نقش لیزر تراپی در درمان زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی یکی از مشکلات جدی افراد مبتلا به دیابت است. این نوع زخم‌ها به دلیل کاهش جریان خون و اختلالات در عصب‌های پا به وجود می‌آیند و در صورت عدم درمان مناسب، ممکن است به عوارض جدی و حتی از دست رفتن عضو منجر شوند. در سال‌های اخیر، روش‌های مختلفی برای درمان زخم پای دیابتی مورد توجه قرار گرفته‌اند و یکی از این روش‌ها، لیزر تراپی است، در این مقاله، به بررسی اثرات لیزر تراپی در درمان زخم پای دیابتی می‌پردازیم. لطفا تا انتهای این مقاله با پزشکان کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید.

زخم پای دیابتی چیست؟

زخم پاي ديابتي يک زخم باز است که در حدود 15 درصد از بيماران مبتلا به ديابت رخ مي‌دهد و معمولاً پايين پا قرار دارد. وقتي عروق خوني پاها بسته مي‌شوند، ممکن است افراد به مرگ بافت، مبتلا شوند. بافت نرم پا با ساير قسمت‌هاي بدن تفاوت دارد، بنابراين عفونت سريعاً به عضله و استخوان مي‌رسد. به همين دليل نبايد زخم پاي ديابتي را ناديده بگيريد. براي کاهش خطر عفونت و بيهوشي و بهبود عملکرد و کيفيت زندگي، بايد زخم پاي ديابتي درمان شود.

  • چند واقعیت درباره زخم پاي ديابتي:
  • تا 34٪ از بیماران دیابتی دچار زخم پا میشوند.
  • هر شخصی که دیابت دارد می‌تواند دچار زخم پا شود.
  • مدیریت سطح قند خون به پیشگیری از زخم پا کمک می‌کند.
  • کاهش عوامل خطر اضافی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، کلسترول بالا و سطح قند خون بالا در پیشگیری و درمان زخم پاي ديابتي مهم است.
  زخم پا دیابتی  

عوامل ایجاد زخم پای دیابتی چیست؟

عواملی که باعث بروز زخم پا در بیماران دیابتی می‌شوند عبارتند از:
  • قند خون بالا: سطح قند خون بالا می‌تواند به آسیب رساندن به عروق و اعصاب پا منجر شود.
  • آسیب و انسداد عصب‌ها: دیابت می‌تواند باعث آسیب و انسداد عصب‌های پا شود که سبب از بین رفتن حس در پا می‌شود.
  • کاهش حس در پا: به دلیل آسیب به عصب‌ها، بیماران دیابتی ممکن است حس در پا را از دست بدهند و زخم‌ها را به طور ناخواسته تشدید کنند.
  • خونرسانی نامناسب به پا: دیابت می‌تواند منجر به مشکلات عروقی شود و باعث کاهش خونرسانی به پا شود که ممکن است به بروز زخم‌های پا منجر شود.
  • افزایش فشار : وجود فشار مداوم بر روی یک نقطه خاص در پا، مانند استفاده نادرست از کفش، می‌تواند باعث بروز زخم پا در بیماران دیابتی شود توصیه پزشکان کلینیک کوروش استفاده از کفش مناسب دیابتی ها برای پشگیری از ایجاد زخم پای دیابتی است.
  • آسیب مستقیم: آسیب مستقیم به پا، مانند بریدگی، زخم باز یا سوختگی، می‌تواند در بیماران دیابتی زخم پا ایجاد کند.
  زخم پا دیابتی  

علائم زخم پای دیابتی چیست؟

علائم زخم پاي ديابتي عبارتند از:
  • خونريزي از پا: همانطور که پيشتر گفته شد، يک زخم باز در پا ممکن است منجر به خونريزي شود، به خصوص اگر عروق خوني در بستر آن آسيب ببيند.
  • درد هنگام راه رفتن: زخم پاي ديابتي ممکن است دردناک باشد، به خصوص زماني که فشار بر منطقه آسيب ديده هنگام راه رفتن يا ايستادن وارد شود.
  • تغيير رنگ پوست: پوست اطراف زخم ممکن است تغيير رنگ داشته باشد. اين مي‌تواند به علت نقص در خونرساني منطقه آسيب ديده باشد.
  • تاري ديدن بافت‌ها: در برخي موارد، بافت‌هاي آسيب ديده ممکن است سياه شوند که اين مي‌تواند نشانه‌اي از مرگ بافت باشد.
  • تورم يا احساس بي‌احساسي غيرمعمول: تورم غيرمعمول يا احساس بي‌احساسي در ناحيه زخم ممکن است نشانه‌هاي ديگري از زخم پاي ديابتي باشند.
  • درد و قرمزي: زخم پا ممکن است باعث درد و قرمزي در ناحيه آسيب ديده شود.
هرگونه درد در ناحيه‌اي که پوست آن خشک و خارش دارد يا تحريک شده است: اگر درد در ناحيه‌اي که پوست آن پهن شده و تحريک شده است، وجود داشته باشد، ممکن است نشانه‌اي از زخم پاي ديابتي باشد.  

