برای کنترل دیابت ، چه زمان باید قرص یا انسولین تزریقی مصرف کرد؟

این روزها آمار به دست آمده، تعداد افرادی که مبتلا به دیابت می شوند را در حال افزایش نشان داده است؛ به همین دلیل یکی از نگرانی های افراد در ارتباط با بیماری دیابت این است که چه زمان لازم است که مصرف قرص یا انسولین تزریقی را آغاز کنند. در این مقاله با تیم پزشکی کلینیک سلامت و دیابت کوروش همراه شوید تا با نکات بسیار مهمی در این زمینه آشنا شوید.

قرص یا انسولین تزریقی را چه زمان آغاز کنیم؟

در واقع ، با توجه به میزان قند خون ناشتای افراد، می توان به این سوال پاسخ داد که آیا فرد باید مصرف دارو را آغاز کند یا نه!

به طور کلی طبق نظر پزشکان متخصص غدد و دیابت ، افرادی که قند خون ناشتای آن بالای 100 باشد، لازم است که تحت نظر باشند و جهت کنترل قند خون خود اقدامات لازم را انجام دهند.

به گفته ی پزشکان متخصص، معمولا افرادی که میزان قند خون ناشتا در آن ها زیر 300 باشد، می توان قند خون آن ها را با داروهای خوراکی و رژیم غذایی کنترل کرد.

معمولا برای شروع درمان در این دسته افراد داروی متفورمین تجویز می شود.

قرص یا انسولین تزریقی

قرص یا انسولین تزریقی در کتواسیدوز دیابتی

متخصصان معتقدند که اگر فردی به طور حاد دچار افزایش قند خون شود که به آن کتواسیدوز دیابتی گفته می شود، مبتلا شود، دچار علائمی می شود که عبارتند از :

  • تکرر ادرار و پر ادراری
  • کاهش شدید وزن
  • عطش و پرنوشی

در این شرایط بدن فرد انسولین کافی ندارد که قند مصرفی را به درون سلول ها برده و آن را تبدیل به انرژی کند. بنابراین پزشک برای فرد تزریق انسولین را تجویز می کند.

مصرف قرص یا انسولین تزریقی در بیماران پس از عمل جراحی

در ارتباط با مصرف قرص یا انسولین تزریقی در افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند و قند خون آن ها به طور حاد افزایش می یابد نیز، پزشک تزریق انسولین را تجویز می کند. البته لازم به ذکر است که ممکن است پس از عمل جراحی بیمار دیگر نیاز به تزریق انسولین نداشته باشد و با مصرف داروهای خوراکی قند خونش کنترل شود.

مصرف قرص یا انسولین تزریقی در افرادی که برای اولین بار قندخونشان بالا می رود

برخی از افراد که هیچ سابقه ی ژنتیکی و زمینه ای برای ابتلا به قند خون ندارند. این افراد برای اولین بار که متوجه قند خون بالای خود می شوند، طبق نظر پزشکان دیابت چنانچه قند خون ناشتای آن ها زیر 200 باشد، و همچنین اضافه وزن نداشته باشند، نیازی نیست که دارو مصرف کنند.

این افراد می توانند با اصلاح شیوه زندگی ، دریافت آموزش های لازم جهت مصرف مواد غذایی مناسب و تغذیه سالم و مدیریت استرس ، قند خون خود را کنترل کنند.

قرص یا انسولین تزریقی

اما چنانچه در معاینات بعدی نتیجه ی مطلوب برای این افراد حاصل نشد و روش های ذکر شده موثر نبود، پزشک متخصص برای فرد داروی خوراکی تجویز خواهد کرد.

کلام آخر

به طور کلی زمان مصرف قرص یا انسولین تزریقی با توجه به میزان قند خون ناشتا و سوابق بیماری فرد تعیین می شود. پس از آن طبق تجویز پزشک یا مصرف داروهای خوراکی و با تزریق انسولین برای بیمار لازم است.

در برخی از مواقع نیز با اصلاح شیوه زندگی و مواد غذایی مصرفی، قند خون بیمار کنترل شده و نیاز به مصرف دارو نخواهد داشت.

انجام آزمایش هوگلوبین ای ون سی HbA1C نیز یک راه دقیق تر برای تشخیص اینکه آیا بیمار نیاز به مصرف قرص یا انسولین تزریقی دارد یا نه! در این نوع آزمایش کیفیت قند خون برای افراد دیابتی سنجیده می شود که لازم است هر دو الی سه ماه یکبار انجام شود.

از توجه و همراهی شما عزیزان تا پایان مقاله صمیمانه سپاسگزاریم. لطفا با ما در تماس باشید و سوالات و مشکلات خود را با مشاوران ما در کلینیک سلامت و دیابت کوروش در میان بگذارید.

تگ :

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به کمک دارید؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.