روش جدید درمان دیابت برای طولانی مدت ؛ Lantidra لانتیدرا چیست؟

Lantidra اولین داروی سلول درمانی مورد تایید FDA برای درمان دیابت نوع 1 و هیپوگلیسمی شدید است که یکی از جدیدترین روش های درمان دیابت محسوب می شود. برای آشنایی با روش جدید درمان دیابت برای طولانی مدت با لانتیدرا با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش تا انتهای این مقاله همراه شوید.

حتما بخوانید :

درمان زخم پای دیابتی به روش PRP

آیا می دانید PRP چیست؟

روش جدید درمان دیابت : لانتیدرا چیست؟

Lantidra یک سوسپانسیون سلولی ساخته شده از سلول های جزایر پانکراس است که از لوزالمعده اهدا شده فرد متوفی تولید می‌شود. لانتیدرا ، این سوسپانسیون سلولی، در ورید پورتال کبدی فرد مبتلا به دیابت تزریق می شود.

جزایر پانکراس مناطقی از پانکراس هستند که حاوی انواع مختلفی از سلول های غدد درون ریز از جمله سلول های بتا است. سلول های بتا نوعی از سلول های غدد درون ریز می باشند که انسولین، هورمون تنظیم کننده گلوکز خون را سنتز، ذخیره و آزاد می کنند.

درمان دیابت برای طولانی مدت با لانتیدرا

به طور کلی از لانتیدرا برای درمان دیابت نوع 1 در بزرگسالان استفاده می شود که به دلیل دوره های مکرر فعلی هیپوگلیسمی شدید (قند خون پایین) علیرغم مدیریت دیابت و دریافت آموزش های لازم، قند خون آن ها به سطوح هموگلوبین گلیکوزه (HbA1c) هدف نرسیده است.

همانطور که می دانید، دیابت نوع 1 یک بیماری مزمن است و زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سلول های بتای پانکراس که انسولین می سازند حمله کرده و آن ها را از بین می برد. به این دلیل افراد مبتلا به دیابت نوع 1 سطح گلوکز خونشان افزایش یافته و برای زنده ماندن به تزریق منظم انسولین نیاز دارند.

روش جدید درمان دیابت

توجه داشته باشید که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در مدیریت دوز انسولین مصرفی روزانه خود با مشکل مواجه هستند و ممکن است دوره های مکرر دچار هیپوگلیسمی شدید شده باشند که در صورت عدم درمان می تواند خطرناک باشد.

Lantidra به طور بالقوه مدیریت بیماری را برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 آسان تر می کند و از طریق سلول های بتای جزایر آلوژنیک تزریق شده می تواند انسولین کافی برای کنترل سطح گلوکز خون تولید کند، به طوری که دیگر نیازی به انسولین درمانی نباشد.

روش جدید درمان دیابت با لانتیدرا : به این نکات مهم توجه کنید

پیش تر گفتیم، لانتیدرا فقط برای درمان بیماران بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 1 مورد استفاده قرار می گیرد که دوره های مکرر هیپوگلیسمی شدید دارند؛ کسانی که بدن آن ها قادر نیست سطح HbA1c (هموگلوبین ای وان سی) را به مقدار هدف تعیین شده توسط متخصص غدد و تیم دیابت برساند.

Lantidra یک روش جدید درمان دیابت از طریق سلول درمانی است. لانتیدرا به کبد فرد تزریق یا پیوند) می شود. بنابراین لازم است قبل از هر اقدامی با پزشک پیوند یا متخصص غدد خود در مورد خطرات ناشی از روش انفوزیون و داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی دراز مدت که پس از تزریق باید از آن استفاده شود، صحبت کنید.

عوارض ناشی از تزریق یا پیوند لانتیدرا می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • آسیب به کبد همراه با خونریزی شدید که ممکن است نیاز به انتقال خون یا بستری طولانی مدت داشته باشد
  • خطر ابتلا به ویروس از طریق فرد اهدا کننده عضو
  • در صورت افزایش فشار در رگ های خونی کبد، تزریق ممکن است متوقف شود. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است امکان تزریق تمام سلول ها وجود نداشته باشد

همچنین توجه داشته باشید که برای حصول نتیجه رضایت بخش از پیوند، فرد باید داروهایی مصرف کند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند که این نیز می تواند با خطرات و عوارضی همراه باشد از جمله :

  • افزایش خطر عفونت های جدی
  • نارسایی اندام ها و حتی مرگ
  • افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، از جمله سرطان پوست و غدد لنفاوی (لنفوم).