تشخیص زخم پای دیابتی چگونه است؟

تشخیص زخم پاي ديابتي معمولاً شامل بررسی ها و آزمایشات زیر است: بیماران دیابتی همواره باید به نشانه‌های قرمزی، تورم پا، تغییر رنگ پوست توجه کنند.
  1. ارزیابی عروقی: این شامل ارزیابی جریان خون به پاها می‌شود. این ارزیابی کمک می‌کند تا هر گونه مسدودیت یا کاهش جریان خون که ممکن است به تشکیل زخم پا یا بهبود ناپذیری آن منجر شود، شناسایی شود.
  2. آزمایش دوپلر: در این آزمایش از فرکانس‌های صوتی برای ارزیابی جریان خون در عروق استفاده می‌شود. این آزمایش به کمک دستگاه دوپلر، جریان خون در عروق پا را نمایش می‌دهد و میزان آن را سنجیده و تحلیل می‌کند.
  3. اشعه ایکس: اگر بیمار مشکوک به وجود عفونت یا شکستگی در پا باشد، از اشعه ایکس استفاده می‌شود تا تصویری از استخوان‌ها و ساختارهای داخلی پا به دست آید.
  4. اسکن MRI: اسکن MRI (تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) از پا ممکن است در صورت نیاز برای تشخیص عمق زخم و آسیب به بافت‌ها و عروق مورد استفاده قرار گیرد.
  5. آزمایش خون: آزمایش خون می‌تواند شامل اندازه‌گیری سطح قند خون و آزمایشات دیگری باشد که به تشخیص عفونت، کنترل دیابت و ارزیابی وضعیت عمومی بیمار کمک می‌کند.
زخم پای دیابتی

درمان زخم پای دیابتی

به دليل خطر بالایی که در گسترش عفونت در سراسر بدن وجود دارد، درمان عفونت زخم پاي ديابتي بسيار حائز اهميت است. برای درمان زخم پای دیابتی روش های متفاوتی از جمله درمان با PRP، اوزون تراپی و لیزر تراپی وجود دارد. در کلینیک کوروش بهترين متخصصان زخم پاي ديابتي از آخرين فناوري و امکانات، مانند درمان‌هاي غيرجراحي استفاده میکنند. همچنین در کلینیک کوروش شما درمان مناسب و مراقبت‌هاي پس از درمان را دريافت خواهيد کرد. بيماران پس از درمان زخم پا، درد کمتر و بهبود شرايط زندگي خود را تجربه مي‌کنند.
 

چگونه درمان با لیزر تراپی به بهبود درد پا کمک می‌کند؟

لیزر تراپی یک لیزر غیر تهاجمی است که برای درمان چندین بیماری پوستی و به منظور اصلاح عملکرد استفاده می‌شود. گاهی اوقات تورم در ناحیه‌ی مچ پا رخ می‌دهد. این آسیب‌ها همچنین شامل شکستگی استخوان یا کشیدگی بافت نرم است. در کلینیک کوروش درمان زخم پا با لیزر تراپی انجام میشود که باعث کاهش درد و التهاب میشود. درمان با لیزر نوری به این صورت است که نورها به سلول‌های بافتی در منطقه مورد درمان تسریع در فرآیند التهابی و بهبودی کمک می‌کنند و می‌توانند در بهبود درد پا و تسریع فرآیند بهبودی کمک کنند. علاوه بر این، لیزر سرد می‌تواند جریان خون را افزایش دهد و به تغذیه بهتر بافت‌ها کمک کند. تعداد جلسات ممکن است بسته به اندازه زخم متفاوت باشد. مهم است به یاد داشته باشید که لیزر سرد باید توسط متخصصین و متخصصان بهداشتی مجرب انجام شود و دقیقاً به دستورات و راهنمایی‌های پزشک پیروی شود. از مزایای لیزر تراپی در درمان زخم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
  • نیاز به بیهوشی ندارد.
  • این یک روش بیمارستانی نیست و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست.
  • جلسات لیزر تراپی کوتاه هستند.
  • لیزر تراپی هیچ آسیبی به سطح پوست یا زخم وارد نمی‌کند.
  • احتمال بروز عوارض جراحی را ندارد.
در ویدئو زیر میتواند درمان زخم پا در کلینیک کوروش را مشاهده کنید.

کلام پایانی : نقش لیزر تراپی در درمان زخم پای دیابتی

در این مقاله به ذکر مطالبی در ارتباط با نقش لیزر تراپی در درمان زخم پای دیابتی پرداختیم. استفاده از لیزر تراپی در درمان زخم پای دیابتی به عنوان یک روش غیرتهاجمی، بدون درد و با کمترین عوارض جانبی، به بیماران کمک می‌کند تا زمان بهبودی را کاهش داده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. با ترکیب لیزر تراپی با سایر روش‌های درمانی متداول، می‌توان به نتایج بهتر و سریعتری در درمان زخم پای دیابتی دست یافت.

برای مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر با کلینیک کوروش در تماس باشید: ۰۳۱-۳۶۶۴۳۴۴۴-۵

امید است مطالعه این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شد باشد.

از همراهی همیشگی تان صمیمانه سپاسگزاریم!

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.