوتی، از امواج صوتی برای درمان تشنجات عضلانی و درد ناشی از بیماری دیسکوپاتی استفاده می‌کند.
  • TENS یا تحریک الکتریکی پوستی، درد را کاهش می‌دهد و قابلیت حرکت و عملکرد را بهبود می‌بخشد.
  • لیزر تراپی، التهاب و درد را کاهش می‌دهد و فرآیند بهبود بافت را تسریع می‌کند.
  • درمان‌های دارویی برای کاهش درد: بعضی از علائم بیماری دیسکوپاتی شامل التهاب، تورم و درد می‌باشد. داروهای ضد التهابی، مانند آسپرین و ایبوپروفن، می‌توانند در کاهش این علائم مؤثر باشند.
  • ماساژ تراپی عضلانی که برای رهایی از تنش در بافت‌های نرم مانند رباط‌ها و گرفتگی عضلات در بیماران دیابتی استفاده می‌شود. ماساژ برای ترویج گردش خون:جریان نامناسب خون یکی از دلایل ضعف دیسک‌ها است. ماساژ تراپی عضلانی که برای رهایی از تنش در بافت های نرم مانند رباط‌ها عضلات استفاده میشود. چندین عامل می‌تواند منجر به جریان نامناسب خون شود، ماساژ در منطقه مورد نظر، بهبود چشمگیری در جریان خون را به ارمغان می‌آورد.
برای درمان بیمار دیسکوپاتی باید به عوامل ایجاد آن توجه کرد به عنوان مثال، یک شخصی که کار دفتری دارد و یک شخصی که کمبود‌های تغذیه‌ای دارد و سیگار می‌کشد، از درمان های متفاوت بهره‌مند می‌شوند. درمان‌های غیرجراحی برای دیسکوپاتی مانند تزریقات نخاعی و فیزیوتراپی ممکن است باعث ایجاد تسکین شوند. در صورت تجربه درد شدید که با تزریقات نخاعی و داروها رفع نشود، با پزشک مشورت کنید  

جراحی برای بیماری دیسکوپاتی

درمان بیماری دیسکوپاتی بسته به شدت علائم و تأثیر آنها بر زندگی روزمره متفاوت خواهد بود. با این حال، بسته به تخریب و شدت درد، ممکن است نیاز به درمان‌های تکمیلی از جمله جراحی بیماری تخریب دیسک باشد. پزشک ممکن است بر اساس شدت بیماری، جراحی ادغام نخاع یا جایگزینی دیسک مصنوعی را پیشنهاد دهد. اگر درد شما بدتر شود، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.

درمان دیسکوپاتی با لیزر تراپی

لیزر تراپی در کاهش درد، التهاب و بهبود قابلیت حرکت در بیماران دچار مشکلات دیسک فقرات موثر است. لیزر تراپی یک درمان بی خطر و غیرتهاجمی است که توسط صدها هزار نفر استفاده شده است. لیزر تراپی یک درمان پزشکی غیرتهاجمی است که از لیزرهای با شدت کم یا دیودهای روشنایی (LED) برای تحریک بهبودی و کاهش درد و التهاب در بافت‌های مختلف استفاده می‌کند. این رویکرد درمانی به دلیل اثربخشی خود در درمان گسترده‌ای از بیماری‌ها و مشکلات متعدد معروف شده است. لیزر برای درمان درد و التهاب مرتبط با بروز دیسک های متورم و سیاتیکا استفاده می شود. انرژی نور تولید شده توط لیزر به تعمیر سلول های آسیب دیده و کاهش التهاب کمک می کند. بیمارانی که درد کمرشان با لیزر تراپی درمان میشه این سوال را از ما میپرسند که آیا لیزر درمانی برای درمان درد زانو موثر است؟ و پاسخ ما مثبت است.
 

مزایای درمان دیسکوپاتی با لیزر تراپی

۱. غیرتهاجم و بی‌درد: یکی از مزایای برجسته تراپی لیزری، غیرتهاجم بودن آن است. برخلاف جراحی‌های بیمارستانی، تراپی لیزری نیازی به برش، بیهوشی یا خطر عفونت ندارد. بیماران در طول درمان لیزری معمولاً کمترین درد را تجربه می‌کنند. ۲. تسریع در بهبود: لیزر تراپی با تحریک فعالیت سلولی به فرآیند درمان شتاب می‌بخشد. ۳. کاهش درد: یکی از دلایل اصلی مراجعه افراد به لیزر تراپی، کاهش درد است. استفاده از لیزر به طور مؤثر در کاهش درد مرتبط با بیماری‌های مانند التهاب مفاصل، درد کمر و نوروپاتی اثر می‌گذارد. ۴. کاهش التهاب: لیزر تراپی اثرات ضد التهابی دارد که برای بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی مزمن مفید است. ۵. بهبود گردش خون: لیزر تراپی گردش خون در منطقه درمان شده را بهبود میخشد. کلام پایانی در نتیجه، لیزر تراپی به عنوان یک روش نوین در درمان دیسکوپاتی، توانسته است توجه پزشکان و محققان را به خود جلب کند. اثربخشی و امکانات این روش غیرتهاجمی در بهبود درد، التهاب و عملکرد دیسک‌ها، امیدوارکننده است. لازم است که تصمیم‌گیری نهایی درباره استفاده از لیزر تراپی در درمان دیسکوپاتی با توجه به شرایط و نیازهای هر بیمار به عهده پزشکان متخصص قرار گیرد. با این حال، لیزر تراپی با ارائه راه‌حلی غیرتهاجمی و مؤثر در بهبود کیفیت زندگی بیماران، قابلیت تبدیل شدن به یک گزینه موثر در مدیریت دیسکوپاتی را دارد. برای یافتن بهترین راه برای درمان بیماری دیسکوپاتی خود، با کلینیک کوروش تماس بگیرید: ۰۳۱-۳۶۶۴۳۴۴۴-۵
تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.