به همین دلیل پس از پیوند لازم است فرد به طور منظم با پزشک خود ملاقات داشته باشد و پیگیری های لازم انجام شود.

روش جدید درمان دیابت

علائم عفونت نیز می تواند شامل موارد زیر باشد که فرد در صورت مشاهده هر کدام از آن ها لازم است با پزشک خود مشورت نماید. این علائم عبارتند از :

  • تب
  • تعریق یا لرز
  • سرفه یا علائم شبیه آنفولانزا
  • درد عضلانی
  • گرفتگی گردن
  • ظاهر شدن مناطق گرم، قرمز یا دردناک روی پوست
  • احساس گیجی.

لازم به ذکر است، بلافاصله پس از انجام پیوند لانتیدرا ، بیمار نمی تواند مصرف انسولین را قطع کند و ممکن است چند هفته طول بکشد تا این اتفاق بیفتد. همچنین پس از درمان با Lantidra، برخی از بیماران نیاز به دریافت دوز کمی انسولین پیدا می کنند و برخی از بیمارانی که انسولین آن ها قطع شده نیز ممکن است نیاز به شروع مجدد انسولین در آینده داشته باشند. بنابراین بدون مشورت با پزشک، مصرف انسولین را قطع نکنید.

از آنجا که پس از درمان با لانتیدرا ، فرد نیاز به استفاده مداوم از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن دارد تا سلول های جزایر پانکراس بتوانند زنده بمانند، چنانچه برای فرد دیابتی امکان مصرف این نوع داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن وحود ندارد، به هیچ عنوان انفوزیون را دریافت نکند زیرا سلول های جزایر پانکراس زنده نمی مانند.

مهم ترین نکات قبل از درمان با لانتیدرا که لازم است بدانید

قبل از هر چیز باید بگوییم برای درمان دیابت به روش لانتیدرا و دریافت انفوزیون، بیمار باید تمام شرایط پزشکی خود را با پزشک متخصص در میان بگذارد.

زنده ماندن سلول های لانتیدرا

برای زنده ماندن Lantidra (سلول های جزیره ای) فرد باید به طور کامل از دستورالعمل های مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن پیروی کند و اگر در مورد مصرف این داروها سوال یا مشکلی دارد، از متخصص غدد یا پزشک پیوند خود کمک بخواهد.

بارداری

اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید، لانتیدرا دریافت نکنید. همچنین در صورتی که قصد باردار شدن دارید باید بعد از دریافت لانتیدرا تحت کنترل و مراقبت پزشک باشید و با پزشک خود در مورد رژیم های کنترل بارداری که می تواند برای شما مناسب باشد صحبت کنید. داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی می تواند آسیب های جدی، از جمله مرگ را برای فرد و کودک در حال رشد به همراه داشته باشد. برخی از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی ممکن است باعث تشکیل اسپرم غیر طبیعی شوند، بنابراین در این مورد نیز با پزشک خود صحبت کنید.

شیر دادن

هنوز مشخص نیست که آیا این داروها به شیر مادر شما نفوذ می کند یا خیر، اما اگر شیر می دهید یا قصد شیردهی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید؛

روش جدید درمان دیابت

عوارض جانبی درمان دیابت به روش جدید با لانتیدرا

حقیقت این است که عوارض جانبی ناشی از روش جدید درمان دیابت می تواند در حین ورود لانتیدرا به رگ خونی بزرگی که به کبد می رود (ورید باب کبدی) رخ دهد. تزریق سلول ‌های جزیره ‌ای لانتیدرا ممکن است آنتی‌بادی‌ هایی در بدن فرد بسازید که می‌تواند پیوندهای دیگر از جمله پیوند کلیه را دشوارتر کند.

عوارض جانبی شایع عبارتند از :

  • حالت تهوع
  • احساس خستگی
  • کم خونی
  • اسهال
  • درد شکم

کلام پایانی : روش جدید درمان دیابت برای طولانی مدت

در این مقاله گفتیم اخیرا درمان دیابت نوع 1 از طریق تزریق یا پیوند سلول های جزایر پانکراس به کبد بیمار دیابتی امکان پذیر شده است. در این روش ممکن است دیگر بیمار نیازی به مصرف انسولین نداشته باشد. همچنین شما را از عوارض جانبی احتمالی و خطراتی که ممکن است برای بیمار به همراه داشته باشد مطلع کردیم. در پایان باید بگوییم درمان دیابت با لانتیدرا هنوز در حال تحقیق است و لازم است قبل از درمان، بررسی های لازم انجام شود.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.